Glasgow

Hanki vähän Glasgow'ta elämääsi!

 

Glasgow'ssa on monia asioita, jotka tekevät siitä täydellisen kohteen päiväretkelle, viikonloppulomalle tai jopa pidemmälle lomalle. Tarvitset vähän aikaa löytääksesi kaiken, mitä Glasgow tarjoaa, joten matkareitin suunnitteluun kannattaa tehdä huolellisesti… tai voit aina tulla takaisin näkemään lisää!

 

Laivamme kulkevat Skotlantiin Pohjois-Irlannista joka päivä, joten olemme melko sinut tämän loistavan kaupungin kanssa. Se on vain kahden tunnin ajomatkan päässä Cairnryanin satamastamme, mikä tekee siitä kätevän automatkakohteen.

 

Glasgow'n tekevät ihmiset – niin sitä sanotaan! Glasgow'n ihmiset antavat tälle uskomattomalle kaupungille ainutlaatuisen lämpimän ja vieraanvaraisen aksentin, mutta tässä upeassa kaupungissa on paljon muutakin nähtävää.

 

Jos tämä on ensimmäinen visiittisi, suosittelemme ainakin seuraavia kohteita: Kelvingrove Art Gallery and Museum tarjoaa tilannekuvan kaikesta Glasgow'hun liittyvästä vanhoista mestareista aina moderniin taiteeseen, kurkistuksen kaupungin teollisuus- ja käsityöperintöön ja luonnonhistorian aikajanan. Lapset rakastavat sitä! Ajoita vierailusi oikein, niin saatat myös kuulla urkuesityksen, joka muuttaa täysin tämän uskomattoman rakennuksen ilmapiirin ja houkuttelee kävijöitä upeaan keskushalliin. Ja aivan ILMAISEKSI.

 

Sekä Glasgow'n tiedekeskus että Glasgow'n palkittu liikennemuseo Riverside Museum ovat täydellisiä päiväkohteita perheille, satoi tai paistoi. Opit paljon vain nauttimalla näyttelyistä, joista monet ovat interaktiivisia.

 

Jos tavoitteesi on lomailla shoppaillen, olet oikeassa paikassa, ja tarjolla on paljon vaihtoehtoja – Buchanan Street ja sen galleriat yhdistävät Sauchiehall Streetin ja Argyle Streetin, muodostaen yhdessä yhden maan parhaista Great British High Streets -ostoskaduista.

 

East Endissä voit tutustua Glasgow'n rikkaille tupakkaparoneille ja laivanvarustajille rakennettuun Merchant Cityyn. Sen entisissä varastoissa sijaitsee nyt vilkas kahvilakortteli ja design-putiikkeja, ja jos sinua alkaa hieman hiukoa, ei hätää! Valittavanasi on kokonainen maailma bistroja: gourmet-skotlantilaiset, intialaiset ja välimerelliset maut ovat kaikki ruokalistalla.

 

West Endissä on taas hieman erilainen tunnelma. Byres Roadia ympäröivä alue, joka on tunnettu myös kauniista arkkitehtuuristaan ja viehättävistä kaupoistaan, vilisee opiskelijoita ja nuoria ammattilaisia ja on myös kahviloiden, baarien ja pikkukatujen aluetta – Ashton Lane on tunnettu baareistaan ja ravintoloistaan, kun taas Hidden Lane on pikkukauppojen ja rauhallisten teehuoneiden koti.     

 

Tulet myös huomaamaan, että Mac and Cheese on tarjolla lähes jokaisessa ruokalistassa! Kukaan ei ole aivan varma, miten tästä italialaisesta ruokalajista tuli skottilainen perhesuosikki, mutta olipa syy mikä tahansa, Glasgow'hun matkustaessasi et voi lähteä pois kokeilematta Macaroni-piirakkaa!

 

Muistimmeko mainita seinämaalaukset? Katutaide on uskomattoman hienoa Glasgow'ssa. Ja tietenkin täällä pelataan jalkapalloa, joten nappaa liput otteluun, jos voit – kaupungissa on parikin joukkuetta, jotka ovat katsomisen arvoisia!    

Hanki vähän Glasgow'ta elämääsi!

 

Glasgow'ssa on monia asioita, jotka tekevät siitä täydellisen kohteen päiväretkelle, viikonloppulomalle tai jopa pidemmälle lomalle. Tarvitset vähän aikaa löytääksesi kaiken, mitä Glasgow tarjoaa, joten matkareitin suunnitteluun kannattaa tehdä huolellisesti… tai voit aina tulla takaisin näkemään...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse viidestä reitistä

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen 165.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Leonardo Royal Hotel Glasgow

Majoituksen kuva

Novotel Glasgow Centre

Majoituksen kuva

Millennium Hotel Glasgow

Majoituksen kuva

Clayton Hotel Glasgow

Majoituksen kuva

Mercure Glasgow City Hotel

Majoituksen kuva

Fraser Suites Glasgow

Majoituksen kuva

Sandman Signature Glasgow Hotel

Majoituksen kuva

voco Grand Central Glasgow, an IHG Hotel

Majoituksen kuva

Stay Metro Aparthotels Glasgow

Majoituksen kuva

The Address Glasgow

Majoituksen kuva

Travelodge Glasgow Queen Street

Majoituksen kuva

Number 52 Charlotte Street

Majoituksen kuva

V City Aparthotels

Majoituksen kuva

The Social Hub Glasgow

Majoituksen kuva

Ibis Styles Glasgow Central

Valitse viidestä reitistä

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen 165.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.