Schleswig-Holstein

Schleswig-Holstein – todellinen pohjoinen

 

Saksan todelliseksi pohjoiseksi nimetty Schleswig-Holstein on Saksan pohjoisin osavaltio. Schleswig-Holstein on juuri oikea paikka sinulle, halusitpa sitten kaupunkiloman täynnä vilkasta kulttuuria ja kulinaarisia elämyksiä tai astua sivuun polulta ja tutustua alueen tarjoamiin nähtävyyksiin.

 

Kiel on Schleswig-Holsteinin pääkaupunki, jolla on pitkä historia laivanrakennuksessa ja laivastoperinteissä. Ne näkyvät edelleen lukuisina museoina ja näyttelyinä. Kielin kanava on maailman vilkkain ihmisen tekemä vesireitti, joka yhdistää kaupungin Pohjanmereen. Nauti kaupungin merellisestä ilmapiiristä ja lisää kiireiseen päivään taiteen katselua Stadtgalerie Kiel -galleriassa, jossa on modernia ja paikallista taidetta, ennen kuin lähdet ostoksille.

 

Mölln on pieni kaupunki, joka tunnetaan entisestä asukkaastaan ja kuuluisasta narristaan Till Eulenspiegelistä. Täällä on merkkejä hahmosta kaikkialla kaupungissa, ja huhu kertoo, että jos vierailet Eulenspiegelin lähteen luona historiallisella markkina-alueella ja hierot nopeasti hänen pronssista peukaloaan ja naputat hänen saapastaan, se tuo sinulle onnea!

 

Jos aiot suklaamestariksi, varaa neljä tuntia aikaa päivästäsi ja osallistu Möllnissä järjestettävään konvehtityöpajaan. Opi, kuinka hauskaa näiden makeiden herkkujen on luonti ja koristelu on.

 

Tutustu UNESCOn maailmanperintökohteeksi valitun Lyypekin kapeisiin ja kiemurteleviin katuihin ja pihoihin. ”Pakollisiin nähtävyyksiin” kuuluu Holstentorin portti, joka on yksi Lyypekin tunnetuimmista maamerkeistä. Tämä goottilainen kaupunkiportti on koristanut vuosien varrella monia postikortteja, postimerkkejä ja kahden euron kolikoita.

 

Oletko valmis haasteeseen? Kiinnostaako kaupunkikierros Lyypekissä, jossa pääset nauttimaan aarniometsästyksestä? Käy katsomassa Puppenbrücken, Lyypekin katedraalin ja rakkauden sillan nähtävyyksiä ja kerää vihjeitä matkan varrelta. Kilpailu on käynnistynyt!

 

Jätä kaupunkien melu taaksesi ja vetäydy Schleswig-Holsteinin rannoille ja saarille. Nauti rauhasta ja hiljaisuudesta hyvinvointi- tai kylpylälomalla tai kokeile lennätystaitojasi leijalla tai hyppää purjelaudan päälle. Kummatkin urheilulajit ovat kasvattaneet suosiotaan vuosien varrella, ja alueella on avattu enemmän leija- ja purjelautailuliikkeitä.

 

Föhrin saari Pohjanmerellä sijaitsee Vattimeren maailmanperintökohteessa. Se tunnetaan parhaiten kauniista puutarhoistaan ja talassoterapiastaan (meren, ilman ja veden avulla hoitaminen). Sen monipuoliset maisemat hiekkarannoista vehreään vihreyteen tekevät siitä ympärivuotisesti vilkkaan paikan, jossa riittää hauskoja tapahtumia. Se sopii erinomaisesti aktiiviseen perhelomaan.

 

Stockenstiegtrail-reitti on avoinna matkailijoille kesäkuusta syyskuuhun, jona aikana he voivat tutustua Eidershedtin niemimaahan. Vuodesta 1929 lähtien tämä valtava suomaa on houkutellut turisteja kävelemään pitkin kapeaa polkua ja ylittämään useita siltoja ennen saapumista kuuluisaan Westerheverin majakkaan. Tämä punavalkoinen majakka muuttui ikoniseksi, kun se näkyi Jever-olutmainoksessa 1970-luvulla. Osallistu opastetulle kierrokselle, ja kun olet kiivennyt 157 askelta majakan huipulle, pääset nauttimaan panoraamanäkymistä niemimaalle.

 

Yksi Schleswig-Holsteinin suosituimmista nähtävyyksistä on Glücksburgin palatsi. Tämä majesteettinen rakennus sijaitsee aivan Tanskan rajalla, ja sitä pidetään yhtenä Pohjois-Saksan merkittävimmistä renessanssipalatseista. Voit käydä opastetulla kierroksella tutustumassa rakennuksen myrskyisään historiaan, kun se toimi Schleswig-Holsteinin herttuaperheiden asuntona.

 

Ruokailijat nauttivat Schleswig-Holsteinista, joka tunnetaan herkullisista mauista ja kokemuksista! Maista paikallista ja sesonkiluonteista ”Feinheimisch”-ruokaa, joka on paikallisten ravintoloitsijoiden ja ruoantuottajien ”hieno ja paikallinen ruoka”.

 

Matka legendoja, ruokaa ja luonnonmaisemia täynnä olevaan Schleswig-Holsteiniin on seikkailu, jota tuskin malttaa odottaa! 

Schleswig-Holstein – todellinen pohjoinen

 

Saksan todelliseksi pohjoiseksi nimetty Schleswig-Holstein on Saksan pohjoisin osavaltio. Schleswig-Holstein on juuri oikea paikka sinulle, halusitpa sitten kaupunkiloman täynnä vilkasta kulttuuria ja kulinaarisia elämyksiä tai astua sivuun polulta ja tutustua alueen tarjoamiin nähtävyyksiin.

 

Kiel...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta laivalla Saksaan

Kieliin

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Matkusta laivalla Saksaan

Kieliin

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.