Liverpool

Me rakastamme Liverpoolia…

 

Liverpool on uskomaton kaupunki, jossa on ainutlaatuisen lämmin aksentti ja maailmankuulu huumorintaju. Se on kuuluisa ikuisesti The Beatlesin ja parin Valioliigajoukkueen kotina, joita emme nimeä tässä – tiedät kyllä mistä puhumme! Liverpooliin matkustaessasi sinulla on niin paljon enemmän nähtävää ja tekemistä – jos et ole käynyt kaupungissa pitkään aikaan, kannattaa katsoa tuoreeltaan…

 

The Beatlesin lisäksi, josta voit lukea lisää palkitussa Beatles Story -näyttelyssä tai Magical Mystery Tour -kiertueella, Liverpool on myös Unescon musiikkikaupunki. 

 

Kaupunki on ollut synonyymi musiikille 1700-luvulta lähtien, ja kaupungin rikas, monipuolinen kulttuuriperintö on perua sen asemasta yhtenä maailman suurista satamista. Tänään näet – ja kuulet – sen taiteellisen ilmaisun rikkaudessa Merseybeatista aina Royal Liverpool Philharmonic Orchestraan. Guinnessin ennätystenkirja on myös antanut Liverpoolille kunnianimen ‘World Capital of Pop' , sillä se tuottaa enemmän singlejä kuin mikään muu Yhdistyneen kuningaskunnan kaupunki.    

 

The Beatles Storyn löydät Albert Dockista, joka on yksi Yhdistyneen kuningaskunnan hienoimmista perintönähtävyyksistä ja jossa on Ison-Britannian suurin luetteloitujen perinnerakennusten keskittymä. Voit viettää päivän täällä tutustuen ikoniseen arkkitehtuuriin, maailmanluokan museoihin kuten Tate Liverpooliin tai nauttia monien baarien ja ravintoloiden vieraanvaraisuudesta. Liverpool on myös kulinaristien suosikki, ja täältä löydät yhden Yhdistyneen kuningaskunnan korkeimmalla sijaitsevista ravintoloista (jos vatsasi kestää sen!), ja toisen kattauksen voit nauttia ravintolaksi muunnetussa kirkossa. 

 

Liverpoolin arkkitehtuuri on myös maailmankuulua, ja vanhimmat rakennukset ovat 1500-luvulta. Kannattaa katsastaa "Three Graces" – Royal Liver Building, Cunard Building ja Post of Liverpool Building, jotka kaikki sijaitsevat Pier Headilla. Liverpoolissa sijaitsee myös Britannian suurin katedraali, jonka tornista voit nähdä auringonlaskun. Miksi et uskaltautuisi pois kaupungista vierailemaan toisessa arkkitehtuurin ihmeessä – Speke Hallissa. Se on harvinainen Tudor-talo, jota ympäröivät viljellyt puutarhat, metsät ja näkymät Mersey-joelle.

 

Liverpoolissa on myös enemmän puistoja kuin Pariisissa, joten kaiken hälinän keskellä löydät helposti viheralueita rentoutumiseen. Ja jos ylität joen Wirraliin, voit tutustua Port Sunlight Villageen, joka on rakennettu 1800-luvulla Sunlight Soap -tehtaan työntekijöille. Tämä upea mallikylä on palkittu turistinähtävyys.

 

Mikään vierailu Liverpooliin ei tietenkään ole täydellinen ilman ”Ferry ‘Cross the Mersey” -lauttamatkaa.  Se on loistava tapa saada parhaat näkymät Liverpoolin maailmankuulusta rantasiluetista – rakastamme sitä!

Me rakastamme Liverpoolia…

 

Liverpool on uskomaton kaupunki, jossa on ainutlaatuisen lämmin aksentti ja maailmankuulu huumorintaju. Se on kuuluisa ikuisesti The Beatlesin ja parin Valioliigajoukkueen kotina, joita emme nimeä tässä – tiedät kyllä mistä puhumme! Liverpooliin matkustaessasi sinulla on niin...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen € 149 yksisuuntainen, auto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Novotel Liverpool Centre

Majoituksen kuva

Britannia Adelphi Hotel

Majoituksen kuva

easyHotel Liverpool

Majoituksen kuva

Dolby Hotel Liverpool

Majoituksen kuva

Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront

Majoituksen kuva

Heeton Concept Hotel City Centre Liverpool

Majoituksen kuva

Hard Days Night Hotel

Majoituksen kuva

Aparthotel Adagio Liverpool City Centre

Majoituksen kuva

Radisson Blu Hotel Liverpool

Majoituksen kuva

Hampton by Hilton Liverpool City Center

Majoituksen kuva

Mercure Liverpool Atlantic Tower Hotel

Majoituksen kuva

The Liner Hotel

Majoituksen kuva

Staybridge Suites Liverpool, an IHG Hotel

Majoituksen kuva

Hotel Indigo Liverpool City Centre, an IHG Hotel

Majoituksen kuva

ibis Styles Liverpool Centre Dale Street

Majoituksen kuva

DoubleTree By Hilton Hotel & Spa Liverpool

Majoituksen kuva

Hope Street Hotel

Majoituksen kuva

Quest Liverpool City Centre

Majoituksen kuva

The Dixie Dean Hotel

Majoituksen kuva

Sir Thomas Hotel

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen € 149 yksisuuntainen, auto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.