Kalmar

Tutustu Kalmariin, yhteen kaikkien aikojen suosikeistamme!

 

Tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa on roppakaupalla rannikon lumoa. Kun matkustat Kalmariin, matkustat myös ajassa taaksepäin. Arkkitehtuuri ja vanha kaupunki sulautuvat moderneihin rakennuksiin ja nykyaikaiseen vieraanvaraisuuteen esitellen sinulle molempien maailmojen parhaat puolet – ja kaikki tämä ennen kuin matkustat miljoonia vuosia taaksepäin aina dinosaurusten aikaan!

 

Smoolannin maakunnassa sijaitseva Kalmar, jota usein kutsutaan ”oikeaksi Ruotsiksi”, ohitetaan usein matkalla Öölannin saarelle. Sillä on kuitenkin paljon omaakin tarjottavaa. Pidämme siitä, koska se on hiukan turistireittien sivussa – sinulla on paljon maisemia tutkittavaksi ja kaikki tarvitsemasi tila sen tekemiseen. 

 

Kalmarin kruununjalokivi on sen linna. Se on kuin suoraan satukirjan sivuilta torneineen, ramppeineen, vallihautoineen, nostosiltoineen ja tyrmineen. Ylitä puinen nostosilta ja kulje läpi kiviholvitunnelin ja huomaat, että linnan sisäosa on täysin kalustettu. Tutustu kuninkaan kamariin, kuningattaren sviittiin ja kultaiseen huoneeseen. Voit kysyä matkaoppaaltasi aaveista, joiden kerrotaan vaeltelevan käytävillä! Täkäläiset ovat ylpeitä siitä, että juuri mikään ei ole muuttunut vuoden 1592 jälkeen, joten lähdet todellakin matkalle ajassa taaksepäin.

 

Linnan läheltä löytyy vanha kaupunki, joka kertoo Kalmarin kerran mahtavasta menneisyydestä. Seuraa mukulakivikatuja keskiaikaiseen keskustaan ja pysähdy kahville nauttimaan tunnelmasta. Modernit kaupat sekoittuvat klassisiin puu- ja kivitaloihin, ja vain muutaman kadun päässä voit kastaa varpaasi Kalmarsundiin, joka erottaa Smoolannin Öölannista.

 

Jos matkustat Öölantiin, aja 6 km:n maantiesilta autolla tai hyppää matkustajalautalle – molemmat ovat uskomattoman tuulisia ja luonnonkauniita reittejä. Kalmarin muita historiallisia kohokohtia ovat Castenska Gården 1600-luvulta ja Kalmarin katedraali. Voit myös poimia mukaan hieman paikallista historiaa Maakuntamuseosta, jossa on näytillä osia uponneesta sotalaiva Kronanista, kuten sen tykit.

 

Kaupungin saaret ja niemet ulottuvat Itämereen luoden täydelliset olosuhteet vesiurheilulle. Voit vuokrata SUP-laudan tai kajakin ja mennä omaan tahtiisi, osallistua kurssille tai nauttia opastetusta kierroksesta. Kalmarissa olet aina lähellä rantaa – jopa silloin, kun olet kaupungin keskustassa!

 

Smoolanti on ruoantuottajista ja käsityöläisistä tunnettu alue. Viljelijät ja ruoan valmistajat keskittyvät makuun ja kestävyyteen, ja suuri osa heidän tuotteistaan on tarkoitettu Kalmarin moniin ravintoloihin ja kahviloihin. Kaikki menee ruotsalaisiin kotitekoisiin ruokiin ja herkullisiin leivonnaisiin – fikan perusta – joka on loistava tapa viettää iltapäivää.

