Kaunis nuori pari syleilee hellästi ja pitää sateenkaarilippua, yhtäläiset oikeudet LGBT-yhteisölle,

Juhlista Pride-kuukautta ympäri Eurooppaa Stena Linen kanssa

Sateenkaariliput liehuvat myös tänä kesänä LGBTQ+-yhteisön kunniaksi useissa kaupungeissa ympäri maailmaa järjestettävissä vuotuisissa Pride-tapahtumissa. Nämä tapahtumat ovat yhdistelmä aktivismia, juhlintaa ja yhteisöllisyyttä, ja niihin kuuluu yleensä värikkäitä kulkueita, livemusiikkia, näyttelyitä ja paljon muuta. 

 

Lauttareittimme tarjoavat erinomaisen tavan päästä joihinkin Euroopan parhaista Pride-juhlista. Alta löydät kaikki kodiksi kutsumissamme kaupungeissa tai lyhyen ajomatkan päässä satamistamme järjestettävät Pride-festivaalit. Matkusta siis kanssamme Pride-kuukauden tapahtumiin ja nauti jo matkalla siitä, miltä tuntuu, kun kaikki ovat aidosti yhtä tervetulleita.

 

***Olemme tehneet kaikkemme sen varmistamiseksi, että annetut tiedot ovat oikein julkaisuhetkellä. Tarkista kuitenkin ajankohtaiset tiedot järjestäjiltä ennen matkan varaamista tai matkustamista mihin tahansa Pride-tapahtumaan, sillä tietoihin saattaa tulla muutoksia.***

Header
PRIDE ISOSSA-BRITANNIASSA
Body

Pride Cymru

Ajankohta: 17.–18. kesäkuuta 2023

Etäisyys Fishguardin terminaalistamme: 183 km 

Cardiffin Pride Cymru juhlistaa yhdenvertaisuutta ja moninaisuutta tänä vuonna kaksipäiväisillä musiikkifestivaaleilla ja markkinoilla sekä tietysti lauantaina 17. kesäkuuta järjestettävällä suositulla Pride-kulkueella. Suuntaa siis Cardiffin linnaan nauttimaan The Feelingin, Sophie Ellis-Bextorin, Claire Richardsin ja monien muiden esityksistä!

Varaa lautta Rosslaresta Fishguardiin.

 

Pride Edinburgh

Ajankohta: 24. kesäkuuta 2023

Etäisyys Cairnryanin terminaalistamme: 202 km 

 

Koronarajoitusten vuoksi pienimuotoisemman vuoden 2022 tapahtuman jälkeen Skotlannin pitkäaikaisin moninaisuutta juhlistava tapahtuma, Pride Edinburgh, tekee jälleen paluun koko komeudessaan. Lisätietoja tulossa pian. 

Varaa lautta Belfastista Cairnryaniin.

 

Pride in London  

Ajankohta: 1. heinäkuuta 2023

Etäisyys Harwichin terminaalistamme: 137 km 

Etäisyys Liverpoolin terminaalistamme: 373 km 
 

Pride in London oli viime vuonna näyttävä tapahtuma, joka toi yhteen yli 1,5 miljoonaa ihmistä. Tapahtumaa juhlittiin viidellä keskeisellä paikalla Lontoossa. Tapahtuman järjestäjät suunnittelevat myös vuoden 2023 tapahtumaa tämän menestyksen pohjalta, ja suunnitteluvaiheessa on pyritty erityisesti luomaan suhteita ruohonjuuritason LGBT+-yhteisöihin. Lisätietoja tulossa pian.

Varaa lautta Hoek van Hollandista Harwichiin tai Belfastista Liverpooliin.

 

Pride Glasgow 

Ajankohta: 15. heinäkuuta 

Etäisyys Cairnryanin terminaalistamme: 130 km   

Vuoden 2022 Pride Glasgow -tapahtumassa nähtiin Skotlannin historian suurin Pride-kulkue, ja järjestäjät toivovat vuoden 2023 tapahtumasta vieläkin vaikuttavampaa. Teemaksi on valittu juhlistaa LGBTQ+-yhteisön ja -liikkeen naisia. Lisätietoja tulossa pian.

Varaa lautta Belfastista Cairnryaniin.

 

Norwich Pride

Ajankohta: 29. heinäkuuta 2023

Etäisyys Harwichin terminaalistamme: 118 km

Norwich Pride keskittyy tänä vuonna hyvinvointia ja monipuolista viihdettä yhdistävän tapahtuman tarjoamiseen. Tapahtuman tarkoituksena on tukea ja esitellä paikallisen LGBTQ+-yhteisön lahjakkuuksia. Pääkulkueen lisäksi tapahtumassa pääsee nauttimaan akustisesta musiikista, live-esityksistä, käsityöläistorista, Pride-taidenäyttelystä, DJ:istä, tietoiskuista sekä hyvistä ruoista ja juomista. Keskiaikainen Norwich on vain lyhyen ajomatkan päässä Stena Linen Harwichin terminaalista, joka toimii linkkinä Euroopan ja Englannin itärannikon välillä.

