Öölanti

Ruotsin kesäinen saariparatiisi!

 

Ylitä Kalmarin silta autolla tai ota jalkamatkustajalautta matkustaakseen Öölantiin, Ruotsin toiseksi suurimpaan saareen ja maan pienimpään maakuntaan. Se on kuitenkin riittävän suuri tarjoamaan kaiken, mitä tarvitset nauttiaksesi todellisesta lomasta erossa kaikesta. Öölanti on todella oman laisensa kohde, täynnä ainutlaatuista luonnollista kauneutta.

 

Ö tarkoittaa ruotsiksi saarta ja Öölanti on suomeksi "saarimaa". Tämä petollisen yksinkertainen nimi ei kerro paljoa tämä ruotsalaisten kesäparatiisin mahtavuudesta – onhan Ruotsin kuninkaallisella perheelläkin täällä kesäasunto, Solliden Palace, jossa voit käydä toukokuun ja syyskuun välillä.

 

Monien pitkien hiekkarantojen lisäksi tämä ohut, enimmäkseen tasainen saari on huomattava kasvistostaan ja eläimistöstään – joista osaa et löydä muualta. Suuri Alvar, kalkkikivitasanko, jossa kasvaa harvinaisia orkideoita, ulottuu eteläisen Öölannin yli ja sitä pidetään koskemattoman luonnonkauniina alueena. Alueella on kyliä, viljelysmaata ja viljeltyjä laitumia, mutta koko alue on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi. Aivan samanlaista paikkaa ei ole missään muualla maailmassa.

 

Saaren länsirannikolla sijaitsee Borgholmin linna, jota usein kutsutaan Pohjoismaiden kauneimmaksi linnanraunioksi. Linnan koko ja mittakaava on todella vaikuttava ja sen historia on eeppinen: siellä ovat majailleet monet historian henkilöt kuninkaista ja kuningattarista vankeihin ja vartijoihin. Nykyään se houkuttelee paljon kävijöitä ja siellä järjestetään säännöllisiä retkiä ja tapahtumia – voit jopa mennä konserttiin.  Jos pidät aktiivisesta lomailusta, seuraa lukuisia patikointi- tai pyöräilyreittejä: ne on suunniteltu kaiken kuntoisille, -ikäisille ja -kykyisille kulkijoille.

 

Mutta ennen kaikkea Öölanti on paikka, jossa hengähtää. Ilma täällä on raikasta ja puhdasta, ja saari on kuin tehty kävelyyn tai pyöräilyyn. Hidasta tahtiasi, koe luonto ja nauti historiasta. Tai vain kuuntele aaltoja, kun rentoudut rannalla piknikillä.

 

Borgholmin historiallinen kaupunki on ollut suosittu kylpyläkeskus jo 1800-luvun lopulta lähtien, jolloin vieraat tulivat joka puolelta Ruotsia höyrylaivalla nauttimaan raikkaasta ilmasta. Nykyään voit nauttia suurten rantakartanoiden loisteliaisuudesta, sataman ulkoilmauima-altaista tai uskaltautua merenrantaa pitkin metsään. Voit myös valita viihtyisät kahvilat ja ravintolat, joista suurin osa saa raaka-aineensa paikallisilta viljelijöiltä ja elintarvikkeiden tuottajilta, tai selata erikoiskauppojen valikoimia.

 

Öölanti on mahdollista kokea jopa päivässä, mutta suosittelemme, että jäät ainakin hieman pidemmäksi aikaa. Saari tarjoaa turisteille erinomaisen majoitusvalikoiman ylellisyyttä tarjoavasta hotellista bed & breakfast -majoitukseen ja leirintäalueeseen, joten se on täydellinen pariskunnille tai perheille.

Ruotsin kesäinen saariparatiisi!

 

Ylitä Kalmarin silta autolla tai ota jalkamatkustajalautta matkustaakseen Öölantiin, Ruotsin toiseksi suurimpaan saareen ja maan pienimpään maakuntaan. Se on kuitenkin riittävän suuri tarjoamaan kaiken, mitä tarvitset nauttiaksesi todellisesta lomasta erossa kaikesta. Öölanti on todella oman laisensa...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Öölantiin

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Öölantiin

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.