Dalsland

Takaisin avaraan luontoon!

 

Tekisikö mieli elää hieman hitaampaan tahtiin, ottaa mukava asento ja nauttia maisemista? Siinä tapauksessa kannattaa tehdä matka Dalslandiin. Tätä Etelä-Ruotsissa sijaitsevaa maakuntaa kutsutaan tiheiden metsiensä ja järviensä ansiosta myös ”Ruotsin järvimaakunnaksi”.

 

Se sopii täydellisesti luonnonystäville tai niille, jotka haluavat paeta kiireistä elämää ja matkustaa Dalslandiin tutustumaan tähän rauhalliseen, patikointireittejä ja järviä täynnä olevaan ympäristöön. Tutustu Tresticklanin kansallispuistoon ja seikkaile erämaassa ja järvillä nauttien tämän Norjaan rajoittuvan alueen rauhasta ja hiljaisuudesta.

 

Nautitpa sitten metsäpoluilla tai hieman haastavammassa, kumpuilevassa maastossa vaeltamisesta, matka Dalslandin Pilgrimsleden-vaellusreitille on aivan ehdoton. Vaihteleva vaellusreitti vie sinut koko Dalslandin maakunnan halki. Yli 100 kilometrin matkalla näet niin etelän tasaista viljelysmaata kuin pohjoisen koskemattomia metsiä ja vuoriakin.

 

Tai hyppää kanootin selkään ja tutustu Dalslandiin vesitse. Matkaa pitkin Danoa eli Dalsland Nordmarkenia, joka on Dalslandin järvialue ja yksi Euroopan suosituimmista melonta-alueista. Liu’u pitkin 100 metrin syvyisen järven pintaa tai melo Dalslandin kanavaa alas. Kun sinun tulee jano, voit jopa juoda alueen kirkasta vettä! Ota siis mukava asento ja nauti jylhien metsien tarjoamista näkymistä sekä veden ja eläinten sopusointuisista äänistä. Ja kun sinua alkaa väsyttää, tarjolla on satoja leirintäpaikkoja, joten löydät varmasti nukkumapaikan!

 

Joka vuosi tuhannet vierailijat matkaavat Dalslandin kanavalle katsomaan Håverudin akveduktia, joka on upea maantien, rautatien ja vesiväylän risteyskohta. Håverudin akvedukti on ainutlaatuinen, sillä toisin kuin muut maailman akveduktit, se on valmistettu niitatuista teräslevyistä, ja akveduktin yli kulkevat sekä rautatie- että maantiesilta. 

 

Jos haluat välillä pitää taukoa leirinnästä, hemmottele itseäsi yöpymällä viehättävässä Baldersnäs Herrgård -kartanossa. Yövy kartanon päärakennuksessa, yhdessä sen siivistä tai lisärakennuksista, tai vetäydy uusiin mökkeihin ja herää avoimien ikkunoiden läpi kulkeutuviin luonnon ääniin. Käy kävelyllä vehmaassa puistossa, rentoudu kylpylässä, uppoudu lämpimään porealtaaseen tai puulämmitteiseen paljuun ja nauti näkymistä yli niittyjen. Kun sinun tulee nälkä kiireisen päivän jälkeen, hemmottele itseäsi hotellin ravintolassa herkullisella aterialla, joka on valmistettu kestävän kehityksen mukaisista, aidoista ruotsalaisista tuotteista. 

 

Dalsland tarjoaa henkeäsalpaavan luonnon lisäksi runsaasti museoita, kuten Halmens Hus -olkimuseon ja nykytaiteen museon nimeltään Dalslands Kontsmuseum. 

 

Dalslandin vierailuun kuuluu ehdottomasti käynti Moose Ranch -hirvipuistossa. ”Metsien kuninkaanakin” tunnettu hirvi on melkoisen suuri asia Dalslandissa, ja piipahtaessasi Moose Ranchilla pääset tutustumaan näihin kiehtoviin olentoihin ja näet ne niiden luonnollisessa elinympäristössä. 

 

Me Stena Linella sanomme Lagom, joka on ruotsia ja tarkoittaa ”juuri sopivasti”, ja Dalslandissa kaikkea on juuri sopivasti. Matka Dalslandin maakuntaan on aivan ehdoton niin löytöretkeilijöille, seikkailijoille kuin niillekin, jotka haluavat nauttia elämästä hitaaseen tahtiin seisteisessä ja kauniissa ympäristössä! 

Takaisin avaraan luontoon!

 

Tekisikö mieli elää hieman hitaampaan tahtiin, ottaa mukava asento ja nauttia maisemista? Siinä tapauksessa kannattaa tehdä matka Dalslandiin. Tätä Etelä-Ruotsissa sijaitsevaa maakuntaa kutsutaan tiheiden metsiensä ja järviensä ansiosta myös ”Ruotsin järvimaakunnaksi”.

 

Se sopii täydellisesti luonnonystäville...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Dalslandiin

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Dalslandiin

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.