Huomaa

Selvitä ennen lähtöäsi – matkaasi liittyvät voimassaolevat matkustusohjeet ja maahantulorajoitukset.

Kuinka kauan ennen lähtöä minun on tehtävä lähtöselvitys?

Lähtöselvitysajat vaihtelevat riippuen siitä, millä laivalla ja mistä satamasta matkustat, ja ne löytyvät e-lipun varausvahvistuksesta. 

 

Lähtöselvitys ajoneuvolla:

Ajoneuvolla matkustavien tulee seurata opasteita lähtöselvityskojuihin. Esitä e-lippusi ja muut asiaankuuluvat asiakirjat lähtöselvityshenkilökunnallemme, joka lähtöselvittää sinut matkalle. Kun selvitys on tehty, sinut ohjataan asiaankuuluvalle autokaistalle laivaannousua varten. 

 

Lähtöselvitys ilman ajoneuvoa: 

Jalan matkustavat voivat tehdä lähtöselvityksen matkustajaterminaalissa palvelutiskeillä tai itsepalveluautomaateilla, jos niitä on tarjolla. Jos teet lähtöselvityksen itse, skannaa e-lipun viivakoodi, jolloin sinulle tulostuu tarkistuskortti. Jos tarvitset jossain vaiheessa apua, joku henkilökuntamme jäsenistä auttaa sinua mielellään. 

Huomaa, että jos et saavu ajoissa lähtöselvitykseen, varauksesi saatetaan perua eikä hyvitystä palauteta.

Matkustajia pyydetään myös varmistamaan, että heillä on tarvittavat matkustustiedot ja -asiakirjat (kuten passit ja viisumit) saatavilla ennen satamaan saapumista. Stena Line ei ole vastuussa, jos matkustaja ei pysty hankkimaan tarvittavia lupia rajat ylittävää matkaa varten.   

 

Rautatie ja laiva -matkustajat:

Jos olet varannut rautatie ja laiva -lipun, huomaa, että joissakin näistä palveluista voi olla junia, jotka saapuvat viimeisimmän lähtöselvitysajan jälkeen. Matkustajat voivat olla varmoja siitä, että he pääsevät silti laivaan. Jos junapalvelut viivästyvät, laiva odottaa näiden matkustajien saapumista kapteenin harkinnan mukaan.

 

Seuraavilla reiteillä lähtöselvitys sulkeutuu 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa:

Kiel–Göteborg

Frederikshavn–Göteborg

Grenå–Halmstad

Fishguard–Rosslare

Holyhead–Dublin

Cairnryan–Belfast 

 

Seuraavilla reiteillä lähtöselvitys sulkeutuu 45 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa:

Hook of Holland – Harwich

Rosslare–Cherbourg

 

Seuraavilla reiteillä lähtöselvitys tehdään viimeistään 60 minuuttia ennen lähtöä: 

Liverpool–Belfast

Gdynia–Karlskrona

Rostock–Trelleborg 

 

Seuraavilla reiteillä lähtöselvitys tehdään viimeistään 90 minuuttia ennen lähtöä:

Travemünde– Liepāja

Ventspils–Nynäshamn 

 

Cherbourgin satama

Lähtöselvitys sulkeutuu 45 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. 

 

Göteborgin (Tanskaan) ja Frederikshavnin satamat

Lähtöselvitys avautuu 60 minuuttia ennen lähtöä, kun matkustat ajoneuvon kanssa, ja 45 minuuttia ennen lähtöä, jos matkustat jalan. Lähtöselvitys sulkeutuu 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. 

 

Göteborgin satama (Kieliin)

Lähtöselvitys alkaa klo 17.00 (maanantai–perjantai) ja klo 16.00 (lauantai–sunnuntai) ja päättyy jalan matkustaville 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ja ajoneuvolla matkustaville 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. 

 

Kielin satama

Lähtöselvitys alkaa klo 16.00 (maanantai–perjantai) ja klo 15.00 (lauantai–sunnuntai) ja päättyy jalan matkustaville 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ja ajoneuvolla matkustaville 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. 

 

Halmstadin ja Grenån satamat

Halmstadin satamasta saapuvat jalan matkustavat: Lähtöselvitys avautuu 75 minuuttia ennen lähtöä ja sulkeutuu 60 minuuttia ennen Halmstadin keskusaseman aikataulun mukaista lähtöaikaa (huom. ei Rejsecentrumissa), ja Stena Linen bussi lähtee keskusasemalta satamaan laivaan nousua varten. Kun linja-auto on lähtenyt asemalta, se ei voi pysähtyä ottamaan enempää matkustajia reitiltä. 

Grenån satamasta saapuvat jalan matkustavat: Lähtöselvitys avautuu 45 minuuttia ennen lähtöä ja sulkeutuu 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa

Halmstadin tai Grenån satamista saapuvat ajoneuvot: Lähtöselvitys avautuu 60 minuuttia ennen lähtöä ja sulkeutuu 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.  

 

Trelleborgin ja Rostockin satamat

Lähtöselvitys sulkeutuu 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

 

Karlskronan ja Gdynian satamat

Lähtöselvitys sulkeutuu 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Yli 20 hengen ryhmät on lähtöselvitettävä vähintään 90 minuuttia ennen lähtöä. 

Matkustajat ovat velvollisia lukemaan passia ja viisumia koskevat määräykset ennen saapumista satamaan  Stena Line ei ole vastuussa, jos matkustaja ei pysty hankkimaan lupaa rajojen ylittämiseen. Lisätietoja on osoitteessa www.msz.gov.pl. 

 

Travemünden, Liepājan, Nynäshamnin ja Ventspilsin satamat

Lähtöselvitys sulkeutuu 90 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Contact frequently asked question icon

Liittyvät kysymykset