Smoolanti

”Sweden for real” – Todelliseksi Ruotsiksi iskulauseellaan itseään kutsuvan kaakkoisosan Smoolannin alue on täynnä kulttuuria, upeita metsiä ja järviä, viehättäviä punaisia mökkejä ja voimakasta intohimoa paikallisia ja luomuruokia kohtaan.

 

Se on myös IKEAn ja Peppi Pitkätossun kirjailijan Astrid Lindgrenin syntymäpaikka. Se tunnetaan innovaation ja luovuuden keskuksena, ja Smoolantiin matkustaessasi ymmärrät syyn siihen.

 

Smoolanti on idyllinen. Pyöräilystä patikointiin ja melomisesta kalastukseen Smoolanti saa sinut rakastumaan ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Mikään matka Smoolantiin ei ole täydellinen ilman pyöräilyä pitkin pyöräilypolkuja, joissa voit nauttia varikkopysähdyksistä nauttiaksesi suupalasta matkan varrella monissa herkullista ruokaa tarjoavissa ruokapaikoissa. Oletko koskaan halunnut viettää yösi perinteisessä punaisessa mökissä? Smoolanti on paikka, jossa voi viihtyä jossakin alueen monista viehättävistä mökeistä. Lasin kuningaskunta (Glasriket) on ehdoton uutuus – pieni joukko Kalmarin ja Växjön kaupunkien välisiä kyliä, ja se on ollut maan maailmankuulun lasinpuhallusyhteisön keskus vuodesta 1742. Älä jätä väliin matkaa Älmhultin pikkukaupunkiin, ensimmäisen IKEA-myymälän paikkaan, jossa litteä pakkaus syntyi – se on nyt IKEA-museon koti.

 

Smoolannin kaupungit tarjoavat täydellistä tasapainoa urbaanin elämän, ulkoiluaktiviteettien ja ajattoman kulttuurin välillä. Matkassa Jönköpingiin Ruotsin toiseksi suurimman järven Vätternin rannalle – yhdistyvät kaupunki- ja rantaelämä sekä ulkoilmaelämä upeasti. Se on erinomainen tukikohta tutkimusmatkoille. Rannikon Kalmar on rannikkokaupunki, jossa riittää historiaa ja vallihaudallinen 1500-luvun linna. Kalmarissa on useita hyviä ravintoloita, kauniita pikkukauppoja ja ihastuttavia kahviloita. Kun matkustat Kalmariin, muista käydä retkellä Öölannin saarella, jossa voit kokea upeat valkoiset hiekkarannat ja monet patikointireitit – Öölanti on kesäisin suosittu lomakohde. Lisäksi on vielä Växjö, jota on kutsuttu ”pieneksi metropoliksi” ja joka sijaitsee Smoolannin ytimessä. Växjön kulinarismi erottuu joukosta, sillä siellä on useita ravintoloita, jotka on listattu Pohjoismaiden johtavassa ravintolaoppaassa White Guidessa. Växjö nimettiin aiemmin myös vuoden gastronomiapääkaupungiksi!  Pidät varmasti paikallisista kokemuksistasi.

 

Smoolanti on perin juurin ruotsalainen!

”Sweden for real” – Todelliseksi Ruotsiksi iskulauseellaan itseään kutsuvan kaakkoisosan Smoolannin alue on täynnä kulttuuria, upeita metsiä ja järviä, viehättäviä punaisia mökkejä ja voimakasta intohimoa paikallisia ja luomuruokia kohtaan.

 

Se on myös IKEAn ja Peppi Pitkätossun kirjailijan Astrid Lindgrenin syntymäpaikka...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Smoolantiin

Alkaen 91.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Smoolantiin

Alkaen 91.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.