Mitä henkilöllisyysasiakirjoja tarvitsen matkustamiseen?

Tarvitsemasi henkilöllisyystodistus vaihtelee maittain ja kansalaisuutesi mukaan. Sinun vastuullasi on varmistaa, että sinulla on kaikki tarvittavat asiakirjat maahanmuutto-, tulli-, terveys- ja muiden asiaankuuluvien säädösten vaatimusten noudattamiseksi. Jos et esitä oikeita asiakirjoja, sinulle saatetaan määrätä sakko, josta olet vastuussa.

 

MATKUSTAJAN TARVITSEMAT MATKUSTUSASIAKIRJAT ISON-BRITANNIAN JA IRLANNIN VÄLISILLÄ REITEILLÄ

 

Ison-Britannian tai Irlannin kansalaiset, jotka matkustavat Ison-Britannian ja Irlannin välillä, eivät tarvitse passia matkustaakseen Isoon-Britanniaan tai Irlantiin, mutta heitä kehotetaan todistamaan henkilöllisyytensä. Voimassa oleva passi tai Irlannin passikortti, valokuvallinen ajokortti, kansainvälinen opiskelijakortti, viranomaisen myöntämä valokuvallinen henkilökortti, valokuvallinen sairausvakuutus-/sosiaaliturvakortti, valokuvallinen linja-autokortti/junakortti tai kuvallinen henkilökortti työn puolesta riittää yleensä. Syntymätodistus todistaa lasten henkilöllisyyden (enintään 17-vuotiaat lapset, joilla ei ole valokuvallista henkilötodistusta) laivalla matkustamiseen. Muut kuin Ison-Britannian ja Irlannin kansalaiset tarvitsevat voimassa olevan passin ja tarvittaessa viisumin. Kysy viisumivaatimuksista asianomaisesta suurlähetystöstä ennen matkaa.

 

Matkustajat, jotka saapuvat satamiimme Isossa-Britanniassa tai Irlannissa ilman voimassa olevia asiakirjoja, eivät saa pääsyoikeutta Isoon-Britanniaan tai Irlantiin.

 

MATKUSTAJAN TARVITSEMAT MATKUSTUSASIAKIRJAT IRLANNIN JA RANSKAN VÄLISILLÄ REITEILLÄ

 

Manner-Eurooppaan tai Manner-Euroopasta matkustavien Ison-Britannian kansalaisten on esitettävä voimassa oleva passi. Muista, että passissa olevan nimen on vastattava varauksessasi olevaa nimeä. Muussa tapauksessa et ehkä voi matkustaa, eikä vakuutuksesi välttämättä ole voimassa.

 

Kaikilla Manner-Eurooppaan suuntautuvilla matkoilla kaikilta Yhdistyneen kuningaskunnan matkustajilta (mukaan lukien lapset ja vauvat) vaaditaan passi, joka on voimassa 3 kuukautta ilmoitetun paluupäivän jälkeen. Pidätämme oikeuden tarkastaa ja kirjata tällaisten asiakirjojen tiedot ja kieltäytyä antamasta lupaa laivaan nousuun, jos kyseisiä asiakirjoja ei toimiteta meitä tyydyttävällä tavalla. Sinun on korvattava meille kaikki sakot, kotiuttamis- tai muut siirtokulut, viivytyskulut ja kaikki niihin liittyvät kulut, joita saatamme joutua maksamaan tai joita voi aiheutua, koska et ole toimittanut kyseisiä asiakirjoja asianmukaisille viranomaisille.

On tärkeää pitää passi käden ulottuvilla mahdollista tarkastusta varten lähtöselvityksessä, alukseen noustaessa, maihinnousun yhteydessä ja maahan saavuttaessa.

 

EU-kansalaiset, joilla on virallisesti tunnustettu eurooppalainen henkilökortti, voivat käyttää sitä tai koneluettavaa voimassa olevaa passia matkustaessaan Irlannin ja Ranskan välillä. Joissakin tapauksissa myös viisumi saatetaan vaatia. Muista, että passissa / Euroopan unionin henkilökortissa olevan nimen on vastattava varauksessasi olevaa nimeä. Muussa tapauksessa et ehkä voi matkustaa eikä vakuutuksesi välttämättä ole voimassa. 

