Karlskrona

Yksi kaupunki. 1650 saarta, vuonoa ja saaristoa.

 

Karlskrona on rakennettu 33:lle saariston 1 650 saaresta, ja se on todella ainutlaatuinen kaupunki muutoinkin kuin vain ulkonäöltään. Sillä on erilainen tunnelma, jota et voi aistia missään muualla: rikas historia, arkkitehtuurin loisto ja eksklusiivisuuden tunne, jossa kaikkea on ”ylimääräisesti”, kaikki käärittynä viileään tunnelmaan, joka on selvästi ruotsalainen. Se on täydellinen paikka rentoutua…

 

Kaarle XI perusti sen vuonna 1680 laivastotukikohdaksi, ja sen jälkeen Karlskrona on muodostunut aivan omanlaisekseen. Ei ole vaikea ymmärtää miksi: luonnonympäristö on epäilemättä alueen suurin nähtävyys, joka vetää puoleensa ihmisiä, jotka haluavat nauttia terveellisestä ulkoilmaelämäntavasta vesillä. 

 

Nykyään Karlskrona on Unescon maailmanperintökohde tunnustuksena hyvin säilyneestä arkkitehtuuristaan ja asemakaavastaan. Jos haluat tutustua uskomattomiin kirkkoihin, aukioihin, paraatikatuihin ja perinteiseen arkkitehtuuriin, lähde kierrokselle ja löydät runsaasti historiaa ja perinteitä. 

 

Kaupunki sijaitsee keskellä saaristoa, joka on myös yksi Ruotsin seitsemästä biosfäärisuojelualueesta, ja keskustassa on oma saari 6 km mantereelta. Suuri aukio on yksi Euroopan suurimmista ja kauneimmista ja ostoskadut ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä laiturilta – voit matkustaa saaristoveneellä tai jopa vuokrata kajakin meloaksesi omaan tahtiisi. Laivastotukikohta on edelleen maan suurin, ja sillä on oma museo, jossa voi nähdä sukellusveneen, sukeltajien tukialuksen, 1700-luvun keulakoristeita ja vedenalaisen tunnelin, jonka kautta pääset näkemään aidon haaksirikkoutuneen laivan.

 

Lähistöllä on Saltön saari. Saari on pääasiassa asuinaluetta, mutta sillä on upea ranta, jossa on hyppytorni, jota lapset rakastavat. Saltön ylittämällä pääset Dragsölle, joka tarjoaa lisää rantoja, retkeilyä, vaellusreittejä, vierassataman, ravintolan, minigolfin ja kalastusmahdollisuuksia. Niin paljon yhdellä pienellä saarella ja niin erilaista kuin kaupungissa, mutta silti vain lyhyen matkan päässä!   

 

Karlskrona on täydellinen kaupunkitukikohta, josta voit tutustua koko saaristoon – ja siellä on paljon nähtävää. Voit leiriytyä autiolle saarelle, jos tunnet olosi todella seikkailunhaluiseksi. Useimmat meistä tyytyvät kastamaan varpaat loistavaan lahteen, kiipeämään aaltojen pesemille kiville tai vain makaamaan pitkällään hiekalla ja katsomaan, kun muut polskivat meressä!

 

Mitä ikinä etsitkin, täällä on saari juuri sinulle!

 

Voit mennä Hasslöön, josta löydät mökkejä, hostelleja, ravintolan ja viinitarhan! Tuo oma pyörä saaristoon tutustumista varten tai lähde patikkaretkelle – saarta on helppo tutkia kävellen. Matkusta hieman pidemmälle ja ylitä Hasslön silta Almöön, josta löydät lisää polkuja, kauniita maisemia ja golfklubin. Voit pelata muutaman reiän tai vain lounastaa – joka tapauksessa voit nauttia näkymistä. Sturkö on Blekengen suurin, saariston sydämessä sijaitseva saari, joka on uimareiden suosiossa uimalahtiensa vuoksi.

 

Jos käsitykseesi täydellisestä lomasta liittyy ulkoilmassa liikkuminen, Karlskronassa on kaikki mitä tarvitset ja paljon muuta. 

Yksi kaupunki. 1650 saarta, vuonoa ja saaristoa.

 

Karlskrona on rakennettu 33:lle saariston 1 650 saaresta, ja se on todella ainutlaatuinen kaupunki muutoinkin kuin vain ulkonäöltään. Sillä on erilainen tunnelma, jota et voi aistia missään muualla: rikas historia, arkkitehtuurin loisto...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Karlskronaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Scandic Karlskrona

Majoituksen kuva

Hotell Conrad

Majoituksen kuva

Clarion Collection Hotel Carlscrona

Majoituksen kuva

Hotell Aston

Majoituksen kuva

Arkipelag Hotel & Brewery

Majoituksen kuva

På Hörnet

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Karlskronaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.