Varaa lautta Hoek van Hollandista Harwichiin.

 

Chester Pride

Ajankohta: 19. elokuuta 2023

Etäisyys Liverpoolin terminaalistamme: 30 km 

Etäisyys Holyheadin terminaalistamme: 134 km 

Chester Pride maalaa kaupungin tänä vuonna sateenkaaren väriseksi koko kaupungin läpi kulkevalla upealla kulkueella – jossa on mukana osallistujia myös Stena Linelta! Juhlat jatkuvat Castle Squaren aukiolla, jolle pystytetyillä neljällä lavalla on ohjelmassa monenlaista musiikkia, drag-muotinäytös, Glitterloungen kabaree-esitys sekä burleskiviihdettä. Lisäksi luvassa on monipuolinen ohjelma perheystävällistä viihdettä osana Nuorten Pride -tapahtumaa.

Varaa lautta Belfastista Liverpooliin tai Dublinista Holyheadiin.

Image
Tunnistamaton taustavalaistu väkijoukko sateenkaarilippuineen ja kyltteineen vuosittaisessa Pride-paraatissa, kun se kulkee Greenwich Villagen läpi.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
PRIDE POHJOIS-IRLANNISSA
Body

Belfast Pride

Ajankohta: 21.–30. heinäkuuta 2023

Etäisyys Belfastin terminaalistamme: 3,2 km

 

Belfast Pride on yksi Belfastin suurimmista festivaaleista. Se tuo väriä kaupunkiin yli 150 tapahtumalla, mukaan lukien festivaalien päävetonaulalla, lauantaina 29. heinäkuuta järjestettävällä Pride-kulkueella. Belfast Pride on samanaikaisesti sekä protesti että juhla, ja se on kaupungin LGBTQ+-yhteisön vuoden päätapahtuma. Se on aidosti rajoja ylittävä tapahtuma, jossa mukana oleminen on Stena Linelle suuri ylpeyden aihe – vilkutathan siis meille kun näet meidät! Lisää hauskuutta on tarjolla vielä Donegall Quayn suuren kalapatsaan luota löytyvässä Pride Villagessa, ja kannattaa myös osallistua juhliin lähistöllä sijaitsevalla Custom House Squaren aukiolla.

 

Varaa lautta Liverpoolista Belfastiin tai Cairnryanista Belfastiin.

Image
Kaksi naisystävää hengailemassa kaupungissa heiluttamassa LGBT-lippua pride-lipulla
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
PRIDE IRLANNISSA
Body

Dublin Pride Festival

Ajankohta: 20.–25. kesäkuuta 2023 sekä tapahtumia koko kuukauden ajan 
Etäisyys Dublinin terminaalistamme: 6,6 km 

Dublin Pride Festival viettää juhlavuotta, sillä tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta ensimmäisen LGBQT+-ryhmän perustamisesta Dublinissa, 40 vuotta ensimmäisestä protestimarssista ja 30 vuotta homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnista Irlannissa. Kaupunkiin on erittäin helppo tulla Stena Linen terminaalista, minkä jälkeen pääset heti nauttimaan festivaalin kohokohdista, kuten Dublin Pride Parade -kulkueesta lauantaina 24. kesäkuuta, Pride Villagesta Merrion Squaren aukiolla sekä Mother Pride Bloq Party -juhlista.  

Varaa lautta Holyheadista Dubliniin

 

Cork LGBT+ Pride Festival

Ajankohta: 30.heinäkuuta – 6. elokuuta 2023
Etäisyys Rosslaren terminaalistamme: 191 km 

Cork LGBT+ Pride Festival tekee vuonna 2023 paluun LGBT+-yhteisöä tukevien tapahtumien ja aktiviteettien täyteisellä ohjelmalla. Viikon kestävät juhlallisuudet huipentuvat iloisen kirjaviin sateenkaaren väreihin sunnuntaina 6. elokuuta, kun värikäs Pride-kulkue valtaa kaupungin kadut. Matkasta kannattaa ottaa kaikki irti tutustumalla samalla myös Irlannin upeaan etelärannikkoon

Varaa lautta Fishguardista Rosslareen tai Cherbourgista Rosslareen.

