Hampuri

Pohjois-Saksassa sijaitseva Hampuri on yksi maailman kauneimmista ja viehättävimmistä kaupungeista. 

 

Matkusta lautalla Göteborgista Kieliin tai Trelleborgista Rostockiin, josta Hampuri on vain kahden tunnin automatkan päässä. Kaupungissa on satoja kanaaleja, kauniita puistoja ja puutarhoja (Planten un Blomen on ehdottomasti nähtävä), upea Außenalster-järvi ja Elbe-joki. Matkailijat löytävät Hampurista kulttuuria, musikaaleja, maailmanluokan ostosmahdollisuuksia, jännittävää yöelämää ja joitakin upeita historiallisia nähtävyyksiä.

 

Lähde kaupunkikierrokselle Hamburger Hummelbahn -bussin kyytiin ja nauti kaupungin maisemista. Kaupunkiin tutustuminen helpottuu, kun painat mieleesi keskeisen Jungfernstieg-bulevardin, joka yhdistää kaupungin uuden osan (Neustadt) vanhaankaupunkiin (Altstadt). Hampuri on Lontoon jälkeen Euroopan toiseksi suurin musikaalikeskus. Vierailu uskomattomassa Elbphilharmonie-konserttisalissa sataman syleilyssä on oikea elämys. Siitä on tullut kaupungin uusi maamerkki, ja se on yksi maailman suurimmista konserttisaleista. Tutustu ainutlaatuiseen rakennukseen opastetulla kierroksella ja nauti panoraamanäkymistä Hampurin ylle PLAZA-näköalapaikalta. 

 

Hamburger Rathhaus eli Hampurin raatihuone on ainutlaatuinen, 1800-luvun lopulla uusrenessanssityyliin rakennettu nähtävyys. Rakennus on valtava – huoneita on enemmän kuin Buckinghamin palatsissa – ja ehdottomasti vierailun arvoinen. Jos suunnittelet matkaa Hampuriin, kannattaa suunnata Miniatur Wunderlandiin, jossa on maailman suurin pienoisrautatie. Ihastele pienoiskokoisia junia, ajoneuvoja, lentokoneita ja laivoja, jotka esittävät oikeita paikkoja ympäri maailmaa. Projekti aloitettiin vuonna 2000 ja se kattaa tällä hetkellä 1 490 neliömetrin alueen. Se on mahtava kohde ja yksi Hampurin suosituimmista nähtävyyksistä. Jos matkustat lasten kanssa, suunnatkaa aivan Lyypekin pohjoispuolella sijaitsevaan Hansa-Park-huvipuistoon, jossa päivä kuluu rattoisasti hauskanpidon, leikin ja huimiin korkeuksiin vievien laitteiden parissa! Teema- ja elämyspuistossa on valtava määrä mahtavia nähtävyyksiä ja esityksiä sekä yli 35 laitetta. Jos pidät rauhallisemmasta menosta, vierailu Hagenbeck-eläintarhaan on myös hauska kokemus.

 

Hampuri ei taatusti tuota pettymystä yöelämää kaipaaville. Reeperbahn ja St Pauli ovat kaksi parasta paikkaa bilettäjille, ja ne kuuluvatkin kaupungin suosituimpiin alueisiin. Eräs toinen loistava paikka lasilliselle on trendikäs Skyline Bar 20up Empire Riverside -hotellissa. Siellä voit nauttia upeista näkymistä kaupungin, sataman ja Elbe-joen ylle rentoutuessasi juoman äärellä. Tiesitkö, että The Beatles syntyi Liverpoolissa, mutta kasvoi Hampurissa? Osallistu joka perjantai järjestettävälle kierrokselle Reeperbahnin Beatles-Platzilla ja koe historia, musiikki ja alueen ilmapiiri.

 

Hampurissa on yli 4 000 ravintolaa ja lukematon määrä kahviloita. Muistathan myös nauttia parhaimmista ja tuoreimmista merenelävistä. Kaupungista löytyy enemmän Michelin-tähden saaneita ravintoloita kuin mistään muusta kaupungista Saksassa! Suuntaa Hampurin kalatorille, jossa bilettäjät ja tori-intoilijat tapaavat aikaisin joka sunnuntaiaamu joko päättämällä illan tai aloittamalla päivän historiallisessa kalahuutokauppasalissa. Nauti tuoreista kalaherkuista tai vaahtoavasta oluesta kuunnellessasi elävää musiikkia. Panimossa käynti on ehdoton ohjelmanumero Hampurissa ollessasi, ja suosittelemme Gröninger privatbrauerei -panimoa, jossa voit nauttia perinteisistä saksalaisista ruokalajeista ja herkullisesta Gröninger-oluesta, jota säilytetään vanhoissa tammitynnyreissä.

 

Ja lopuksi shoppailu – mistä edes aloittaa? Valinnanvaraa on niin paljon! Europa Passage -ostoskeskuksesta Karoviertel-alueen designer-putiikkeihin, Mönckebergsstraße-kadusta Neuer Wall -ostoskatuun, Spitalerstraße-kadusta McArthurGlen Neumunsterin outlet-ostoskeskukseen – kaupunki totisesti tarjoaa jokaiselle jotakin.

 

Hampuri on todellakin kaunotar meren äärellä!

Pohjois-Saksassa sijaitseva Hampuri on yksi maailman kauneimmista ja viehättävimmistä kaupungeista. 

 

Matkusta lautalla Göteborgista Kieliin tai Trelleborgista Rostockiin, josta Hampuri on vain kahden tunnin automatkan päässä. Kaupungissa on satoja kanaaleja, kauniita puistoja ja puutarhoja (Planten un Blomen on ehdottomasti nähtävä), upea...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Majoituksen kuva

Barceló Hamburg

Majoituksen kuva

Steigenberger Hotel Hamburg

Majoituksen kuva

Le Méridien Hamburg

Majoituksen kuva

Hotel Norddeutscher Hof

Majoituksen kuva

Egon Hotel Hamburg City

Majoituksen kuva

Best Western Plus Hotel St. Raphael

Majoituksen kuva

Hotel Kronprinz Hamburg

Majoituksen kuva

Hotel Senator Hamburg

Majoituksen kuva

HENRI Hotel Hamburg Downtown

Majoituksen kuva

Hotel Continental Hamburg

Majoituksen kuva

Ruby Lotti Hotel Hamburg

Majoituksen kuva

Hampton by Hilton Hamburg City Centre

Majoituksen kuva

Courtyard by Marriott Hamburg City

Majoituksen kuva

Hotel Hamburg

Majoituksen kuva

HYPERION Hotel Hamburg

Majoituksen kuva

relexa hotel Bellevue

Majoituksen kuva

a&o Hamburg City - Hostel

Majoituksen kuva

the niu Fusion

Majoituksen kuva

Hotel Alster

Majoituksen kuva

Hotel Europäischer Hof Berk OHG

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.