Kiel

Matkusta Saksassa Itämeren rannikolla sijaitsevaan Kielin kaupunkiin, joka on Schleswig-Holsteinin pääkaupunki. Se on kaunis ja vierailun arvoinen merellinen kaupunki.

 

Matkusta lautalla Göteborgista Kieliin, niin astut terminaalistamme suoraan keskelle kaupunkia. Tämä moderni kaupunki tunnetaan satamastaan, vilkkaasta opiskelijaelämästä, rennosta elämäntyylistä ja urbaanista menostaan. Paljon maailmaa kiertänyt koulutusalus ja kansainvälisten purjehdustapahtumien vetonaula Gorch Fock on yhtä tunnusomainen kaupungille kuin Skandinavienkai-satamalaiturin telakoidut valtavat laivat. Kiel on totisesti pohjoisen merenkulun keskus.

 

Kuljeskele kävelykaduilla, tee ostoksia aina muodista hienostuneisiin saksalaisiin herkkuihin ja nauti hyvin ansaituista tauoista lukuisissa kahviloissa. Pitkät perinteet omaavan Dänische Strasse -ostoskadun ja Holstenstrasse-kävelykadun ympäristössä Kielin eloisa ilmapiiri on melkein käsin kosketeltavissa. Kun matkustat Stena Linen laivalla, voit vierailla Bordershopin lisäksi myös CITTI Marktissa. Se on Kielin suuri supermarketti, joka tarjoaa kaikkea leikkeleistä, kalasta, hedelmistä ja vihanneksista juustoon sekä yli 2 000 erityyppiseen viiniin ja olueen. CITTI-Park on toinen suosittu ostoskohde: sieltä löytyy yli 80 merkkikauppaa useiden kahviloiden ja ravintoloiden lisäksi. Ostoksilla käyntiä rakastaville perheille Kielin ja Hampurin välissä Neumünsterissä sijaitseva McArthurGlenin outlet-ostoskeskus on loistava paikka löytää alennushintaisia designer-vaatteita.

 

Nauti Kielissä pyökkipuulla savustettua kinkkua (Holsteiner Katenschinken), jota on kylmäsavustettu jopa 8 viikkoa, yhdessä parsan, voiperunoiden ja hollandaisekastikkeen kanssa. Kalavoileipä on myös hyvä vaihtoehto Kielissä käydessäsi – se on paikallinen ja ainutlaatuinen erikoisuus. Käy Kieler Brauerei am Alten Markt -panimossa, joka on Kielin oma perinteinen panimo vanhankaupungin ytimessä. Voit maistella panimon omia oluita historiallisessa ja perheystävällisessä ympäristössä. Feinheimisch Schleswig-Holsteinissa on aktiivinen paikallisten ruoantuottajien, ravintoloitsijoiden, leipomoiden, kalasavustamojen ja maatilojen verkosto, joka tarjoaa paikallisesti tuotettuja, laadukkaita ruokailuelämyksiä. Alueella on myös useita upeita omenatarhoja, jotka ovat viehättäviä kohteita syksyisin.

 

Jos matkustat lasten kanssa, Kielin lähellä on paljon viihdykkeitä koko perheelle. Vierailkaa Weissenhäuser Strandissa, joka on subtrooppinen kylpyläparatiisi ja lomakeskus aivan Itämeren rannalla. Haluatko pysyä kuivana? Aivan Lyypekin pohjoispuolella meren rannalla sijaitsee teema- ja elämyspuisto Hansa-Park, jossa on valtava määrä laitteita, nähtävyyksiä ja puuhaa kaikenikäisille. Miniatur Wunderland, jossa on maailman suurimman pienoisjunaradan lisäksi pienoislauttoja, -laivoja ja -lentokoneita, on unohtumaton elämys koko perheelle. Tarkkaile makeja, apinoita ja muita eksoottisia eläinlajeja Gettorfin eläintarhassa. Lintusalissa voit kuulla arojen, kakadujen, sulttaanisarvinokkien ja kruunukyyhkyjen laulua. Trooppisen talon kaktusten ja palmujen keskellä on vaikeaa uskoa olevansa Saksassa. Golf- und Landclub Gut Uhlenhorst -golfkeskuksessa aivan Kielin ulkopuolella voi pelata kierroksen golfia ja ihastella upeita merimaisemia. Sekä 18 että 9 reiän kentät ovat auki vuoden ympäri.

 

Tiesitkö, että Kiel isännöi Schleswig-Holstein Music Festival -festivaalia, joka on yksi maailman suurimmista klassisen musiikin festivaaleista? Kielin linna, Kielinvuono, oopperatalo ja jopa Howaldtin telakka muutetaan upeiksi näyttämöiksi festivaalia varten. Vanhassakaupungissa sijaitsevassa keskiaikaisessa Pyhän Nikolain kirkossa järjestetään myös klassisen musiikin konsertteja. Kielinvuonon lisäksi merenkäyntimuseossa on esillä mallialuksia ja merenkäyntivälineitä vanhassa kalahuutokauppasalissa. Risteilyalukset telakoituvat Germania-sataman Ostseekai-terminaaliin.

 

Oletko valmis tutustumaan tähän upeaan kaupunkiin?

Matkusta Saksassa Itämeren rannikolla sijaitsevaan Kielin kaupunkiin, joka on Schleswig-Holsteinin pääkaupunki. Se on kaunis ja vierailun arvoinen merellinen kaupunki.

 

Matkusta lautalla Göteborgista Kieliin, niin astut terminaalistamme suoraan keskelle kaupunkia. Tämä moderni kaupunki tunnetaan satamastaan, vilkkaasta opiskelijaelämästä, rennosta elämäntyylistä ja urbaanista menostaan. Paljon...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Majoituksen kuva

InterCityHotel Kiel

Majoituksen kuva

me and all hotel Kiel, part of JdV by Hyatt

Majoituksen kuva

Hotel Astor Kiel by Campanile

Majoituksen kuva

Atlantic Hotel Kiel

Majoituksen kuva

Hotel am Kieler Schloss Kiel by Première Classe

Majoituksen kuva

the niu Welly

Majoituksen kuva

unique by ATLANTIC Hotels Kiel

Majoituksen kuva

INA Hotel Consul

Majoituksen kuva

Hotel Berliner Hof

Majoituksen kuva

Hotel Liegeplatz 13 Kiel by Première Classe

Majoituksen kuva

Aparthotel Adagio Access Kiel

Majoituksen kuva

Comfort Hotel Tom Kyle

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Da 194 € solo andata, auto, autista e cabina

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.