Aalborg

Aalborg on Tanskan neljänneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Jyllannissa, vain 45 minuutin ajomatkan päässä Frederikshavnista.

 

Aalborg on omaleimainen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotain – museoista ja historiallisista rakennuksista huippuluokan arkkitehtuuriin ja kuuluisaan eläintarhaan sekä houkutteleviin ostoselämyksiin ja mahtavaan ravintolavalikoimaan. Aalborg on myös kulttuurin keskipiste, jossa on upeita ranta-alueita. Se on arkkitehtuuriin, muotoiluun ja taiteeseen keskittyvä kokeellinen keskus. Modernin taiteen Kunsten-museota kutsutaan ”1900-luvun tanskalaisen ja kansainvälisen taiteen näytöspaikaksi”, ja se on erinomainen paikka vierailla, jos pidät nykytaiteesta. Aalborgin historiallinen museo on paras paikka tutustua kaupungin tuhatvuotiseen historiaan.

 

Kun suunnittelet matkaasi, muista sisällyttää vierailu Aalborgin rannalla sijaitsevassa Utzon-keskuksessa, jonka ovat suunnitelleet kuuluisa tanskalainen arkkitehti Jørn Utzon (Sydneyn oopperatalon suunnittelija) ja hänen poikansa Kim. Aalborgin konserttisali Musikkens Hus on arkkitehtoninen maamerkki, jossa on upea akustiikka, laaja konserttiohjelma ja ravintola Musikkens Spisehus, josta on upeat näkymät Limfjordille. Nordkraft on kulttuurikeskus, joka oli ennen voimalaitos ja jossa on nyt teatteri, musiikkinäyttämö, elokuvateatteri, urheilukeskus, matkailuneuvonta ja paljon muuta. Voit myös nauttia hyvästä ruuasta Azzura Nordkraftilla ja Café Mombayssa.

 

Matka Aalborgiin ei ole täydellinen ilman vierailua Aalborghusiin, ranta-alueella olevassa upeassa puistossa sijaitsevaan kauniiseen ristikkorakenteiseen linnaan. Nauti kävelystä puistossa ja vieraile sitten maanalaisissa käytävissä, joissa voi välillä ryömiä vankityrmienkin läpi! Vierailu harmaiden veljien luostarin maanalaiseen museoon Gråbrödreklosteriin ei ole heikkohermoisia varten! Paikka sijaitsee Salling-ostoskeskuksen vieressä, ja hissillä pääsee alas katsomaan luurankoja, talojen raunioita sekä toria, jotka munkkiluostari syrjäytti vuodesta 1240 eteenpäin.

 

Yli 75:llä erikoismyymälällään Aalborg Storcenter on oikea paikka ostoksille. Täältä löytyy upeita muoti- ja urheilutarvikemyymälöitä sekä ravintoloita ja kahvipaikkoja. Maistuuko katuruoka? Jos maistuu, matkasuunnitelmaan kannattaa lisätä retki Aalborg Streetfood Køkkenfabrikkeniin gastronomisia herkkuja maistelemaan. Søggards Bryghus -mikropanimo on aivan ehdoton paikka vastapannun oluen maisteluun – ja kotiinkin sitä voi viedä!

 

Aalborgin laitamilla on muutamia pienempiä puistoja, kuten Skulpturparken ja Kildeparken, joissa on eri taiteilijoiden eri aikakausina tekemiä monumentteja ja veistoksia. Yksi Aalborgin suosituimmista nähtävyyksistä on Aalborgin eläintarha, jossa voit nähdä eläinlajeja kaikkialta maailmasta simpanssista afrikkalaisiin norsuihin ja moniin muihin eläimiin. 

 

Aalborgin korkeimmalla paikalla Ålborgstornetissa pääsee nauttimaan huipun rauhallisuudesta sekä fantastisesta 360 asteen maisemanäköalasta. Viikinkien hautausmaa Lindholm Höjessä on yksi Skandinavian parhaiten säilyneistä viikinkijäännöksistä; hautausmaalta on löytynyt hautoja sekä Saksan rauta-ajalta että viikinkiajalta. Hautausmaan pohjoispuolella on viikinkikylä, jonne voi myös mennä tutkimusretkelle. Kivikauden keskuksessa Ertebøllessä pääsee kokemaan elämää kivikaudella – tunnin ajomatka Aalborgista on ehdottomasti sen arvoinen.

 

Kun sanomme Aalborgista löytyvän jokaiselle jotain – me todellakin tarkoitamme sitä!

Aalborg on Tanskan neljänneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Jyllannissa, vain 45 minuutin ajomatkan päässä Frederikshavnista.

 

Aalborg on omaleimainen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotain – museoista ja historiallisista rakennuksista huippuluokan arkkitehtuuriin ja kuuluisaan eläintarhaan sekä houkutteleviin ostoselämyksiin ja mahtavaan ravintolavalikoimaan. Aalborg...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Tanskaan

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Helnan Phønix Hotel Aalborg

Majoituksen kuva

Pier 5 Hotel

Majoituksen kuva

Scandic Aalborg City

Majoituksen kuva

Cabinn Aalborg

Majoituksen kuva

Comwell Hotel Hvide Hus Aalborg

Majoituksen kuva

Radisson Blu Limfjord Hotel

Majoituksen kuva

Hotel Jomfru Ane

Majoituksen kuva

Prinsen Hotel

Majoituksen kuva

Milling Hotel Gestus

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Tanskaan

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.