 

Jos sinulla on vielä aikaa ja haluat matkustaa miljoonia vuosia ajassa taaksepäin, käy Euroopan suurimmassa dinosaurusnäyttelyssä! Kohtaat yli kaksisataa suurinta ja pelätyintä olentoa, jotka koskaan ovat eläneet. Sinun onneksesi ne ovat luurankoina. Valitettavasti siellä on myös noin viisikymmentä elävää, hengittävää animatronista saurusta, joita voit halutessasi uhmata. Jos tunnet olosi rohkeaksi, voit ruveta tuijotuskilpailuun Tyrannosaurus rexiä vastaan... 

Tutustu Kalmariin, yhteen kaikkien aikojen suosikeistamme!

 

Tässä kauniissa historiallisessa kaupungissa on roppakaupalla rannikon lumoa. Kun matkustat Kalmariin, matkustat myös ajassa taaksepäin. Arkkitehtuuri ja vanha kaupunki sulautuvat moderneihin rakennuksiin ja nykyaikaiseen vieraanvaraisuuteen esitellen sinulle molempien maailmojen parhaat puolet – ja...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Kalmariin

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Kalmariin

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

 • Sälen

  Sälen on hiihtäjän paratiisi ja upea ympärivuotinen kohde, jossa on kauniita maisemia, järviä ja retkeilyreittejä.

 • Smoolanti

  Jos pyöräilet, patikoit, melot tai kalastat, ihastut Smoolannin luontoon, joka edustaa ”todellista” Ruotsia.

 • Öölanti

  Ruotsin kesäinen saariparatiisi! Suuren vaikutuksen tekevä matkakohde – kaikki luonnollisen ja ainutlaatuisen kaunista.

 • Glasriket

  Ruotsin lasimaailmassa on niin paljon nähtävää! Kosta Bodan, luonnonsuojelualueiden, rauhallisten järvien ja metsien koti. 

 • Skåne

  Pieni kooltaan, suuri viehätysvoimaltaan. Skåne on taivas vaeltajille sekä vaellusretkien ja ulkoilman ystäville.

 • Värmlanti

  Jos rakastat ulkoilmaseikkailujen jännitystä tai luonnonrauhaa, löydät haluamasi matkustamalla Värmlantiin!

 • Dalsland

  ”Ruotsin järvimaakunta” sopii täydellisesti luonnon ystäville henkeäsalpaavien maisemiensa ja rennon tunnelmansa ansiosta.

 • Västervik

  Ruotsin paras kesäkaupunki, jossa on runsaasti nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja kulttuuria. Se on matkustamisen arvoinen vierailupaikka.

 • Korkearannikko

  Palaat luontoon, kun vierailet Korkearannikolla ja koet Ruotsin parasta ulkoilmaelämää ja rustiikkia charmia. 

 • Åre

  Maineikkaista laskettelurinteistään, ostosmahdollisuuksistaan, ravintoloistaan ja baareistaan tunnettu Åre tarjoaa aitoa kaupunkitunnelmaa.

 • Tukholma

  Tukholmaa kutsutaan ”kaunottareksi veden äärellä” eikä mikään ihme – Tukholma on upea ja eloisa kaupunki, jossa on hyvin paljon koettavaa!

 • Malmö

  Rannikkokaupunki, jossa on merenrantatunnelmaa, museoita, monivivahteisia ostosmahdollisuuksia ja vilkas kulttuurielämä.

 • Idre Fjäll

  Idre Fjäll ihastuttaa kauniilla maisemillaan, ja upeat hiihto- ja retkeilyreitit ovat ihanteellinen matkakohde ympäri vuoden.

 • Halland

  Kaunis Halland Ruotsin länsirannikolla tarjoaa rikasta ruokakulttuuria, upeita maisemia ja vieläkin parempaa golfia!

 • Göteborg

  Kanavia, vehreitä bulevardeja, kahviloita ja mahtavat ostosmahdollisuudet – seikkailut odottavat sinua Göteborgissa!

 • Karlskrona

  Tutustu paikallishistoriaan ja perinteisiin sekä saariston upeaan luonnonkauneuteen. 

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.