Frederikshavn

Frederikshavn on viehättävä satamakaupunki Pohjois-Tanskassa Jyllannin niemimaan koillisrannikolla.

 

Kannattaa tehdä automatka Göteborgista Frederikshavniin ja tutustua kaupunkiin sekä vähän sen ympäristöönkin – Frederikshavn on täydellinen paikka aloittaa Pohjois-Jyllannin kierros. Täällä pääsee kävelemään yhdellä Tanskan pisimmistä kävelykaduista, jolta löytyy tyylikkäitä kauppoja, erikoismyymälöitä sekä herkkukauppoja samoin kuin mahtava valikoima ravintoloita ja baareja – kokeile paikallisesti valmistettua olutta Jerry'sissä tai lähde pubikierrokselle Frederikshavnin olutkadulle. Päivän voi viettää Palmestrandilla tai karibialaisella meriseikkailulla The Reef Hotel & Resort -lomakeskuksessa. Tai sitten voi lähteä luontoon, vierailla Bangsboin kasvitieteellisessä puutarhassa ja kokea kaikenlaisia elämyksiä maalla ja merellä.

 

Suosittelemme aloittamaan upealla näköalalla kaupungin ylle tekemällä retken Pikkerbakkeniin – ainutlaatuiselle näköalakorokkeelle, josta näkee esteettömästi Frederikshavniin, satamaan sekä Hirsholmeneen, ja myös Sæby ja Skagenkin näkyvät. Sään ollessa hyvä pystyy näkemään jopa Läsölle asti. Heti Pikkerbakkenista etelään on Bangsbon linnake; kannattaa ajaa sinne ja lähteä opastetulle kierrokselle, jonka aikana voi nähdä tykkejä ja bunkkereita sekä oppia roolista, joka Frederikshavnilla oli eri sodissa historian aikana. 

 

Matka Frederikshavniin ei ole täydellinen ilman retkeä Palmestrandille – Tanskan eksoottisimmalle rannalle huojuvine palmupuineen ja liidunvalkoisine hiekkarantoineen. Ranta sijaitsee heti Frederikshavnin pohjoispuolella, ja se on loistava kohde pienelle piknikille, auringonotolle sekä pulahdukselle matalaan veteen. Siellä voi jopa pelata rantalentopalloa sille tarkoitetuilla kentillä. Äläkä unohda maistaa Gufia, eräänlaista hattaraa, jota voi ostaa jäätelökioskista! Jos matkustat lasten kanssa, rannalla olon jälkeen kannattaa tehdä retki heti Palmestrandin vierestä löytyvään Leklandiin – lapset tulevat ihastumaan peleihin ja leikkeihin ja kaikkeen hauskaan toimintaan. Heti Palmestrandin pohjoispuolella sijaitsevaa Rønnerstrandin satamaa ympäröivät omalaatuiset kalastajatalot, ja se on suosittu merimiesten ja kalastajien keskuudessa. Siellä ollessa kannattaa käväistä Penna´s-ravintolassa ja hemmotella itseään tanskalaisella klassikolla, Stjerneskudilla. Toinen upea rantavaihtoehto on ”Tanskan autiomaa” eli Råbjerg Mile. Tällä, vain 32 km Frederikshavnista pohjoiseen, Skageniin vievän tien varrella sijaitsevalla rannalla on Pohjois-Euroopan suurin hiekkadyyni – näköala sen laelta on todella mahtava.

 

Frederikshavnin taidemuseossa voi nähdä sekä tanskalaista että kansainvälistä taidetta, ja siellä järjestetään useita vierailun arvoisia näyttelyitä. Museossa on yli 500 000 exlibristä (kirjanomistajan merkkiä), mikä on maailman suurin kokoelma. Lapset pääsevät kaikkiin Frederikshavnin museoihin ilmaiseksi! Toinen loistava tapa viettää aikaa Frederikshavnissa on käydä Sognefogedgården-museon perheystävällisellä farmilla, joka sijaitsee noin 3 km Frederikshavnista länteen. Tässä pienessä autenttisessa ja eläväisessä museossa oppii erittäin paljon menneisyyden maataloudesta. Voergaardin linna on kaunis renesanssilinna Dronninglundissa. Linna on täynnä historiaa ja kuuluisa taidekokoelmastaan, ja se sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä Frederikshavnista. Siellä voi oppia vanhoja Ingeborg Skeelistä ja Stygge Krumpenista kertovia tarinoita ja vankityrmissäkin pääsee käymään.

