Ruotsiin laivalla – oikea valinta!

Upeasta luonnonkauneudestaan kosmopoliittisten kaupunkiensa vilinään Ruotsi on maa, jossa on runsaasti luontoa, kulttuuria, elämäntyyliä ja ruokaa. Se on parhaita ympärivuotisia matkakohteita.

 

Saksasta, Tanskasta, Puolasta ja Latviasta lähtevät lauttamme ovat helpoin ja suorin tapa aloittaa Ruotsin seikkailu. Ruotsin-matkalla auto on erinomainen valinta, sillä sen avulla voit tutustua kaupunkeihin ja liikkua ulkona, jotta voit arvostaa luontoa ja villieläimiä.  Halusitpa sitten viettää illan jäähotellissa, katsella revontulia, nauttia merenelävistä Göteborgissa, laulaa sydämesi kyllyydestä ABBAa Tukholmassa, pistäytyä kullanvärisessä Solar Egg -saunassa, lasketella Åressa, nauttia Smoolannin kauneudesta tai tehdä jotain ihan muuta, matka Ruotsiin saa sinut haluamaan takaisin.

 

Tukholma, Göteborg ja Malmö, Ruotsin kolmella kansainvälisimmällä alueella on paljon nähtävää ja koettavaa monien museoiden, taidegallerioiden, torien ja ruokapaikkojen ansiosta. Ruotsin pääkaupungin Tukholman kaunis arkkitehtuuri, maailmanluokan kulttuurikohteet ja kulinaarinen tarjonta tekevät kaupungista ehdottoman matkakohteen kaikille vierailijoille. Göteborg sijaitsee suojellulla lahdella Ruotsin länsirannikolla, ja sillä on rikas merihistoria. Se tunnetaan hollantilaistyylisistä kanaaleistaan, vehreistä bulevardeistaan ja kapeista kävelykaduistaan, joiden varrella on lukuisia kahviloita ja kauppoja. Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, eloisa Malmö sijaitsee Etelä-Ruotsissa, ja tämä innovatiivinen kaupunki tarjoaa kaikkea historiasta moderneihin ruokailukokemuksiin ja jännittävään yöelämään.

 

Ruotsi on ympärivuotinen kohde, ja jokaisella vuodenajalla on jotain erilaista tarjottavaa. Kesän pitkinä päivinä jää aikaa tutustua Ruotsin avaraan luontoon, kristallinkirkkaisiin järviin ja kumpuileviin kukkuloihin. Talvella maa herää harrastamaan talviurheilua laskettelusta ja murtomaahiihdosta lumikenkäilyyn ja kelkkailuun ja paljon muuhun. 

 

Ruotsi on vastustamaton!

Upeasta luonnonkauneudestaan kosmopoliittisten kaupunkiensa vilinään Ruotsi on maa, jossa on runsaasti luontoa, kulttuuria, elämäntyyliä ja ruokaa. Se on parhaita ympärivuotisia matkakohteita.

 

Saksasta, Tanskasta, Puolasta ja Latviasta lähtevät lauttamme ovat helpoin ja suorin tapa aloittaa Ruotsin seikkailu. Ruotsin-matkalla auto on erinomainen valinta, sillä sen avulla voit tutustua kaupunkeihin ja liikkua ulkona, jotta voit arvostaa luontoa ja villieläimiä.  Halusitpa sitten viettää...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Ruotsiin

Alkaen € 59 yksisuuntainen, auto ja kuljettaja

Satamien sijainnit

Göteborgin satama (Frederikshavniin)
Halmstadin satama
Trelleborgin satama
Göteborgin satama (Kieliin)
Karlskronan satama
Nynäshamnin satama

Stena Linella on kaksi terminaalia Göteborgissa, yksi Saksan Kieliin suuntaaville ja tämä Tanskan Frederikshavniin suuntaaville matkustajille. Tanskan terminaali sijaitsee kauempana kohti itää Göta-joen varrella lähellä Masthuggets-aluetta. Terminaali on hyvin merkitty E6-tieltä, ja sinne pääsee myös raitiovaunulla.

