Århus

Århus – Tanskan toiseksi suurin kaupunki sijaitsee Jyllannin niemimaan itärannikolla.

 

Se on noin kahden tunnin ajomatkan päässä Frederikshavnista ja vain 45 minuutin matkan päässä Djurs Sommerlandista. Århus on pieni mutta silti mahtava! Kaupunki on täynnä historiaa, ja siellä on mahtavia nähtävyyksiä, kaikki sopivan matkan päässä toisistaan – keskustasta pääsee rannalle ja satamasta pääsee metsään yhdessä hujauksessa! Sekoitus nuorekasta energiaa ja elävää historiaa tekee Århusista dynaamisen kaupungin. Aikaa voi viettää rentoutumalla kivoissa kahviloissa, kävelemällä suositussa Latinalaiskorttelissa ja tekemällä tutkimusretkiä kaupungissa, josta löytyy kaikkea! Ole kuin tanskalainen ja hyppää pyörän selkään Århusia tutkimaan.

 

Århus Ø on uusittu satama-alue. Täältä löytyy huipputason rakennuksia kuten Ijsberget sekä Dokk 1 -kulttuurikeskus. Lisäksi täältä löytyy kätkettyjä baareja, ja sataman altaissa pääsee uimaan – tai sitten voi lähteä melomaan vihreällä kajakilla ilmaiseksi. Århus on täynnä kulttuurielämyksiä, ja mikä parasta – monet niistä ovat täysin ilmaisia. Alle 18-vuotiaat pääsevät kaikkiin Århusin museoihin ilmaiseksi. Äläkä unohda ostaa AarhusCard-korttia ennen vierailuasi, sillä kortilla pääsee ilmaiseksi nähtävyyksiä katsomaan sekä matkustamaan bussilla ja Letbanen-paikallisjunalla. Lisäksi sillä saa alennuksia tietyistä myymälöistä. Myös pysäköinti on kortilla ilmaista.

 

Rakastatko shoppailua? Jos vastaus on kyllä, tulet ihastumaan Århusiin, sillä sitä on sanottu Pohjoismaiden parhaaksi ostoskaupungiksi! Århusissa on fantastisia tavarataloja, kuten Salling (älä jätä väliin elämän täytteistä kattoterassibaaria) ja Magasin, joista löytyy kaikkea tanskalaisesta muotoilusta kansainvälisiin merkkituotteisiin. Bruuns Gallerissa on yli 90 myymälää, kahviloita ja elokuvateatteri. Frederiksbjergin alue tunnetaan paikallisten käsityöläisten valmistamista tavaroista ja muotoilusta. Godsbanen on teollisuusrakennusten rypäs entisellä ratapihalla. Nykyään sieltä löytyy luovan alan yrityksiä ja tiloja, esimerkiksi muotoilufirmoja, teattereita ja verstaita – ja huipulta on vaikuttava näköala.

 

Århusin tarjoamat ravintolaelämykset ovat vertaansa vailla. Kaupungista löytyvät Michelin-tähdellä palkitut ravintolat antavat Århusille oikeutetusti paikan maailman gourmet-näyttämöllä – kaupungin monet luovat gourmet-kokit osaavat lumota ja luoda mieleenpainuvia ateriointielämyksiä. Århusin katuruokatori on mahtava paikka todella maukkaasta ruoasta nauttimiseen sekä paikallisten tapaamiseen.

 

Nykytaiteenmuseo AroS on legendaarinen paikka, josta löytyy Carsten Höllerin, Bill Violan ja Andy Warholin teoksia. Tanskalais-islantilaisen taiteilijan Olafur Eliassonin ”Your Rainbow Panorama” -teosta ei kannata jättää väliin – kyseessä on 150 m pitkä kehämäinen kulkuväylä, joka on kuin kruunu rakennuksen katolla. Sen sateenkaarenväriset lasipaneelit palkitsevat vierailijat upeilla kaupunkinäkymillä. Vanhankaupungin ulkoilmamuseo on viehättävä paikka – yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä sekä paikka, jossa voi kävellä menneisyyden läpi ja uppoutua Tanskan historiaan. Moesgård-museo on ehdoton pysähdyspaikka Århusissa. Tästä tyylikkäästä rakennuksesta löytyy ällistyttävä ihmisen ja sivilisaation alkuperästä kertova kokoelma – erityinen kohokohta on Grauballe-mies, maailman parhaiten säilynyt rauta-ajalta peräisin oleva ”suoruumis”. Naisten museo, yksi maailman harvoista naisten museoista sijaitsee Århusissa. Museo painottuu sukupuolikulttuuriin, sukupuoliasioihin, sukupuolten tasa-arvoon, kehoon ja seksuaalisuuteen. Museon visiona on herättää uteliaisuutta ja synnyttää vuoropuhelua sukupuolen tärkeydestä. Vierailu Stenomuseetiin (Kivimuseo) sekä Luonnonhistorialliseen museoon ovat myös suosittuja ”ehdottomia kohteita” Århusissa.

 

Noin 10 minuutin matkan päässä Århusin keskustasta on Marselisborgin linna, jonka ihanat ruusupuutarhat ovat ilo silmälle. Älä säikähdä, jos metsästä kuuluu kirkumista – siellä on vain jännitystä etsiviä turisteja nauttimassa maailman korkeimmista vapaapudotuksista Tivoli Friheden -huvipuistossa, joka sijaitsee tässä kauniissa metsässä!

 

Joko matkakuume alkoi? Århus odottaa sinua!

Århus – Tanskan toiseksi suurin kaupunki sijaitsee Jyllannin niemimaan itärannikolla.

 

Se on noin kahden tunnin ajomatkan päässä Frederikshavnista ja vain 45 minuutin matkan päässä Djurs Sommerlandista. Århus on pieni mutta silti mahtava! Kaupunki on täynnä historiaa, ja siellä on...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Tanskaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Wakeup Aarhus

Majoituksen kuva

CABINN Aarhus Hotel

Majoituksen kuva

Scandic Aarhus City

Majoituksen kuva

Scandic The Mayor

Majoituksen kuva

Comwell Aarhus Dolce By Wyndham

Majoituksen kuva

Danhostel Aarhus City

Majoituksen kuva

Milling Hotel Ritz

Majoituksen kuva

SOFS Boutique Hotel

Majoituksen kuva

Hotel Royal

Majoituksen kuva

Radisson Red Aarhus

Majoituksen kuva

Hotel Faber

Majoituksen kuva

Guesthouse Sharon Suite

Majoituksen kuva

Aura Apartment Hotel

Majoituksen kuva

Radisson BLU Scandinavia Aarhus Hotel

Majoituksen kuva

Scandic Aarhus Vest

Majoituksen kuva

Hotel Oasia

Majoituksen kuva

Hotel Villa Provence

Majoituksen kuva

Daniel & Jacob's urban studios and boutique apartments

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Tanskaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.