Kuinka kauan ennen lähtöä minun on tehtävä lähtöselvitys?

Lähtöselvitysajat vaihtelevat riippuen siitä, millä laivalla ja mistä satamasta matkustat, ja ne löytyvät e-lipun varausvahvistuksesta. 

 

Lähtöselvitys ajoneuvolla:

Ajoneuvolla matkustavien tulee seurata opasteita lähtöselvityskojuihin. Esitä e-lippusi ja muut asiaankuuluvat asiakirjat lähtöselvityshenkilökunnallemme, joka tekee lähtöselvityksen sinulle matkaasi varten. Kun se on valmis, sinut ohjataan asiaankuuluvalle autokaistalle alukseen nousemista varten. 

 

Lähtöselvitys ilman ajoneuvoa: 

Jalan matkustavat voivat tehdä lähtöselvityksen matkustajaterminaalissa palvelutiskeillä tai itsepalveluautomaateilla, jos niitä on tarjolla. Jos teet lähtöselvityksen itse, skannaa e-lipun viivakoodi, jolloin sinulle tulostuu maihinnousukortti. Jos tarvitset jossakin vaiheessa apua, sinua auttaa mielellään joku henkilökuntamme jäsenistä. 

Huomaa, että jos et saavu ajoissa lähtöselvitykseen, varauksesi saatetaan perua eikä hyvitystä palauteta.

Matkustajia pyydetään myös varmistamaan, että heillä on tarvittavat matkustustiedot ja -asiakirjat (kuten passit ja viisumit) saatavilla ennen satamaan saapumista. Stena Line ei ole vastuussa, jos matkustaja ei voi saada tarvittavia lupia rajat ylittävää matkaa varten.   

 

Rail & Sail -matkustajat:

Jos olet varannut Rail & Sail -lipun, huomaa, että joissakin näistä palveluista voi olla junia, jotka saapuvat viimeisimmän lähtöselvitysajan jälkeen. Matkustajat voivat olla varmoja siitä, että he pääsevät silti laivaan. Jos junapalvelut viivästyvät, laiva odottaa näiden matkustajien saapumista kapteenin harkinnan mukaan.

 

Belfastin satama (Cairnryaniin) ja Cairnryanin satama

Ajoneuvojen lähtöselvitys avataan 2 tuntia ennen lähtöä ja suljetaan 45 minuuttia ennen lähtöä.

Lähtöselvitys jalan matkustaville, mukaan lukien Rail & Sail -matkustajat, avataan 1 tunti 45 minuuttia ennen lähtöä ja suljetaan 45 minuuttia ennen lähtöä.

 

Belfastin satama (Liverpooliin) ja Liverpoolin satama

Lähtöselvitys klo 10.30 laivamatkalle avataan ajoneuvoille ja jalan matkustaville klo 8.00 alkaen ja suljetaan klo 9.30.

Lähtöselvitys klo 22.30 laivamatkalle avataan ajoneuvoille ja jalan matkustaville klo 19.30 alkaen ja suljetaan klo 21.30.

 

Dublinin satama ja Holyheadin satama

Ajoneuvojen lähtöselvitys suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä. Lähtöselvitys jalan matkustaville suljetaan 40 minuuttia ennen lähtöä.

 

Rosslaren satama

Ajoneuvojen lähtöselvitys avautuu 3 tuntia ennen lähtöä. Lähtöselvitys sulkeutuu 30 minuuttia ennen lähtöä matkustettaessa Fishguardiin ja 45 minuuttia ennen lähtöä matkustettaessa Cherbourgiin.

Lähtöselvitys jalan matkustaville, mukaan lukien Rail & Sail -matkustajat, avataan 1 tunti 30 minuuttia ennen lähtöä ja suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä.

 

Fishguardin satama

Ajoneuvojen lähtöselvitys avataan 3 tuntia ennen lähtöä ja suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä.

Lähtöselvitys jalan matkustaville, mukaan lukien Rail & Sail -matkustajat, avataan 1 tunti 30 minuuttia ennen lähtöä ja suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä.

 

Harwichin satama

Lähdössä klo 9.00 lähtöselvitys ajoneuvoille ja jalan matkustaville avataan klo 7.45 ja suljetaan klo 8.15. 

Lähdössä klo 23.00 lähtöselvitys ajoneuvoille ja jalan matkustaville avataan klo 20.30 ja suljetaan klo 22.15. Toukokuun puolivälistä syyskuuhun ruuhkaisilla matkoilla ajoneuvojen lähtöselvitys avataan klo 19.30.

 

Koska matkustat EU:n/Schengenin ulkopuolella sijaitsevasta maasta, erilaisia maahantulosääntöjä sovelletaan. Rajatarkastukset saattavat kestää kauemmin, koska tulli voi tarkastaa matkatavarasi ja matkustusasiakirjasi.

 

Hoek van Hollandin satama

Lähdössä klo 14.15 (ma–la) lähtöselvitys ajoneuvoille ja jalan matkustaville avataan klo 12.30 ja suljetaan klo 13.30. Toukokuun puolivälistä syyskuuhun ruuhkaisilla matkoilla lähtöselvitys ajoneuvoille avataan klo 11.30.

Lähdössä klo 13.45 (su) lähtöselvitys ajoneuvoille ja jalan matkustaville avataan klo 12.15 ja suljetaan klo 13.00.

