Göteborg

Ruotsin toiseksi suurin kaupunki Göteborg on helmi maan länsirannikolla. Sen yhdistelmä historiallista arkkitehtuuria, mutkaisia kanavia, upeita luontoalueita ja nykyaikaista tunnelmaa tekevät siitä täysin poikkeuksellisen paikan Pohjolassa.

 

Ei ihme, että Göteborg houkuttelee kaikenlaisia vierailijoita. Ulkoilmaihmiset kerääntyvät tutustumaan laajoihin luontoalueisiin ja karuun rannikkoon. Ruokaharrastajat saapuvat maistamaan melko tuntemattoman kulinaristisen helmen makuja. Kulttuurin ystävät voivat tutustua kaupungin lukemattomiin museoihin, teattereihin ja gallerioihin. Jokainen hauskanpitoa etsivä löytää lukuisia upeita baareja, illanviettopaikkoja ja klubeja.

 

Tässä ystävällisessä metropolissa hienostunut historia ja ainutlaatuiset nykyaikaiset houkutukset yhdistyvät täysin ainutlaatuiseksi kaupunkikokemukseksi. Tässä on parhaita menovinkkejä Göteborgin-matkaan.

 

Tutustu Göteborgiin

 

Vuonna 1621 perustettu Göteborg ei ole menettänyt luonnettaan, vaikka kaupungissa on nykyisin jo lähes 600 000 asukasta. Leveän Göta-joen puolittama kaupunki on täynnä kauniita puutarhoja, joissa muinainen arkkitehtuuri ja teollisen aikakauden jäännökset elävät rinnakkain julkisena taiteena.

 

Historiallisten kanaviensa ja mutkittelevien kävelykatujensa ansiosta Göteborgissa on erittäin helppo liikkua jalan, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Huomaat nopeasti, että jokaisella alueella on oma ainutlaatuinen persoonallisuutensa. Yhtenä hetkenä kuljet kuuluisan Avenyn-kadun design-liikkeiden vieressä. Seuraavaksi olet taidealueella katselemassa kuuluisaa Poseidon-suihkulähdettä tai vaeltelet kauniilla Göteborgin yliopiston kampuksella.

 

Vierailijat kiirehtivät historialliseen Hagaan, jonka mukulakivikaduilla on ikonisia kahviloita ja viehättäviä putiikkeja. Kaupungin keskustan Magasinsgatan on vilkas jalankulkukohde, joka tunnetaan ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan, yöelämästään ja muusta tarjonnastaan. Trendikästä Majornaa kutsutaan usein Göteborgin Brooklyniksi trendikkäiden baariensa, kahviloidensa, tapahtumapaikkojensa ja kauppojensa ansiosta, kun taas nopea raitiovaunumatka Saltholmeniin tutustuttaa rennompaan rannikkoelämään veden äärellä. Jokaisella asuinalueella on oma ainutlaatuinen luonteensa, ja niihin on ilo tutustua.

 

Ulkoile Göteborgissa

 

Göteborgin urbaaniuden ja luonnon tasapaino on ansainnut kaupungille maineen Euroopan vihreimpien metropolialueiden joukossa. Kaupungin rajojen sisällä on rantoja, järviä, metsiä ja kosteikkoja. Se on ihanteellinen paikka uppoutua luontoon ja nauttia suurkaupungin ruokatarjonnasta, kulttuurista ja toiminnoista.

 

Kaupungin puistojärjestelmän kruununjalokivi on epäilemättä Slottsskogen, 156 hehtaarin viheralue, joka tarjoaa laajan verkoston polkuja, leikkikenttiä, eläintarhan, johon on vapaa pääsy, ja paljon muuta aivan kaupungin keskustassa. Puistossa järjestetään myös kesäinen Way Out West -festivaali, joka muuttaa Slottsskogenin yhdeksi Euroopan suurista musiikkifestivaalikohteista.

 

Kaupungissa ovat myös Göteborgs Botaniska Trädgård ja Trädgårdsföreningen, jotka molemmat tarjoavat upeaa kukkaloistoa. Jos haluat viettää aikaa rannalla, lyhyen raitiovaunumatkan päässä odottavat uimapaikat, kuten Fiskebäcksbadet, Billdalsbadet ja Saltholmen.

 

Mikään matka Göteborgiin ei ole täydellinen ilman vierailua saaristossa. Yli 20 saarelta – joihin osaan pääsee vain laivalla – löydät upeita rantoja, viehättäviä kaupunkeja, laajoja luonnonsuojelualueita ja paljon muuta. Vierailetpa sitten veneilemässä, sukeltamassa, patikoimassa, ottamassa aurinkoa, ihailemassa villieläimiä tai vain nauttimassa raikkaasta ilmasta, saaristo on olennaisesti Göteborgiin kuuluva kokemus.

