Kestävä matkamme

Stena Linen tavoitteena on pienentää ekologista jalanjälkeämme kestävän kehityksen alueella.

 

Visiomme on ”yhdistää Eurooppa kestävän tulevaisuuden puolesta”. Kuvittelemassamme tulevaisuudessa merenkulkuala on päästötöntä vaikuttamatta ilmaan tai valtameriin, joiden halki matkustamme. Kestävässä tulevaisuudessa toimialaamme leimaa tasa-arvo ja monimuotoisuus. Se on vapaa häirinnästä, ja kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet menestyä. Tämä on tulevaisuus, jonka eteen työskentelemme joka päivä, mutta meillä on vielä paljon tehtävää sen saavuttamiseksi. Tätä kutsutaan syystä kestäväksi matkaksi.

 

 

Painopistealueemme
Sitoutumisemme kestävän kehityksen keskuksiin viiden YK:n kestävän kehityksen tavoitteen mukaan. Jokaiselle painopistealueelle määritellään kunnianhimoiset tavoitteet.  Sukupuolten tasa-arvon sekä edullisen ja puhtaan energian osa-alueilla pyrimme johtamaan muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta alallamme.

Edullista ja puhdasta energiaa

Muun yhteiskunnan tavoin merenkulkuala tarvitsee uusia ratkaisuja siirtyäkseen puhtaaseen energiaan ja fossiilittomaan polttoaineeseen. Stena Line on tarttunut tähän haasteeseen keskittymällä puhtaan energiateknologian ja energiatehokkuuden hankkeisiin päästöjen vähentämiseksi sekä maissa että merellä. 

 

Lue lisää

Sukupuolten välinen tasa-arvo

Merenkulkuala on ollut melko konservatiivinen ja miesvaltainen, mihin haluamme muutosta. Stena Line toivottaa kaikki tervetulleiksi, halusitpa sitten työskennellä kanssamme, matkustaa kanssamme tai tulla yhdeksi liikekumppaneistamme, koska uskomme, että monimuotoisuus ja yhtäläiset mahdollisuudet kaikille lisäävät luovuutta ja tuottavuutta.

 

Lue lisää 

Hyvä terveys ja hyvinvointi

Välittävänä lauttayhtiönä asetamme turvallisuuden etusijalle ja arvostamme sekä vieraidemme että työntekijöidemme terveyttä ja hyvinvointia. Turvallinen ja positiivinen työympäristö, jossa välitämme toisistamme, ei ole vain tärkeää työntekijöillemme, vaan myös avainasemassa hyvän asiakaskokemuksen tarjoamisessa.

 

Lue lisää

 

Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Stena Linella haluamme tarjota asiakkaillemme kestäviä valintoja, koska yhdessä meillä on yhteinen vastuu resursseista huolehtimisesta. Vähennämme materiaalijalanjälkeämme vastuullisilla hankinnoilla, jätteen vähentämisellä ja lisäämällä kierrätystä.

 

Lue lisää

Elämää veden alla

Valtameremme kohtaavat lukuisia haasteita, kuten happamoitumista, muovijätettä ja haitallisten kemikaalien kertymistä. Lauttayhtiönä valtameret ovat ensisijainen voimavaramme. Siksi meriympäristöstä huolehtiminen on meille erittäin tärkeää, ja toiminnallamme tulisi olla mahdollisimman vähän vaikutusta meren elämään.

 

Lue lisää