Lähdössä klo 22.00 lähtöselvitys ajoneuvoille ja jalan matkustaville avataan klo 18.45 ja suljetaan klo 21.15. Toukokuun puolivälistä syyskuuhun ruuhkaisilla laivamatkoilla lähtöselvitys ajoneuvoille avataan klo 18.15.

 

Koska matkustat EU:n/Schengenin ulkopuolella sijaitsevaan maahan, erilaisia maahantulosääntöjä sovelletaan. Rajatarkastukset saattavat kestää kauemmin, koska tulli voi tarkastaa matkatavarasi ja matkustusasiakirjasi.

 

Cherbourgin satama

Lähtöselvitys ajoneuvoille suljetaan 60 minuuttia ennen lähtöä. Jalan matkustavat voivat noutaa lippunsa keskiviikkoisin ja perjantaisin keskipäivästä alkaen ja sunnuntaisin klo 10.00 alkaen. Lähtöselvitys jalan matkustaville suljetaan 60 minuuttia ennen lähtöä.

 

Göteborgin satama (Tanskaan) ja Frederikshavnin satama

Lähtöselvitys avataan 60 minuuttia ennen lähtöä matkustettaessa ajoneuvolla ja 45 minuuttia ennen lähtöä matkustettaessa jalan. Lähtöselvitys suljetaan 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. 

 

Göteborgin satama (Kieliin)

Lähtöselvitys avataan joka päivä 21.6.–17.8.2024 klo 15.00 ja suljetaan 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ajoneuvoille ja jalan matkustaville. Koneeseen nousu alkaa klo 15.00 jalkaisin matkustaville. Risteilymatkustajat voivat nousta laivaan klo 14.00.

 

Näiden päivämäärien ulkopuolella lähtöselvitys avataan maanantai–perjantai klo 16.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 15.00. Lähtöselvitys suljetaan 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa jalan matkustaville. Alukseen nouseminen alkaa maanantai–perjantai klo 17.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.00 jalan matkustaville.

Risteilymatkustajat voivat nousta laivaan klo 14.00.

 

Kielin satama

Lähtöselvitys avataan joka päivä 21.6.–17.8.2024 klo 14.00 ja suljetaan 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ajoneuvoille ja jalan matkustaville. Alukseen nouseminen alkaa klo 15.00.

 

Näiden päivämäärien ulkopuolella lähtöselvitys avataan maanantai–sunnuntaina klo 15.00. Lähtöselvitys suljetaan 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ajoneuvoille ja jalan matkustaville. Alukseen nouseminen alkaa maanantai–perjantai klo 17.00 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.00.

Ruotsalaiset risteilymatkustajat voivat nousta laivaan kello 13.15 alkaen kävelykannen kautta.

 

Halmstadin ja Grenån satamat

 

Halmstadista tai Grenaasta ei voi matkustaa jalan.

 

Henkilöt voivat matkustaa milloin tahansa polkupyörällä, mutta aikuisilla ja lapsilla on oltava oma maantiepyörä. Pikkulapset voivat matkustaa turvallisessa pyöränistuimessa tai perävaunussa, joka on kiinnitetty aikuisen polkupyörään. Myös pienten lasten tandempyörät ja -perävaunut ovat sallittuja, mutta jokaisella on oltava oma istumapaikka. 

 

Halmstadin tai Grenån satamista saapuvat ajoneuvot: lähtöselvitys avataan 90 minuuttia ennen lähtöä ja suljetaan 30 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.  

 

Rostockin satama

Ajoneuvojen lähtöselvitys suljetaan 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Jalan matkustavien on noudettava lippunsa rahtitiskiltä vähintään 45 minuuttia ennen lähtöä (rahtitiski on avoinna klo 5.30–22.45 ma–la ja klo 8.15–22.15 su). Lähtöselvitys jalan matkustaville suljetaan 30 minuuttia ennen lähtöä. Bussikuljetus lähtee 30 minuuttia ennen lähtöä, jonka jälkeen alukseen ei ole saatavilla kuljetusta.

 

Trelleborgin satama

Lähtöselvitys suljetaan 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa.

Jalkamatkustajien ja polkupyörien kanssa matkustavien tulee tehdä lähtöselvitys osoitteessa Hamngatan 9, 231 42, Trelleborg.

 

Karlskronan ja Gdynian satamat

Lähtöselvitys suljetaan 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa. Yli 20 hengen ryhmille täytyy tehdä lähtöselvitykset vähintään 90 minuuttia ennen lähtöä. 

Matkustajilla on velvollisuus lukea passia ja viisumia koskevat määräykset ennen satamaan saapumista Stena Line ei ole vastuussa, jos matkustaja ei voi saada lupaa rajan ylitykseen. Lisätietoa saa osoitteesta www.msz.gov.pl.

 

Travemünden, Liepājan ja Ventspilsin satamat

Lähtöselvitys avataan 2,5 tuntia ennen lähtöä Travemündeen ja 3 tuntia ennen lähtöä Ventspilsiin ja Liepājaan. Lähtöselvitys suljetaan ilman ajoneuvoa matkustaville 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ja ajoneuvolla matkustaville 90 minuuttia ennen lähtöä.

 

Nynäshamnin satama (vain Nynäshamn–Ventspils-reitti)

Lähtöselvitys avataan 2,5 tuntia ennen lähtöä. Lähtöselvitys suljetaan ilman ajoneuvoa matkustaville 60 minuuttia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa ja ajoneuvolla matkustaville 60 minuuttia ennen lähtöä.