Image
Valkoinen mies hymyilee ja näyttää kylttiä pride-paraatin aikana kaupungin kadulla
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
PRIDE ALANKOMAISSA
Body

Rotterdam Pride

Ajankohta: 1.–11. kesäkuuta 2023

Etäisyys Hoek van Hollandin terminaalistamme: 30 km 

 

Hollannin toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Rotterdamiin, on helppo päästä Stena Linen Hoek van Hollandin terminaalista. Lähde matkaan ja tule mukaan juhlistamaan Rotterdam Priden 10-vuotisjuhlaa! Tiedossa on täydellisen tasapainoinen yhdistelmä kimaltelevaa viihdettä ja ajatuksia herättäviä keskusteluita. Rotterdam Pride tarjoaa kaikkea: tanssia, drag-brunsseja, opastusta catwalkilla kävelemisen saloihin sekä Pride Talk -keskusteluja esimerkiksi queer-maskuliinisuudesta, kehonkuvasta, perheistä ja sukupolvien yhdistämisestä. Yhteisökumppanit järjestävät festivaalin ohessa lisäksi monipuolisen joukon erilaisia tapahtumia.

 

Varaa lautta Harwichista Hoek van Hollandiin.

 

Amsterdam Pride

Ajankohta: 1.–6. elokuuta 2023

Etäisyys Hoek van Hollandin terminaalistamme: 82 km

 

Upeasta Amsterdam Pridesta on tullut yksi maailman ikonisimmista homotapahtumista. Katsele kelluvaa Canal Parade -kulkuetta silloilta ja rannoilta, osallistu katujuhliin Amstelveldissä, Damin aukiolla tai Rembrandtpleinissä ja tutustu moniin karnevaalitunnelmaa täydentäviin taide- ja kulttuuritapahtumiin. Pride Amsterdam tarjoaa kaikkea ulkoilmaelokuvista, valokuvanäyttelyistä ja teatteriesityksistä pinkkejä uranuurtajia kunnioittavaan Senior Pride -konserttiin, ja se onkin aidosti koko LGBTQ+-yhteisön yhteinen eloisa juhla.

 

Varaa lautta Harwichista Hoek van Hollandiin.

Image
Nuoret juhlivat ylpeyttä yhdessä istuen. Neljä LGBTQ+ -yhteisön jäsentä hymyilee iloisesti nostaessaan pride-lippua. Ryhmä queer-yksilöitä, jotka juhlivat yhdessä ulkona.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
PRIDE RUOTSISSA
Body

West Pride Gothenburg

Ajankohta: 5.–11. kesäkuuta 2023

Etäisyys Göteborgin terminaalistamme: 1,7 km 

Länsi-Ruotsin suurin Pride-tapahtuma juhlistaa LGBTQ+-yhteisöä koko kaupungin alueella. Tiedossa on ikoninen kulkue (10. kesäkuuta) ja Pride Park sekä konsertteja, kilpailuja ja näyttelyitä museoissa eri puolilla kaupunkia. Tänä vuonna West Pridea vietetään samanaikaisesti Göteborgin 400-vuotisjuhlan kanssa, mikä tekee kotikaupungistamme ohjelmatarjonnan suhteen kesän ykköskohteen.  

Varaa lautta Kielistä Göteborgiin tai Frederikshavnista Göteborgiin

 

Malmö Pride

Ajankohta: 5.–8. heinäkuuta 2023
Etäisyys Trelleborgin terminaalistamme: 33 km

Vain lyhyen puolen tunnin ajomatkan päässä Trelleborgin satamastamme sijaitsevassa Malmössä vuosittain vietettävä monipuolinen Pride-festivaali kokoaa yhteen Lounais-Ruotsin Skånen alueen juhlistamaan LGBTQ+-yhteisöä. Tapahtumaa vietetään pääosin Pride Housen ympärillä, ja tiedossa on juhlia, työpajoja, viimeisen päivän kulkue ja suuri loppujuhla sekä paljon muuta. Lisäksi ohjelmassa on myös Nuorten Pride 5.–9. heinäkuuta. 

Varaa lautta Rostockista Trelleborgiin.

 

Stockholm Pride

Ajankohta: 1.–8. elokuuta 2023
Etäisyys Nynäshamnin terminaalistamme: 57,6 km

Aja elokuussa lyhyt matka Nynäshamnin satamasta Tukholmaan ja tule mukaan juhlistamaan Ruotsin suurinta Pride-tapahtumaa, joka viettää tänä vuonna 25-vuotisjuhlaansa hulppeaan tyyliin. Tapahtuma levittäytyy koko kaupungin alueelle, ja tiedossa on kirjailijoiden puheenvuoroja, kansainvälisiä näyttelyitä, työpajoja, konsertteja, esityksiä, ilmainen Pride House sekä paljon muuta. Tapahtuman huipentaa vielä Pride-kulkue, joka jää taatusti mieliin. 

Varaa lautta Ventspilsistä Nynäshamniin.