 

Suurta jännitystä ja uskomattomia museoita

 

Vuoristoradat ja jättimäinen valaistu maailmanpyörä ovat erottuva näky Göteborgin horisontissa. Ne kuuluvat Lisebergiin, joka on Pohjoismaiden suurin huvipuisto ja tunnettu osa Göteborg-kokemusta. Puisto on ehdoton kohde perheille, koska siellä on erilaisia huvipuistolaitteita, konsertteja, pelejä ja paljon muuta. Tule kesällä tai näe, kuinka puisto muuttuu aavemaiseksi fantasiaksi Halloweenin aikana tai talven ihmemaaksi jouluaikaan.

 

Göteborg on myös yksi Pohjoismaiden monipuolisimmista taiteen, kulttuurin, historian ja tieteen keskuksista. Göteborgs Konstmuseum (Göteborgin taidemuseo) on yksi Pohjois-Euroopan parhaista nyky- ja klassisen taiteen kokoelmista. Juhlista kaupungin teollisuushistoriaa Volvo-museossa tai meren rannalla sijaitsevassa Maritiman-merimuseossa. Voit myös viettää aikaa apinoiden kanssa Universeumissa, perhekeskeisessä tiedekeskuksessa, jossa on useaan kerrokseen ulottuva sisäsademetsä, akvaario ja muita vuorovaikutteisia näyttelyitä.

 

Maista Göteborgin ruokaelämää

 

Göteborg on yksi Euroopan piilotetuista kulinaristisista helmistä. Kaupunki on täynnä viihtyisiä kahviloita, fine dining -elämyksiä, kansainvälisiä makuja, uskomatonta katuruokaa ja tuoreita meren antimia. Kaupunginosat, kuten Linné, Eriksberg, Masthugget ja Majorna, tarjoavat runsaasti ruokaelämyksiä jokaiseen makuun. Ruokahallit, kuten historiallinen Stora Saluhallen ja trendikäs Lindholmen Street Food Market, tarjoavat mahdollisuuden tutustua ruokakulttuurin monipuolisuuteen saman katon alla.

 

Kun olet Göteborgissa, varaa aikaa fikalle: se on perinteinen kahvi- ja leivonnaistauko, jonka voi nauttia kahviloissa ympäri kaupunkia (lyhyen junamatkan päässä sijaitseva Alingsåsin kaupunki väittää keksineensä perinteen). Lisäksi, koska olet niin lähellä merta, käytä tietenkin hetki maistellen perinteisiä pohjoismaisia mereneläviä ravintoloissa, kuten Sjöbaren tai Sjömagasinet.

 

Portti Pohjolaan

 

Göteborg ei pelkästään sovi erinomaisesti pitkälle tai lyhyelle kaupunkilomalle, vaan kaupunki on portti suurempaan pohjoismaiseen seikkailuun. Ota autosi mukaan, niin voit tutustua Ruotsiin ja sen naapurimaihin omaan tahtiisi. Kiertele rannikkoa ristiin rastiin ja koe houkuttelevia kaupunkeja ja upeita rantoja. Suuntaa sisämaahan ihastelemaan tiheiden metsien ja 100 000 järven lumoa. Voit myös suunnata pohjoiseen: Norja on lyhyen kolmen tunnin ajomatkan päässä, jos haluat nähdä vielä enemmän.

 

Muista vain varata hieman lisäaikaa Göteborgissa ennen kuin lähdet Ruotsista – se on kaupunki, johon on helppo ihastua ja johon haluat palata yhä uudestaan ​​ja uudestaan.

Ruotsin toiseksi suurin kaupunki Göteborg on helmi maan länsirannikolla. Sen yhdistelmä historiallista arkkitehtuuria, mutkaisia kanavia, upeita luontoalueita ja nykyaikaista tunnelmaa tekevät siitä täysin poikkeuksellisen paikan Pohjolassa.

 

Ei ihme, että Göteborg houkuttelee kaikenlaisia vierailijoita. Ulkoilmaihmiset kerääntyvät tutustumaan laajoihin luontoalueisiin...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Göteborgiin

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Scandic Europa

Majoituksen kuva

Scandic Hotel Crown

Majoituksen kuva

Clarion Hotel Post, Gothenburg

Majoituksen kuva

Comfort Hotel Goteborg

Majoituksen kuva

Spar Hotel Majorna

Majoituksen kuva

Quality Hotel 11

Majoituksen kuva

Hotel Riverton

Majoituksen kuva

Gothia Towers & Upper House

Majoituksen kuva

Hotel Pigalle

Majoituksen kuva

Clarion Collection Hotel Mektagonen

Majoituksen kuva

Barken Viking by Dialog Hotels

Majoituksen kuva

Sure Hotel by Best Western Center

Majoituksen kuva

Comfort Hotel Panorama

Majoituksen kuva

Spoton Hostel & Sportsbar

Majoituksen kuva

Hotell City Avenyn

Majoituksen kuva

Avalon Hotel

Majoituksen kuva

Hotel Lorensberg

Majoituksen kuva

Hotel Royal

Majoituksen kuva

Hotel Poseidon

Majoituksen kuva

Hotel Vanilla

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Göteborgiin

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.