Lyypekki

Pohjois-Saksassa sijaitseva Lyypekki on hyvin vanha hansakaupunki, jota kutsuttiin ”hansaliiton kuningattareksi”.

 

Sen keskiaikainen tunnelma, tiilien värittämä goottilainen arkkitehtuuri sekä historialliset ja kulttuurinähtävyydet ovat keskeinen osa kaupunkia ja tekevät siitä upean vierailukohteen. Lyypekkiin pääsee helposti lautalla Göteborgista Kieliin tai Trelleborgista Rostockiin, ja jos otat auton mukaan, pääset helposti tutustumaan Lyypekkiin ja sen lähialueisiin.

 

Veden ympäröimässä vanhassakaupungissa on seitsemän tornia ja viisi kirkkoa, ja sen historia ulottuu yli tuhannen vuoden taa. Holstentor, kaupungin kuuluisin maamerkki, on yksi Lyypekin alkuperäisistä kaupungin porteista, ja se rakennettiin pääasiassa kaupungin mahdin ja vaurauden symboliksi. Pyhän Marian kirkosta löytyy maailman korkein tiilistä rakennettu holvikaari, ja aivan kirkon vieressä sijaitsee moderni MuK, joka on musiikki- ja kongressisali ja Schleswig-Holstein Music Festival -festivaalin pitopaikka. Epätavallisten seiniensä ja pienten torniensa ansiosta Lyypekin kaupungintalo on ollut vaikuttava ja tärkeä rakennus Lyypekille vuodesta 1226 lähtien. Lyypekki tunnetaan Nobel-palkinnon saajistaan Willy Brandtista, Günter Grassista ja Thomas Mannista, jotka kaikki ovat sieltä kotoisin. European hansemuseum -museossa voit oppia lisää hansahistoriasta interaktiivisen näyttelyn avulla, ja sen jälkeen voi nauttia kahvihetkestä museon ”Café Fräulei Brömse” -kahvilassa. Museum Bernhaus Drägerhaus -museossa voit ihastella nimekkäiden taiteilijoiden töitä. Näihin kuuluu Edvard Munch, joka asui Lyypekissä 1900-luvun alussa. Museo sijaitsee kauniissa 1700-luvun rakennuksessa, joka on yksi pohjoisen Saksan upeimmista. Tutustu Salzspeicherin kuuteen historialliseen tiilirakennukseen Ylä-Trave-joella aivan Holstenin portin vieressä. 1500–1700-lukujen aikana rakennetuissa rakennuksissa varastoitiin suolaa, jota louhittiin Lüneburgin lähellä ja tuotiin Lyypekkiin Stecknitz-kanaalia pitkin.

 

Lyypekki tunnetaan ympäri maailmaa marsipaanistaan. Niedereggersissä voit nähdä, miten marsipaania valmistetaan, ja voit ostaa herkkuja kotiinviemisiksi perheelle ja ystäville. Makeita elämyksiä pitää sisällään myös vierailu Lübecker Bonbon Manufaktur -karkkikauppaan, jossa kaikki makeiset valmistetaan käsin luonnollisista ainesosista. Vieraillessasi Lyypekissä voit ostaa sekä luksustuotteita että tehdä edullisia löytöjä! Hüxstrasse-kadun liikkeet ovat melko ylellisiä, mutta jos haluat käydä klassisissa tavarataloissa, suuntaa Königstrasse-, Holstenstrasse- ja Mühlenstrasse-kaduille. Vaeltele pitkin Fleischhauerstrassen ja Wahmstrassen mukulakivikatuja, piipahda viehättäviin kahviloihin ja ravintoloihin ja nauti täysin siemauksin tämän kauniin paikan ilmapiiristä. Vaikka Lyypekki tunnetaankin kulttuurista ja historiasta, kaupunki on myös vilkas viihdekeskus, josta löytyy monia auringonlaskun myötä eloon herääviä pubeja, baareja ja yökerhoja.

 

Etsitkö jotain todella hauskaa koko perheelle? Varmista, että visiitti Hansa-Parkiin on listallanne. Lähellä Lyypekkiä sijaitsevassa merellisessä huvipuistossa Sierksdorfissaon mahtavia laitteita, nähtävyyksiä ja seikkailuja koko perheelle. Museum für Puppentheather -teatterinukkemuseo koostuu viidestä toisiinsa yhteydessä olevasta historiallisesta ristikkotalosta, ja niistä löytyy yksi maailman laajimmista teatterinukkejen, näyttämöiden, lavasteiden ja julisteiden kokoelma kolmen vuosisadan ajalta ja kaikkialta maailmasta. 

 

Lyypekki odottaa sinua!

Pohjois-Saksassa sijaitseva Lyypekki on hyvin vanha hansakaupunki, jota kutsuttiin ”hansaliiton kuningattareksi”.

 

Sen keskiaikainen tunnelma, tiilien värittämä goottilainen arkkitehtuuri sekä historialliset ja kulttuurinähtävyydet ovat keskeinen osa kaupunkia ja tekevät siitä upean vierailukohteen. Lyypekkiin pääsee helposti lautalla Göteborgista Kieliin tai Trelleborgista...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Majoituksen kuva

Atlantic Hotel Lübeck

Majoituksen kuva

Park Inn by Radisson Lübeck

Majoituksen kuva

Radisson BLU Senator Hotel

Majoituksen kuva

the niu Rig

Majoituksen kuva

H+ Hotel Lübeck

Majoituksen kuva

Mercure Hotel Luebeck City Center

Majoituksen kuva

Hotel Kaiserhof DELUXE

Majoituksen kuva

B&B Hotel Lübeck

Majoituksen kuva

TOP CityLine Klassik Altstadt Hotel

Majoituksen kuva

The Layhead B&B

Majoituksen kuva

IntercityHotel Lübeck

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.