Malmö

Malmön kulttuuriin ovat vaikuttaneet vuodet osana Tanskaa, ja siksi se on kulttuurisesti hyvin erilainen kuin muu Ruotsi – ja ylpeä siitä!

 

Monet ihmiset matkustavat Malmöstä Kööpenhaminaan joka päivä, mikä muodostaa vahvan yhteyden näiden kahden kaupungin välillä, ja Juutinrauman silta on maailmankuulu arkkitehtoninen todistus tästä vahvasta yhteydestä. Mutta siellä on paljon enemmän nähtävää...

 

Tämä rannikkokaupunki tarjoaa parhaat puolet kaikista maailmoista: keskustan puistot, merenrantatunnelmaa, paljon kulttuuria ja erikoisia ostosmahdollisuuksia. Kaikki on löydettävissä kävellen, pyörällä tai jopa kajakilla!

 

Jos olet aloittamassa kaupungin tutkimista keskustasta, löydät Lilla Torgin (Pikkutori), romanttisen mukulakiviaukion, jossa on monia kahviloita, viehättäviä puoliksi puurakenteisia taloja ja käsityökauppoja. Se on suosittu kohtaamispaikka kesällä, täynnä historiaa kaikilla moderneilla mukavuuksilla. Jos haluat lisää, Stortorget on lähellä. Malmön suurin ja vanhin aukio oli aikoinaan Pohjois-Euroopan suurin. Nykyään sitä käytetään useammin suurissa tapahtumissa, kuten Malmöfestivalenissa.

 

Skandinavian suurin festivaali ja ilmaistapahtuma Malmöfestivalen järjestetään yleensä elokuun viimeisellä viikolla, ja se juhlistaa elämää kaupungissa. Sekä paikalliset että vierailijat kutsutaan nauttimaan kaiken tyyppisestä musiikista, kulttuuritapahtumista sekä ruoasta ja juomasta. Ravut ovat erityisen suosittuja festivaalien ruokalistalla!

 

Malmön kaupunki on kestävässä kehityksessä maailman johtava, ja Länsisatama on osoitus tästä. Juutinrauman rannalla, jossa Kockumin telakka oli ennen, sijaitseva aiemmin ränsistynyt alue on nyt kestävän asumisen ja työnteon malliesimerkki. Arkkitehtuuri on jännittävää ja seikkailunhaluista, mahdollistaen rennot ja terveelliset elämäntavat. Tunnet tunnelman matkustaessasi, ja sinua tulee hämmästyttämään myös palkittu Turning Torso. Se on ensimmäinen kiero pilvenpiirtäjä maailmassa ja Skandinavian korkein rakennus. Kesäisin sataman ravintolat, baarit ja kahvilat ovat täynnä ihmisiä – uskomme, että sinäkin tykkäät hengailla täällä. 

 

Ribersborgin ranta ei ole kaukana, ja se on suosittu uima- ja auringonottopaikka kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Jos olet kulttuurihenkisempi, voit viettää päivän tutustumalla Malmön taidemuseoon, kaupunginmuseoon, luonnonhistorian museoon, jotka kaikki ovat Malmöhusin linnassa, Skandinavian vanhimmassa säilyneessä renessanssilinnassa. Voit myös tutustua Moderna Museet Malmöön, joka sijaitsee mielenkiintoisesti käytöstä poistetussa voimalaitoksessa ja joka esittelee kansainvälistä modernia taidetta.

 

Mälmö on ehkäpä Ruotsin monimuotoisin ja kansainvälisin kaupunki, minkä voi nähdä jokaiselta ruokalistalta. Kansainvälinen ruokakulttuuri sekoittuu kansallisiin perinteisiin, makuihin ja vaikutteisiin luoden ainutlaatuisia kokemuksia. Voit kokeilla Skånen erikoisuutta spettekakaa, kakkua, joka paistetaan vartaassa, nauttia ankeriasateriasta, joka tunnetaan nimellä ålagille, tai aamiaista äggakakalla, joka on herkullisen paksu, pekonilla päällystetty pannukakku. Jos haluat hienostuneempaa ateriaa, Malmön useat eurooppalaisia vaikutteita saaneet ravintolat tarjoavat paikallisista raaka-aineista tehtyjä herkkuja. Voit myös poiketa Malmö Saluhall -ruokatorille. Kun olet siellä, pysähdy hetkeksi nauttimaan yksi fika!

Malmön kulttuuriin ovat vaikuttaneet vuodet osana Tanskaa, ja siksi se on kulttuurisesti hyvin erilainen kuin muu Ruotsi – ja ylpeä siitä!

 

Monet ihmiset matkustavat Malmöstä Kööpenhaminaan joka päivä, mikä muodostaa vahvan yhteyden näiden kahden kaupungin välillä, ja Juutinrauman silta...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Malmöön

Alkaen 79.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Quality Hotel the Mill

Majoituksen kuva

Best Western Hotel Noble House

Majoituksen kuva

Clarion Hotel Malmö Live

Majoituksen kuva

Moment Hotels

Majoituksen kuva

Scandic Triangeln

Majoituksen kuva

Scandic St Jörgen

Majoituksen kuva

Hotel N Hostel Malmö City

Majoituksen kuva

Scandic Stortorget

Majoituksen kuva

Scandic Kramer

Majoituksen kuva

Best Western Plus Park City Malmo

Majoituksen kuva

Scandic Malmö City

Majoituksen kuva

The More Hotel Mazetti

Majoituksen kuva

The More Hotel Västra Hamnen

Majoituksen kuva

Teaterhotellet

Majoituksen kuva

TwentySix

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Malmöön

Alkaen 79.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.