Värmlanti

Ruotsin ihmemaa!

 

Rakastitpa sitten jännittäviä ulkoilmaseikkailuja tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 

Ruotsin keskiosassa lännessä sijaitsevassa Värmlannissa on kukkuloita, majesteettisia metsiä, yli 10 000 järveä ja luonnontilaista rannikkoa. Siellä on myös Ruotsin pisin joki nimeltään Klarälven, joka virtaa yhteen Euroopan suurimmista järvistä, Vänerniin. Värmlannin vaihtelevan maaston ja vesistöjen ansiosta maakunta sopii ihanteellisesti lajeihin, joissa virtaa adrenaliini, kuten kajakilla melomiseen, vaeltamiseen ja hiihtoon.

 

Jos pidät kiehtovista kartanoista, Dömle Herrgård Spa & Resort ja Hennickehammars Herrgård ovat ehdottomia vierailukohteita, jotka tarjoavat loistoa keskellä Värmlannin henkeäsalpaavaa maisemaa.

 

Jos vietät mielelläsi aikaa vesillä, Värmlanti on juuri oikea paikka sinulle. Vapauta sisäinen seikkailijasi ja kokeile tukinuittoa Klarälvenilla tai rakenna jopa oma lauttasi ennen joelle lähtöä. Suurin osa joista ja järvistä soveltuu täydellisesti melontaan, mutta jos haluat kokea jotakin erilaista, varaa kalastusmatka Upplunden-järvelle, niin voit päästä nappaamaan kristallinkirkkaista vesistä jopa hauen tai ahvenen. Ota mukava asento, nauti luonnosta kauneimmillaan ja tarkkaile, näkyykö majavia ja hirviä. Jos olet onnekas, saatat nähdä jopa harvinaisen valkoisen hirven, joka on nähty alueella. 

 

Lumesta pitäville on tarjolla upeita talviurheilumahdollisuuksia, kuten aloittelijoille ja kokeneemmille hiihtäjille sopivia maastohiihtoreittejä. Värmlannin pohjoisosasta löydät Ruotsin ensimmäisen hiihtotunnelin, jossa voit huipputekniikan ansiosta hiihtää vuoden ympäri. Kaikenikäisille ja -taitoisille vierailijoille on tarjolla runsaasti talviurheilumahdollisuuksia – vaikeinta on tehdä valinta, sillä tarjolla on hiihtoretkiä, lumikenkäkävelyä, kelkkailua sekä pilkkimistä Gräsmången-järvellä.

 

Värmlanti on paitsi ulkoharrastusten tyyssija, myös kulttuurintäyteinen maakunta. Mårbacka on kirjailija Selma Lagerlöfin entinen koti ja yksi Värmlannin tärkeimmistä kulttuurinähtävyyksistä. Vieraile tässä upeassa kartanossa ja käy kävelyllä hedelmäpuita täynnä olevassa puutarhassa. Värmlannin museossa voit tutustua alueen historiaan eri näyttelyiden sekä kansainvälisten taiteilijoiden väliaikaisten näytteillepanojen kautta. 

 

Pukeudu alueella ollessasi kuninkaan tavoin ja hanki paikallisesti kudottua pellavaa, jota kuninkaalliset suosivat. Klässbolin historiallisessa kutomossa sijaitseva tehtaanmyymälä on täynnä kauniita aarteita kotiisi – sieltä löytyy mukaan täydelliset tuliaiset! 

 

Hyvä syy tutustua Värmlantiin on myös alueen loistava ruokakulttuuri. Kokeile perinteisiä ruotsalaisia aterioita, kuten pinaattikeittoa keitetyn kananmunan kera ja ”raggmunkia” eli perunalettuja, jotka tarjoillaan pekonin ja puolukkahillon kera. Kaikki reseptit on luotu mielikuvituksellisin ja mielenkiintoisin tavoin käyttäen paikallista kauden tuotantoa. Luonnon antimien kerääminen on suosittua Värmlannissa, joten muista maistaa paikallisia herkkuja liikkuessasi ulkona! 

 

Jos haluat nauttia aidosta takaisin luontoon –seikkailusta, matka Värmlantiin on ehdoton juttu!

Ruotsin ihmemaa!

 

Rakastitpa sitten jännittäviä ulkoilmaseikkailuja tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 

Ruotsin keskiosassa lännessä sijaitsevassa Värmlannissa on kukkuloita, majesteettisia metsiä, yli 10 000 järveä ja luonnontilaista rannikkoa. Siellä on myös Ruotsin pisin joki nimeltään Klarälven, joka virtaa yhteen Euroopan suurimmista...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Värmlantiin

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Värmlantiin

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.