 

Jos ulkoilu on sinun juttusi, Frederikshavnissa et tule pettymään. Sieltä löytyy useita mahtavia pyöräily- ja patikointireittejä, ja jos piipahdat Frederikshavnissa Stena-sillan päässä olevaan turistitoimistoon, voit napata mukaasi karttoja retkien avuksi. Härvejen on 500 km pitkä pyörätie, joka kulkee Frederikshavnista Padborgiin Saksan rajalla. Reitin ”helpottamiseksi” se on jaettu jaksoihin, ja näin sen voi kulkea pätkä kerrallaan – tämä on Frederikshavnin vastaus Espanjan Caminolle! Jos pidät kalastamisesta, kannattaa viettää päivä Nodre Molella. Tämä pitkä laituri on suosittu kalastuspaikka, jossa voi viettää koko päivän kalastaen meritaimenta, turskaa, silakkaa ja makrillia katsellen samalla ohi lipuvia lauttoja. Jos olet innokas golfaaja, kannattaa käydä pelaamassa kierros Frederikshavnin golfklubilla! Upea kenttä, jota ympäröivät järvet ja joet ja jolta löytyy useita haastavia ja kiintoisia reikiä. Klubilla on erinomainen ravintola, ProShop, harjoittelualue sekä katettu draivikenttä, tuloskorttien tarkistusalue ja kaksi puttausviheriötä.

 

Viehättävään, heti Frederikshavnin eteläpuolella sijaitsevaan Strandbyn kalastajakylään pääsee helposti pyörällä, ja se on ihanteellinen paikka maistaa vasta pyydettyä kalaa ja tanskalaista jäätelöä. Siellä on useita erinomaisia ravintoloita sekä moderni venesatama. Vaivan arvoinen on myös retki kokemaan Hirsholmarnan ainutlaatuinen luonto, maisemat ja rauhallisuus – tämä saaristo koostuu kahdeksasta saaresta, joista yksi on asumaton. Saaristoon pääsee tekemällä varauksen ennakkoon joko sivustolla seadog.dk tai käymällä turismitoimistossa.

 

Jos etsit erinomaista yöpymispaikkaa Frederikshavnista, tulet ihastumaan The Reef Hotel & Resort -lomakeskuksen tarjoamaan karibialaiseen seikkailuun. The Reef -hotellissa on 1 500 m²:n kokoinen karibialainen vesipuisto, jossa sekä lapset että aikuiset viihtyvät liukumäessä, vesiputouksen alla sekä ulkoaltaalla nauttien samalla lämpimästä trooppisesta ilmasta. Se on loistava paikka niin lapsille kuin aikuisillekin!

 

Frederikshavn – niin paljon nähtävää, niin paljon tekemistä!

Frederikshavn on viehättävä satamakaupunki Pohjois-Tanskassa Jyllannin niemimaan koillisrannikolla.

 

Kannattaa tehdä automatka Göteborgista Frederikshavniin ja tutustua kaupunkiin sekä vähän sen ympäristöönkin – Frederikshavn on täydellinen paikka aloittaa Pohjois-Jyllannin kierros. Täällä pääsee kävelemään yhdellä Tanskan pisimmistä kävelykaduista, jolta löytyy tyylikkäitä kauppoja, erikoismyymälöitä...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Tanskaan

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

The Reef Hotel & Resort Frederikshavn

Majoituksen kuva

Best Western Hotel Herman Bang

Majoituksen kuva

Hotel Frederikshavn

Majoituksen kuva

Jutlandia Hotel

Majoituksen kuva

Park Hotel Frederikshavn

Majoituksen kuva

Hotel Lisboa

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Tanskaan

Alkaen 80.11€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.