Norwich

Kaupunki kuin helmi – mukana oma maaseutu!

 

Itä-Anglian koillisosan helmi Norwich ei ole tunnettu paikkana, jonka monet ihmiset ajattelevat olevan pakollinen nähtävä. Mutta uskomaton kohde se on, ja uskomme, että myös sinä tulet yllättymään erittäin iloisesti – jokaiselle on tarjolla jotain.

 

Norwich on ainoa kaupunki Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jossa on oma kansallispuisto – ja kaikki 280 eekkeriä ovat täysin ilmaisia vierailla. Whitlingham Country Park on portti Norfolk Broadsiin ja kävelijöiden, pyöräilijöiden, perheiden ja lintuharrastajien suosikki. Jos haluat olla hieman seikkailunhaluisempi, voit nousta vesille kokeilemaan purjehdusta, purjelautailua tai melontaa. Voit myös pysyä kuivalla maalla ja kokeilla kättäsi jousiammunnassa tai bushcraftissa.

 

Kaupunkiin tutustuu parhaiten kävellen, joten laita jalkaan mukavat kengät, koska vaikka kaikki on melko lähellä, kaupungissa on paljon nähtävää. Norwichissa on kokonaista kaksi katedraalia, Norwich Cathedral kuuluisine 100 metrin torneineen ja Cathedral of St John the Baptist – jonka läheltä löydät myös ihastuttavan Plantation Gardenin – jälleen yksi piilotettu helmi!

 

Cathedral Quarterissa sijaitsee myös Elm Hill, mutkitteleva mukulakivikatu, jossa on enemmän keskiaikaisia rakennuksia kuin Lontoon Cityssä. Uskomme, että haluat ottaa paljon kuvia täällä! Britons Arms on ainoa rakennus, joka selvisi vuoden 1537 tulipalosta, mutta katu rakennettiin uudelleen ja on suurelta osin säilynyt ehjänä näihin päiviin asti. Näissä viehättävissä Tudor-rakennuksissa sijaitsevat jotkin kaupungin epätavallisimmista itsenäisistä kaupoista.

 

Kun matkustat Norwichiin, löydät kaupungin ytimestä Guildhallin, Englannin suurimman keskiaikaisen kaupungintalon, Norwich Lanesin alkupäästä. Tämä pieni osa maailmaa tunnetaan ”ystävien saamisesta vieraista” ja se on houkutellut oman tien kulkijoita ja tekijöitä ympäri maailmaa 1300-luvulta lähtien. On helppo nähdä miksi: kaupunki on täynnä charmia ja kulttuuria, jota on vaalinut vahva yhteisöhengen tunne.  Jarrold’s Department Store on paikallinen instituutio ja sijaitsee keskellä kauppoja, jotka ovat olleet täällä ikuisesti! Täältä löydät jopa elokuvateatterin 1300-luvun kauppiastalosta. 

 

Historian syvyyttä tasapainottaa pieni pala nykyhetken tarjontaa: Norwich on taiteen keskus, joka houkuttelee edelleen käsityöläisiä ja huippumuotia ja kokeellisia ravintoloita tuottavia tekijöitä. Norwich Market on yksi Ison-Britannian suurimmista ja vanhimmista ulkoilmamarkkinoista, ja täältä löydät kaikkea pikniktarvikkeista aina paikallisiin käsitöihin – täydellisiä lahjoja!  

 

Jos olet set-jetter (henkilö, joka rakastaa käydä elokuvien kuvauspaikoilla), Norwich on toiminut isäntänä enemmän kuin omalle osuudelleen kirja-, elokuva- ja TV-yhteyksiä, joista viimeksi nähtyjä ovat elokuvat Fighting With My Family ja Avengers: Age of Ultron.

 

Jos olet jalkapallofani, tunnet jo Norwich City FC:n, jonka lempinimi on Canaries eli Kanarialinnut! Tämä Valioliiga-joukkue myy Carrow Roadin stadionin täyteen useimmissa kotiotteluissaan Manchester Unitedin, Liverpoolin ja Arsenalin kaltaisia jättiläisiä vastaan. Jos et ole tarpeeksi onnekas päästäksesi seuraamaan peliä, voit kuitenkin aina osallistua kierrokselle – juostaan kilpaa pokaalihuoneeseen!

Kaupunki kuin helmi – mukana oma maaseutu!

 

Itä-Anglian koillisosan helmi Norwich ei ole tunnettu paikkana, jonka monet ihmiset ajattelevat olevan pakollinen nähtävä. Mutta uskomaton kohde se on, ja uskomme, että myös sinä tulet yllättymään erittäin iloisesti – jokaiselle on...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Hotel Belmonte

Majoituksen kuva

Nysdill Hotel Norwich

Majoituksen kuva

Riverside Hotel Bed and Breakfast

Majoituksen kuva

Station Hotel

Majoituksen kuva

Namaste Palace Hotel

Majoituksen kuva

Holiday Inn Norwich City, an IHG Hotel

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Isoon-Britanniaan

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.