 

Karlskrona Pride

Ajankohta: 12. elokuuta 2023
Etäisyys Karlskronan terminaalistamme: 12 km 

Karlskrona on Ruotsin kaakkoisrannikon barokkityyliä edustava merellinen helmi, jonka meripuolustushistoria on tehnyt siitä yhden Unescon maailmanperintökohteista. Tänä vuonna LGBTQ+-yhteisö tekee kaupungissa omaa historiaa kymmenennellä vuosittaisella Karlskrona Pride -kulkueellaan, joka kulkee tämän upean merenrantakaupungin mutkittelevia teitä elokuussa. 

Varaa lautta Gdyniasta Karlskronaan

 

Lund Pride

Ajankohta: 19.–26. elokuuta 2023
Etäisyys Trelleborgin terminaalistamme: 44 km
Etäisyys Halmstadin terminaalistamme: 127 km

Kauniita maisemia tarjoilevan 45 minuutin ajomatkan päässä Trelleborgista ja 90 minuuttia etelään Halmstadista sijaitseva keskiaikainen yliopistokaupunki Lund tarjoaa satumaisen kauniit puitteet viikon kestävälle Pride-tapahtumalle. Kaupungin läpi kulkevan kulkueen lisäksi festivaalin ohjelmassa on tiedossa drag-esityksiä, konsertteja ja paljon muuta. 

Varaa lautta Rostockista Trelleborgiin tai Grenåsta Halmstadiin.

Image
Tukikädet tekevät sydänmerkin ja heiluttavat sateenkaarilippujen edessä, jotka liehuvat kesän gay pride -kulkueen kellukkeella
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
PRIDE TANSKASSA
Body

Aarhus Pride

Ajankohta: 24. kesäkuuta 2023
Etäisyys Grenån terminaalistamme: 66 km

Tanskan toiseksi suurin kaupunki, Aarhus, on alle tunnin ajomatkan päässä Grenåssa sijaitsevasta satamastamme, ja vuosittainen Pride-kulkue on loistava syy tutustua tähän kauniiseen ja taiteelliseen kaupunkiin. Kulkue matkaa kaupungin läpi ja saapuu lopuksi ”sateenkaaren alle” Musikhusparkenin puistoon, missä juhlat jatkuvat ruokien, juomien ja muun hauskan merkeissä.

Varaa lautta Halmstadista Grenåhon.

Image
Ihmisiä heiluttamassa LGBTQ-homoparaatilippuja solidaarisuusmarssilla.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
PRIDE SAKSASSA
Body

Christopher Street Day Kiel

Ajankohta: 8. heinäkuuta 2023
Etäisyys Kielin terminaalistamme: 500 m 

Historiallinen merenrantakaupunki Kiel juhlistaa Christopher Street Daytä kaupungin teitä pitkin kulkevalla vuosittaisella kulkueella. Tänä vuonna etualalle on nostettu syrjintää vastustava iskulause ”SEIS – ei askeltakaan taaksepäin!”. Ennen kulkuetta tiedossa on lisäksi koko viikon ajan LGBTQ-yhteisöön liittyviä tapahtumia, kuten kirjanlukutilaisuuksia, juhlia, karaokeiltoja ja paljon muuta.  

Varaa lautta Göteborgista Kieliin.

 

Hamburg Pride

Ajankohta: 29. heinäkuuta – 6. elokuuta 2023
Etäisyys Kielin terminaalistamme: 97 km
Etäisyys Rostockin terminaalistamme: 199 km

Aina energinen Hampuri kimaltelee kirkkaasti vuosittaisen Pride-viikkonsa aikana, ja kaupunkiin on erittäin helppo saapua sekä Rostockista että Kielistä juhliin osallistumiseksi. Kaupunkiin saapumisen jälkeen tiedossa on koko viikon täydeltä tekemistä yhdessä Saksan kiehtovimmista kaupungeista. Ja kun on vuorossa CSD Demo -kulkue 5. elokuuta, kaduille odotetaan yli 100 000 ihmistä taistelemaan yhdessä transfobiaa vastaan.

Varaa lautta Göteborgista Kieliin tai Trelleborgista Rostockiin.

 

Lübeck Pride

Ajankohta: 19. elokuuta 2023
Etäisyys Kielin terminaalistamme: 86 km
Etäisyys Rostockin terminaalistamme: 131 km

Hämmästyttävän hyvin säilynyt keskiaikainen kaupunki, Lyypekki, tarjoaa epätodellisen upeat historialliset puitteet yhdelle Pohjois-Saksan suurimmista Christopher Street Day -kulkueista ja mielenosoituksista. Katso lisätietoja Lübeck Priden verkkosivustolta lähempänä tapahtumaa. 

Varaa lautta Göteborgista Kieliin tai Trelleborgista Rostockiin.

Image
LGBT Madrid Pride -paraatin osallistujat, tekoälyä tuottava LGBTQ-festivaalin kuvitus
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
TUNNISTE
  • Pride

Tähän oppaaseen valitut kohteet

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.