Skåne

Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan.

 

Tämä pieni Skandinavian maakunta, Ruotsin eteläisin, on pieni paratiisi, jossa tapahtuu paljon. Suomeksi aluetta kutsutaan myös Skåneksi, ja se on maailmankuulu retkeilijöiden ja vaeltajien keskuudessa, jotka eivät saa tarpeekseen upeasta ulkoilmasta. Onneksi suuri osa siitä on kartoitettu valmiiksi sinulle...

 

Numeroina Skåneledenin polku kattaa 1 300 km, sisältäen kuusi alapolkua ja 118 osaa. Todellisuudessa siellä on kauniita rantoja, houkuttelevia kalastajakyliä, tiheitä metsiä ja megaliitteja. Maisemat ovat vaihtelevia, kulttuuri on rikas ja voit vaeltaa vain päivän tai paljon pidempään. Siellä on paljon maata, joten kannattaa ehkä noutaa paikallisia tuotteita yhdestä monista maatilakaupoista. Voit valita reittisi omien kykyjesi mukaan ja jotkut ovat kuljettavissa myös pyörätuolilla, mikä tekee Ruotsin maaseudusta avoimen kaikille. 

 

Skåneledenin polku on vain yksi harvoista eri puolilla Skånea ja sen kansallispuistoja. Voit valita maaston Söderåsenin rehevästä metsästä ja sen 150 miljoonaa vuotta vanhasta harjanteesta Stenshuvudin hiekkakankaille ja kivisille teille, joissa on kolme huippua. Lännessä Skånen rannikko koostuu dramaattisista jyrkänteistä ja kallioista.  

 

Minne tahansa matkustatkin, on hyvä tietää, että Ruotsi on villissä luonnossa leiriytymiseen erinomainen paikka, joten voit pystyttää teltan melkein mihin tahansa ja todella paeta sivilisaatiota parin yön ajaksi. Jos kuitenkin haluat säilyttää muutamia kodin mukavuuksia, monilla leirintäalueilla on suojakatoksia, komposti-wc:t, polttopuita ja roska-astiat. Kaikki on ilmaista.

 

Skåne tarjoaa tietenkin runsaasti majoitusta kaikkiin makuihin ja budjeteille. Jos telttailu ei ole sinun juttusi, voit valita ylellisen linnan, yksinkertaisen mökin, rentouttavan kylpylähotellin tai jopa maatilan – monet viljelijät toivottavat vieraat tervetulleiksi kokemaan jotain erilaista.  

 

Raikas ilma tekee Skånesta täydellisen lomakohteen perheille, jotka haluavat pysyä aktiivisina. Lisäksi siellä on paljon nähtävyyksiä, jotka pitävät lapset tyytyväisinä. He tulevat rakastamaan Skånes Djurparkia, eläintarhaa, jossa asuu yli 900 eläintä ja 100 eri lajia. Suurin osa näistä on söpöä pohjoismaista eläimistöä, ja tulet näkemään joitakin, joita et ehkä tunne ennestään, mukaan lukien skoonenhanhia, Gute-lampaita, Fjäll-nautoja ja jämtlanninvuohia. Eläintarha on myös väliaikainen koti orvoille eläimille ympäri maailmaa, kunnes he löytävät lopullisen kotinsa – joten koskaan ei voi tietää, kenet saatat tavata!

 

Scandic noir -rikostrillerin Silta fanit tutustuvat jo Juutinraumaan, siltaan, josta sarja saa nimensä. Se näkyy Skånen rannikolla – paras näkymä maalle on Luftkastelletin näköalapaikalta tai kirjautumalla Ribersborgin ulkoilmakylpylään ja saunaan rentouttavamman näkymän saamiseksi. Paras tapa kokea silta on tietenkin ajamalla sen yli. Voit ajaa 16 km vain 20 minuutissa ja ajaa viimeiset 4 km maailman pisimmän vedenalaisen tunnelin läpi, joka alkaa Pepparholmenin tekosaarelta.   

 

Silta yhdistää Malmön Kööpenhaminaan, ja näillä kahdella kaupungilla sanotaan olevan enemmän yhteistä kuin Skånella muun Ruotsin kanssa. Sinun on tutustuttava niiden yhteiseen historiaan ja selvitettävä, kuinka Malmö on selvästi ruotsalainen, mutta hieman tanskalaisella maulla...

Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan.

 

Tämä pieni Skandinavian maakunta, Ruotsin eteläisin, on pieni paratiisi, jossa tapahtuu paljon. Suomeksi aluetta kutsutaan myös Skåneksi, ja se on maailmankuulu retkeilijöiden ja vaeltajien keskuudessa, jotka eivät saa tarpeekseen upeasta ulkoilmasta. Onneksi suuri osa siitä on kartoitettu valmiiksi sinulle...

 

Numeroina Skåneledenin polku kattaa 1 300 km, sisältäen kuusi alapolkua ja 118 osaa. Todellisuudessa siellä on kauniita rantoja, houkuttelevia kalastajakyliä, tiheitä metsiä ja megaliitteja. Maisemat ovat vaihtelevia, kulttuuri on rikas ja voit vaeltaa vain päivän tai paljon pidempään. Siellä on paljon maata, joten kannattaa ehkä noutaa paikallisia tuotteita yhdestä monista maatilakaupoista. Voit valita reittisi omien...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Skåneen

Alkaen € 46 /Auto+1

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Skåneen

Alkaen € 46 /Auto+1

Lähtö
Paluu

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.