Korkearannikko

Henkeäsalpaava seikkailu!

 

Höga Kusten tarjoaa ihastuttavat näkymät joka käänteessä ja on Ruotsin Korkearannikko. Etsitpä adrenaliinin innoittamaa tutkimusmatkaa tai rennompaa patikointiseikkailua, löydät sen ja paljon muutakin.

 

Palaa luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja kokeilet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää. Ainutlaatuisissa ympäristöissä toimintavalikoima on rajaton. Testaa itsesi yhdellä monista patikointi- ja pyöräilyreiteistä. Jos nautit kiipeilystä, käy Via Ferratassa Skulebergetissä tai haasta itsesi Ringkallenissa, joka on yksi Ruotsin upeimmista kiipeilyalueista helppoine ja vaativine reitteineen. Nouse ylös Örsjöbergetiä tai Örsjöklippania ja palkitse itsesi erinomaisen kiipeilyn lisäksi 360-asteisella panoraamanäkymällä.

 

Seikkaile Skuleskogenin kansallispuistossa ja ihastele erilaisia maisemia metsämaista syviin laaksoihin ja paljaisiin kallioihin ennen kuin katselet maailmaa upeiden vuorten huipulta.

 

Korkearannikko on perinteiden ja kulttuurin pesä, ja siitä on tullut luovien taiteilijoiden suosima paikka. Nordingrå on erityisen suosittu, ja alueella asuvat taiteilijat avaavat studionsa vierailijoille joko pysyvästi tai väliaikaisesti. Jos matkustat Hornöbergetistä Ullångeriin kulkevaa turistireittiä pitkin, näet laajan valikoiman taidetta. Piipahda Mannaminnen paikallisten taiteilijoiden pysyvässä näyttelyssä. Jos haluat hieman synkempää historiaa, käy Noitamuseossa (Häxmuseet) ja tutustu sen esittelemään kiehtovaan ajanjaksoon. Museorakennus on myös nukkemuseo, jossa on esillä Raja-teatterin nukke-esityksiä. Niitä on esitetty jo kahden vuosikymmenen ajan.

 

Korkearannikko on Itämeren jyrkin osa, ja sen saaristo on melkoinen näky. Mikä olisikaan parempi tapa tutkia sitä kuin veneellä? Purjehdi Ulvönin saarille, jotka ovat Korkearannikon saariston suosituin turistikohde. Pohjois-Ruotsin suurin kalastajayhteisö on täynnä fantastista kulttuuriperintöä. Ruotsin kauneimmaksi kyläksi nimetty Trysunda on vuorien ja kukkuloiden välissä. Tutustu 1600-luvun kappeliin, kalastusmuseoon ja kuljeskele pitkin kauniisiin uimapoukamiin johtavia polkuja.

 

Yksi alueen suosituimmista museoista on Mannaminne, jonka perustivat ruotsalainen veistäjä Anders ja hänen vaimonsa Barbro. Kulje museon läpi ja näe erilaisia näyttelyitä maatalousaiheisista raitiovaunuihin. Tutustu Korkearannikon tarinaan vierailemalla Naturum Höga Kustenissa ja ota selvää, miksi se on UNESCOn maailmanperintökohde.

 

Korkearannikolla ei ole puutetta herkullisista ruoista ainutlaatuisine makuineen ja paikallisine raaka-aineineen. Jos tunnet olosi rohkeaksi, mikset kokeilisi surströmingiä (käynyttä silliä)? Rakastat tai vihaat sitä!

 

Vieraile High Coast -tislaamossa ja tutustu siihen opastetulla kierroksella, jolla opit, miten viskiä tehdään, ennen kuin siirryt ravintolaan ja viskibaariin, joka avautuu suurella terassialueella upean jokinäkymän suuntaan.

 

Jos haluat kestävämmän tavan tutustua Korkearannikkoon, hyppää maailmanperintökohteen bussiin. Kätevä tapa matkustaa on bussi, joka kulkee useita kertoja päivässä FriluftsBynin, Skulebergetin juurella sijaitsevan Naturum-vierailukeskuksen, Veåsand-tien (Skuleberget Havscamping) ja Skuleskogenin kansallispuiston etelä- ja länsiosan sisäänkäyntien välillä. Voit jättää autosi pysäköintialueelle maksutta.

 

Se on täynnä maaseudun lumousta ja kaikkiin nopeuksiin sopivia seikkailuja, vieraile Korkearannikolla ja nauti elämästä uudesta näkökulmasta!

Henkeäsalpaava seikkailu!

 

Höga Kusten tarjoaa ihastuttavat näkymät joka käänteessä ja on Ruotsin Korkearannikko. Etsitpä adrenaliinin innoittamaa tutkimusmatkaa tai rennompaa patikointiseikkailua, löydät sen ja paljon muutakin.

 

Palaa luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja kokeilet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää. Ainutlaatuisissa ympäristöissä toimintavalikoima...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti retkestä Korkearannikolle

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti retkestä Korkearannikolle

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Kalmar

  Matkusta läpi ajan tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa.  Tutustu sen linnaan, mukulakivikatuihin ja viehättävään vanhaankaupunkiin. 

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.