Edinburgh

Edinburgh on jotain aivan omanlaistaan. 

 

Me kaikki rakastamme Glasgow'ta. Mutta Edinburghissa on kaikkea vähän enemmän. Sillä on tarjota erittäin vaikuttavat historialliset yhteydet kuninkaallisiin, joitain Skotlannin parhaista nähtävyyksistä ja tietysti hienoja festivaaleja – Fringe on vain yksi niistä! Se on yksi niistä kaupungeista, jotka ovat suosittuja matkailukohteita ympäri vuoden, joten vierailijoille on aina luvassa lämmin vastaanotto ja uskomaton vieraanvaraisuus…

 

Kaikki tuntevat Edinburgh Castlen! Se on Skotlannin suosituin nähtävyys ja maailmankuulu ikoni. Löydät sen Royal Mile -kadun yläpäästä, Castle Rock -kukkulan huipulta. Siellä voit nauttia uskomattomista näkymistä yli kaupungin ja tutustua joihinkin sitä ympäröiviin kiehtoviin rakennuksiin. Täällä säilytetään myös Skotlannin kruununjalokiviä ja kuuluisaa Stone of Sconea, joka tunnetaan myös nimellä Kohtalon kivi.

 

Royal Milellä sijaitsevat upea Scottish Parliament -rakennus ja joitain kaupungin parhaista ruokailu- ja juomapaikoista. Kaikki tämä on lyhyen kävelymatkan päässä Grassmarketista, joka ennen oli keskiaikainen markkina- ja hirttopaikka (hirttäjäisiä ei ole järjestetty sitten vuoden 1784!).  Monet paikallisista pubeista ovat täynnä historiaa, ja monissa on tarjolla elävää musiikkia useimpina iltoina. Tulet pitämään vilkkaasta ilmapiiristä, yksityiskohtaisesta arkkitehtuurista ja omalaatuisista kaupoista, jotka tekevät alueesta suositun matkailijoiden, opiskelijoiden ja ammattilaisten keskuudessa. Grassmarket on myös ruoan ja muodin mekka, ja aukio täyttyy ulkoilmaruokailijoista kesäkuukausina.

 

Edinburghissa on myös yksi Yhdistyneen kuningaskunnan parhaista nähtävyyksistä – Royal Yacht Britannia. Purjehdittuaan yli miljoona merimailia ja tehtyään 968 valtiovierailua, tämä alus on nyt pysyvästi kiinnitettynä Leithin satamaan. Se on ollut Skotlannin paras kävijänähtävyys 13 vuotta peräkkäin ja sille on annettu viiden tähden kävijäluokitus.

 

Edinburghin eläintarha on ollut perheiden suosikki jo yli sadan vuoden ajan. Se sijaitsee kaltevalla puistoalueella ja tarjoaa uskomattomat näkymät kaupunkiin. Se on luokiteltu neljän tähden kävijänähtävyydeksi ja on tietenkin suosituin lapsiperheiden keskuudessa – se tarjoaa täydellisen päivän perheille ja sijaitsee vain lyhyen bussimatkan päässä kaupungin keskustasta. Ajoita vierailusi niin, että näet päivittäin lounasaikaan toistuvan pingviiniparaatin – se on nimittäin maailmankuulu!

 

Jos haluat matkata ajassa hieman taaksepäin, voit kokea historiaa The Real Mary King's Closessa – Skotlannin parhaassa perinnematkailukokemuksessa. Se on historiallisten hahmojen opastama kierros, jonka aikana opit monia asioita – joista tärkein on se, miksi Close rakennettiin maan alle. Jos tunnet olosi rohkeaksi, siellä sijaitsee myös Edinburgh Dungeon -vankityrmä. Oppaat tekevät Skotlannin historian karmeimpien tarinoiden kuulemisesta hurjan hauskan kokemuksen!

 

Jos janoat edelleen jännitystä, voit tarjoilla oman pääsi tarjottimella Skotlannin vanhimmassa vierailijakohteessa, Camera Obscurassa ja World of Illusionsissa, jotka molemmat todistavat, että kaikki, minkä näet, ei aina ole totta.

 

Edinburgh on todellakin vastakohtien kaupunki – kaupungissa vuorottelevat keskiaikainen ja Yrjöjen aikakauden arkkitehtuuri ovat suoneet sille Unescon maailmanperintökohteen aseman. Edinburghilla on paljon tarjottavaa, joka vain odottaa sinun löytävän sen! 

Edinburgh on jotain aivan omanlaistaan. 

 

Me kaikki rakastamme Glasgow'ta. Mutta Edinburghissa on kaikkea vähän enemmän. Sillä on tarjota erittäin vaikuttavat historialliset yhteydet kuninkaallisiin, joitain Skotlannin parhaista nähtävyyksistä ja tietysti hienoja festivaaleja – Fringe on vain yksi niistä! Se on...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse viidestä reitistä

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen € 149 yksisuuntainen, auto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

ibis Edinburgh Centre South Bridge - Royal Mile

Majoituksen kuva

Novotel Edinburgh Centre

Majoituksen kuva

a&o Edinburgh City - Hostel

Majoituksen kuva

Britannia Hotel Edinburgh

Majoituksen kuva

The Salisbury Hotel

Majoituksen kuva

The Balmoral Hotel

Majoituksen kuva

Nira Caledonia

Majoituksen kuva

easyHotel Edinburgh

Majoituksen kuva

Staycity Aparthotels West End

Majoituksen kuva

ibis Styles Edinburgh Centre St Andrew Square

Majoituksen kuva

Hapimag Resort Edinburgh

Majoituksen kuva

KM Hotel

Majoituksen kuva

Bernard Homestay

Majoituksen kuva

MONO Suites Old Town

Majoituksen kuva

Point A Hotel Edinburgh Haymarket

Majoituksen kuva

Grassmarket Apartment with Castle View

Majoituksen kuva

Malmaison Edinburgh City

Majoituksen kuva

Hotel du Vin & Bistro Edinburgh

Majoituksen kuva

The Roseate Edinburgh

Majoituksen kuva

The Place

Valitse viidestä reitistä

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen € 149 yksisuuntainen, auto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.