Skåne

Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan.

 

Tämä pieni Skandinavian maakunta, Ruotsin eteläisin, on pieni paratiisi, jossa tapahtuu paljon. Suomeksi aluetta kutsutaan myös Skåneksi, ja se on maailmankuulu retkeilijöiden ja vaeltajien keskuudessa, jotka eivät saa tarpeekseen upeasta ulkoilmasta. Onneksi suuri osa siitä on kartoitettu valmiiksi sinulle...

 

Numeroina Skåneledenin polku kattaa 1 300 km, sisältäen kuusi alapolkua ja 118 osaa. Todellisuudessa siellä on kauniita rantoja, houkuttelevia kalastajakyliä, tiheitä metsiä ja megaliitteja. Maisemat ovat vaihtelevia, kulttuuri on rikas ja voit vaeltaa vain päivän tai paljon pidempään. Siellä on paljon maata, joten kannattaa ehkä noutaa paikallisia tuotteita yhdestä monista maatilakaupoista. Voit valita reittisi omien kykyjesi mukaan ja jotkut ovat kuljettavissa myös pyörätuolilla, mikä tekee Ruotsin maaseudusta avoimen kaikille. 

 

Skåneledenin polku on vain yksi harvoista eri puolilla Skånea ja sen kansallispuistoja. Voit valita maaston Söderåsenin rehevästä metsästä ja sen 150 miljoonaa vuotta vanhasta harjanteesta Stenshuvudin hiekkakankaille ja kivisille teille, joissa on kolme huippua. Lännessä Skånen rannikko koostuu dramaattisista jyrkänteistä ja kallioista.  

 

Minne tahansa matkustatkin, on hyvä tietää, että Ruotsi on villissä luonnossa leiriytymiseen erinomainen paikka, joten voit pystyttää teltan melkein mihin tahansa ja todella paeta sivilisaatiota parin yön ajaksi. Jos kuitenkin haluat säilyttää muutamia kodin mukavuuksia, monilla leirintäalueilla on suojakatoksia, komposti-wc:t, polttopuita ja roska-astiat. Kaikki on ilmaista.

 

Skåne tarjoaa tietenkin runsaasti majoitusta kaikkiin makuihin ja budjeteille. Jos telttailu ei ole sinun juttusi, voit valita ylellisen linnan, yksinkertaisen mökin, rentouttavan kylpylähotellin tai jopa maatilan – monet viljelijät toivottavat vieraat tervetulleiksi kokemaan jotain erilaista.  

 

Raikas ilma tekee Skånesta täydellisen lomakohteen perheille, jotka haluavat pysyä aktiivisina. Lisäksi siellä on paljon nähtävyyksiä, jotka pitävät lapset tyytyväisinä. He tulevat rakastamaan Skånes Djurparkia, eläintarhaa, jossa asuu yli 900 eläintä ja 100 eri lajia. Suurin osa näistä on söpöä pohjoismaista eläimistöä, ja tulet näkemään joitakin, joita et ehkä tunne ennestään, mukaan lukien skoonenhanhia, Gute-lampaita, Fjäll-nautoja ja jämtlanninvuohia. Eläintarha on myös väliaikainen koti orvoille eläimille ympäri maailmaa, kunnes he löytävät lopullisen kotinsa – joten koskaan ei voi tietää, kenet saatat tavata!

 

Scandic noir -rikostrillerin Silta fanit tutustuvat jo Juutinraumaan, siltaan, josta sarja saa nimensä. Se näkyy Skånen rannikolla – paras näkymä maalle on Luftkastelletin näköalapaikalta tai kirjautumalla Ribersborgin ulkoilmakylpylään ja saunaan rentouttavamman näkymän saamiseksi. Paras tapa kokea silta on tietenkin ajamalla sen yli. Voit ajaa 16 km vain 20 minuutissa ja ajaa viimeiset 4 km maailman pisimmän vedenalaisen tunnelin läpi, joka alkaa Pepparholmenin tekosaarelta.   

 

Silta yhdistää Malmön Kööpenhaminaan, ja näillä kahdella kaupungilla sanotaan olevan enemmän yhteistä kuin Skånella muun Ruotsin kanssa. Sinun on tutustuttava niiden yhteiseen historiaan ja selvitettävä, kuinka Malmö on selvästi ruotsalainen, mutta hieman tanskalaisella maulla...

Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan.

 

Tämä pieni Skandinavian maakunta, Ruotsin eteläisin, on pieni paratiisi, jossa tapahtuu paljon. Suomeksi aluetta kutsutaan myös Skåneksi, ja se on maailmankuulu retkeilijöiden ja vaeltajien keskuudessa, jotka eivät saa tarpeekseen upeasta ulkoilmasta. Onneksi suuri osa siitä...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Skåneen

Alkaen 59.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Skåneen

Alkaen 59.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.