Newcastle-Upon-Tyne

Howay Man! Tervetuloa Newcastleen: kaupunki aivan jokaiselle.

 

Newcastle upon Tyne ja sen kaksoiskaupunki Gateshead on rakennettu vankalle merenkulun perustalle. Tämä aikoinaan suuri laivanrakennus- ja teollisuuskeskus on nyt kukoistava liike-elämän, taiteen ja tieteiden keskus. Uskomme, että tunnistat ikonisen Gateshead Millennium -sillan, joka kaartuu Tyne-joen yli, mutta on paljon muutakin löydettävää…

 

Itse asiassa kaupunkeja yhdistää yhteensä seitsemän ikonisen sillan sarja, ja remontoidun satamalaiturin alue on koti areenoille ja museoille, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että vierailijoita. Jos olet uusi Newcastlessa, kävelykierros on loistava tapa tutustua tähän historialliseen kaupunkiin – City Highlights -kiertue auttaa sinua luomaan suuntavaiston ja aloittamaan tutustumisen rikkaisiin perinteisiin, jotka tekevät tästä paikasta aika ainutlaatuisen.  

 

Kaupungin sydämessä Grainger Town kohoaa Grey’s Monumentin yli, ja sen tyylikkäillä kaduilla on elegantteja uusklassisia rakennuksia, mukaan lukien Theatre Royal, ja ostosmahdollisuuksia, jotka tarjoavat kaikkea tavarataloista aina 1800-luvun Grainger Marketiin. Enemmän kuin mikään muu paikka, Newcastle todella herää eloon yöllä, kun ihmiset kerääntyvät palkittuihin ravintoloihin, cocktailbaareihin ja perinteisen tyylisiin pubeihin.   

 

Kulje vähän etelään, ja löydät Newcastle Castlen. Tietenkin tämä on se linna, josta kaupunki on saanut nimensä, mutta se tarjoaa myös muutamia yllätyksiä – mukaan lukien upeat näkymät joen yli. Se on mahtava tapa viettää iltapäivä perheen kanssa – lapset rakastavat kuulla linnan "supersankareista" ja linnan ympärillä olevassa puistossa voi viettää piknikiä.

 

Lähellä on myös Discovery Museum, joka aloitti Exhibition Parkissa vuonna 1934 ensimmäisenä tiedemuseona Lontoon ulkopuolella. Täällä voit matkustaa kaupungin meri-, tiede- ja teknologiahistorian läpi ja kokea Newcastlen tarinan Rooman ajoista aina vuosituhannen alkuun.      

 

Newcastle on tunnettu myös itsenäisistä panimoistaan, mikropubeistaan ja hanaravintoloistaan. Käsityöoluen tuntijat ovat elementissään tutustuessaan jännittävään valikoimaan pale aleja, tynnyrioluita ja IPA-oluita. Voit myös tehdä panimokierroksen ja saada ensikäden tietoa oluen valmistamisen taidosta. Ruokalistalla on myös sosiaalisia tapahtumia ja pop up -markkinoita.

 

Jos haluat paeta kaupungista hetkeksi, Newcastle sijaitsee keskellä upeaa maaseutua ja upean rannikon läheisyydessä. Jesmond Dene on kapea metsäinen laakso ja rauhan tyyssija, jossa on myös viehättävä vesiputous.

 

Jos sinulla on auto käytössäsi Newcastlessa, suosittelemme todella ajamaan Stanleyn lähellä sijaitsevaan Beamish Museumiin ja astumaan takaisin 1900-luvun alkuun. Tähän ulkoilmamuseoon on todella hauska tutustua – voit vaeltaa alkuperäisten rakennusten läpi, poimia mukaan vähän pic'n'mixiä tai fish and chipsiä ja jopa hypätä 1950-luvun bussiin. Tämä nähtävyys soveltuu kaikenikäisille lapsille! Pääsylippusi on voimassa 12 kuukautta, joten sinulla on hyvä tekosyy palata aina uudestaan ja uudestaan.

Howay Man! Tervetuloa Newcastleen: kaupunki aivan jokaiselle.

 

Newcastle upon Tyne ja sen kaksoiskaupunki Gateshead on rakennettu vankalle merenkulun perustalle. Tämä aikoinaan suuri laivanrakennus- ja teollisuuskeskus on nyt kukoistava liike-elämän, taiteen ja tieteiden keskus. Uskomme, että tunnistat ikonisen Gateshead Millennium...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Albatross Hostel

Majoituksen kuva

Kabannas Newcastle

Majoituksen kuva

Roomzzz Newcastle

Majoituksen kuva

Royal Station Hotel

Majoituksen kuva

Leonardo Hotel Newcastle

Majoituksen kuva

Copthorne Hotel Newcastle

Majoituksen kuva

Staybridge Suites Newcastle, an IHG Hotel

Majoituksen kuva

Alexander Apartments Powdene House

Majoituksen kuva

AA Alexander House

Majoituksen kuva

Hilton Newcastle Gateshead

Majoituksen kuva

Hampton By Hilton Newcastle

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.