 

Huomaa: Ajoneuvo voi nousta laivaan vain terminaalin aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuville lähdöille tai Stena Vinga -laivan lähdöille. Laivaannousu jalkamatkustajana ei ole mahdollista näillä lähdöillä. 

Tärkeää tietoa jalkamatkustajille

Jalan voi matkustaa vain 27.6. ja 14.8.2023 välisenä aikana. Muina kuin näinä päivämäärinä ei voi matkustaa jalan Halmstadista tai Grenåsta.

 

Ruotsin länsirannikolla sijaitsevaan Halmstadin satamaan on helppo tulla autolla, sillä moottoritielle pääsee pohjoisesta, etelästä ja idästä. Kaupunkiin pääsee myös junalla ja bussilla, ja jalan liikkeellä olevat pääsevät kuljetusbussilla asemalta terminaaliin.

 

Jos matkustat kävellen, sinun on mentävä Halmstadin keskusasemalle ja tehtävä lähtöselvitys lähtöselvitysautomaatillamme saadaksesi tarkastuskorttisi. Näytä tarkastuskorttisi yhdessä henkilöllisyystodistuksesi kanssa ennen Stena Line -bussiin siirtymistä, joka vie sinut lautalle. Linja-autoon pääsee pyörätuolilla.

 

Huomaa: Sinun on oltava Halmstadin keskusasemalla vähintään 60 minuuttia ennen lähtöä, jotta pääset bussiin, joka vie sinut suoraan laivalle. Lauttaan tai bussiin ei voi nousta satamassa. Bussi ei voi pysähtyä ja noutaa matkustajia, kun se on lähtenyt. Kaikki varaukset tulee tehdä verkossa, sillä lippuja ei ole mahdollista ostaa satamasta ennen aikataulun mukaisia lähtöaikoja. 

Trelleborgin satama on Ruotsin eteläisin, ja se tunnetaan porttina Skandinavian ja Keski-Euroopan välillä. Sinne pääsee helposti jalan Trelleborgin keskustasta tai bussilla, junalla tai autolla.

Stena Linella on kaksi terminaalia Göteborgissa, yksi Tanskan Frederikshavnin suuntaan ja tämä terminaali matkustajille, jotka suuntaavat Saksan Kieliin. Saksan terminaali sijaitsee kauempana kohti länttä Göta-joen varrella lähellä Älvsborgsbron siltaa. Terminaali on hyvin merkitty E6-tieltä, ja sinne pääsee myös raitiovaunulla.

Karlskronan satamaan Ruotsin kaakkoisrannikolla pääsee helposti moottoritien kautta. Karlskronassa on erinomaiset kulkuyhteydet, koska satama sijaitsee eri saarella kuin suurin osa muuta kaupunkia, joten junalla tai jalan liikkeellä olevien matkustajien täytyy ottaa taksi tai bussi päästäkseen satamaan.

 

Ilmoitus jalan tai polkupyörän kanssa Stena Estellellä ja Stena Ebballa matkustaville: Karlskronassa meneillään olevien rakennustöiden vuoksi jalan tai polkupyörän kanssa matkustavat kuljetetaan terminaalimme ja Stena Estellen tai Stena Ebban välillä linja-autolla. Karlskronaan Gdyniasta saapuvien matkustajien poistumisprosessi voi kestää jopa tunnin. Ota tämä huomioon matkustaessasi. Henkilökuntamme kuljettaa polkupyörät laivaan ja siitä pois, ja ne ovat noudettavissa terminaalista saavuttaessa. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.  

Laivamme lähtevät uudesta Norvikin terminaalista, joka on neljän kilometrin (10 minuutin ajomatkan) päässä Nynäshamnin keskustasta. Uudelle terminaalille on tarjolla useita taksipalveluita rautatie-/linja-autoasemalta.

Valitut kohteet

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

 • Göteborg

  Göteborg on kuuluisa kanaaleistaan, vehreistä bulevardeistaan, kahviloistaan ja mahtavista ostosmahdollisuuksistaan – seikkailu odottaa sinua!

 • Idre

  Idre ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Ruotsiin

Alkaen € 59 yksisuuntainen, auto ja kuljettaja

Lähtö
Paluu

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.