Kaikilla Ranskan-matkoilla kaikilta EU-kansalaisilta (mukaan lukien lapset ja vauvat) vaaditaan passi / Euroopan unionin henkilökortti, joka on voimassa paluupäivän jälkeen.

 

Muiden passinhaltijoiden tulee tarkistaa passia ja viisumia koskevat vaatimukset asiaankuuluvasta suurlähetystöstä.

 

MATKUSTAJAN TARVITSEMAT MATKUSTUSASIAKIRJAT ENGLANNIN JA ALANKOMAIDEN VÄLISILLÄ REITEILLÄ

 

Englannin-matkoilla kaikilla EU-kansalaisilla (mukaan lukien lapset ja vauvat) on oltava passi, joka on voimassa paluupäivän jälkeen.

 

Kaikilla Alankomaihin ja Alankomaista matkustavilla Ison-Britannian kansalaisilla (mukaan lukien lapset ja vauvat) on oltava passi, joka on voimassa 3 kuukautta paluupäivän jälkeen.

 

Muiden passinhaltijoiden tulee tarkistaa passia ja viisumia koskevat vaatimukset asiaankuuluvasta suurlähetystöstä.

 

MATKUSTAJAN TARVITSEMAT MATKUSTUSASIAKIRJAT RUOTSIN JA TANSKAN VÄLISILLÄ REITEILLÄ

 

EU-/ETA-maista tulevat matkustajat voivat käyttää voimassa olevaa passia, jossa on koneluettava koodi, tai EU:n standardien mukaista kansallista henkilökorttia, jossa on koneluettava koodi ja/tai siru ja jonka myöntää EU- tai ETA-maan kansallinen viranomainen. Pohjoismaiden kansalaiset voivat myös käyttää Pohjoismaissa myönnettyä ajokorttia.

 

Tämä koskee kaikkia matkustajia, mutta alle 18-vuotiaat huoltajansa kanssa matkustavat lapset voivat matkustaa huoltajansa henkilötodistusta käyttäen.

 

Huomaa:

  • Norjalaisia pankkikortteja ei hyväksytä henkilöllisyystodistuksiksi Stena Linen laivoilla matkustettaessa.
  • Sähköisiä ajokortteja ei hyväksytä henkilöllisyystodistuksiksi Stena Linen laivoilla matkustettaessa.

 

EU:n/ETA:n ulkopuolelta matkustaville, lapset mukaan lukien, ainoa hyväksyttävä asiakirja on passi, jossa on koneluettava koodi.

 

MATKUSTAJAN TARVITSEMAT MATKUSTUSASIAKIRJAT RUOTSIN, SAKSAN, PUOLAN JA LATVIAN VÄLISILLÄ REITEILLÄ

 

Stena Line -reiteillä Saksan ja Ruotsin, Puolan ja Ruotsin, Latvian ja Ruotsin ja Saksan ja Latvian välillä voidaan käyttää voimassa olevaa koneluettavaa passia tai EU-standardin mukaista kansallista henkilökorttia, jossa on koneluettava koodi ja/tai siru. Molempien myöntäjänä on EU:n/ETA:n kansallinen viranomainen. Tämä koskee kaikkia matkustajia, myös lapsia. 

 

Passi tai henkilökortti on esitettävä lähtöselvityksen yhteydessä. Jos sinulla ei ole voimassa olevaa passia tai henkilökorttia, et voi matkustaa. 

 

AJONEUVON MATKUSTUSASIAKIRJAT RUOTSIN, PUOLAN ja LATVIAN VÄLISILLÄ REITEILLÄ

 

Ajoneuvon kanssa matkustettaessa lähtöselvityksessä on esitettävä voimassa oleva ajoneuvon tekninen passi (alkuperäinen). Jos varaukseen varataan perävaunu, on myös sen tekninen passi (alkuperäinen) esitettävä.

 

Yllä olevat säännöt ovat Stena Linen yleisiä sääntöjä laivoillamme matkustettaessa.