Lauttamatka Saksaan alkaa!

Saksa – jossa jokainen vuodenaika tarjoaa jotakin.

 

Saksa on epäilemättä EU:n voimanpesä. Kuten eräs maan lukuisista luksusautomerkeistä ilmaisee, maata pyörittää ”vorsprung durch technik” eli ”edistys teknologian kautta”. Tämä monitahoinen maa on kuitenkin paljon muutakin. Sillä on kaksituhatvuotinen historia, maailman johtavia kaupunkeja tutkittaviksi ja maisemia, jotka tarjoavat jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina. Täältä löydät kuumia lähteitä, Euroopan suurimman rannan ja joitakin Euroopan parhaista laskettelukohteista.

 

Kulttuurin ystävät voivat tyydyttää taiteennälkänsä Münchenin, Frankfurtin ja Hampurin kaltaisissa suurkaupungeissa. Luontoihmiset voivat puolestaan nauttia ulkoiluelämyksistä Baijerin Alpeilla, Schwarzwaldin vuoristoalueella tai Reinin laaksossa.

 

Saksalla on huipputasoisten autojen lisäksi useita muita merkittäviä vientituotteita. Oktoberfest on yksi näistä, ja tätä kansanperinnefestivaalia juhlitaankin luultavasti myös sinua lähellä olevissa kaupungeissa. Jos kuitenkin haluat kokea aidon olut-, ruoka- ja hauskanpitoelämyksen, sinun täytyy suunnata Müncheniin. Se on Baijerin alueen pääkaupunki, johon Oktoberfestiä saapuu juhlistamaan vuosittain jopa kuusi miljoonaa ihmistä. Festivaali alkaa syyskuussa ja kestää jopa 18 päivää. Jos vierailet Saksassa johonkin muuhun aikaan vuodesta, voit silti saada maistiaisen festivaalista vierailemalla Hofbräuhaus am Platzl -pubissa. Tämä maailmankuulu pubi avattiin vuonna 1589, ovet avattiin kansalle vuonna 1828, ja tätä nykyä se on auki 365 päivää vuodessa. Maistele possun potkaa ja huuhdo se alas Hofbräu-oluella – mikä ainutlaatuisen perinteinen kokemus!

 

Toinen ympäri maailmaa levinnyt saksalaisperinne on nyt kaikkialta löytyvät joulumarkkinat. Vaikka vastaavia tapahtumia järjestetäänkin nykyään eri puolilla Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja Eurooppaa, alkuperäiset ja parhaat joulumarkkinat löytyvät kuitenkin Saksasta. Leipzigin joulumarkkinat saivat alkunsa vuonna 1458, ja ne ovatkin sekä yhdet Saksan vanhimmista että suurimmista markkinoista: kuudelta alueelta löytyy tutkittavaksi 250 myyntikojua. Ihastele saksilaista joulukuusta, joka voi olla yli 20 metriä korkea. Braunschweigissa Brunswickin katedraalin ympärillä olevilta aukioilta löytyy 150 käsityöläisen ja kauppiaan jouluvaloilla koristellut myyntikojut. Mikä voisi olla parempi ympäristö tutustua erilaisiin herkkuihin ja käsitöihin ja hörppiä samalla kuumaa kaakaota – joulutunnelma on näillä markkinoilla katossa!

 

Turistien toivelistan kärjessä on tietenkin pääkaupunki Berliini, josta löytyy Saksan suosituin nähtävyys, Brandenburgin portti. Yksi harvoista jäljellä olevista Berliinin muurin osista on nykyään rauhan ja yhtenäisyyden kansallinen symboli. Tämä uskomattoman vaikuttava ja Instagramistakin tuttu maamerkki on 26 metriä korkea, ja sitä koristavat 12 doorilaista pylvästä ja neljän hevosen vetämät taisteluvaunut, jotka kuljettavat voiton jumalatarta.

 

Urbaanien kaupunkiensa ulkopuolella Saksassa on lukuisia historiallisia kaupunkeja ja kyliä, metsiä ja vuoria. Saksasta löytyy käsittämättömät noin 20 000 linnaa, mukaan lukien Neuschwanstein, joka on toiminut mallina kuuluisalle Disney-linnalle. Schwarzwald on yksi suosituimmista vuoristoalueista Euroopassa. Se on vaeltajien mekka, mutta voit tutustua alueeseen myös junalla tai nappaamalla mukaan kartan ja autoilla pitkin Scwarzwaldin maisemareittiä.

 

Valikoimassamme on kolme reittiä Saksaan: Rostockiin Ruotsin Trelleborgista, Kieliin Ruotsin Göteborgista ja Travemündeen Latvian Liepājasta. Nämä tiedot voivat tulla tarpeeseen, jos suunnittelet automatkaa Eurooppaan! Meiltä löytyy kaikille reiteille ja jokaiselle budjetille mukavia hyttejä, joissa on kaikki tarvittava rentoutumiseen ja voimien keräämiseen tulevia seikkailuja varten. 

Saksa – jossa jokainen vuodenaika tarjoaa jotakin.

 

Saksa on epäilemättä EU:n voimanpesä. Kuten eräs maan lukuisista luksusautomerkeistä ilmaisee, maata pyörittää ”vorsprung durch technik” eli ”edistys teknologian kautta”. Tämä monitahoinen maa on kuitenkin paljon muutakin. Sillä on kaksituhatvuotinen historia, maailman...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen 79.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Satamien sijainnit

Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany
Map showing the routes to and from Germany

Kielin satama sijaitsee Saksassa Itämeren rannikolla, jonne pääsee helposti A7-tieltä ja muilta pääreiteiltä. Julkisen liikenteen yhteydet ovat hyvät, sillä päärautatie- ja bussiasema ovat vain 10 minuutin kävelymatkan päässä terminaalista.

Rostockin satama Saksassa Itämeren rannikolla sijaitsee A19:n päässä, ja se on hyvin merkitty, joten sinne on helppo tulla autolla. Jalan matkustaville on tarjolla myös säännölliset bussipalvelut.

Travemünden satama on osa kuuluisaa ja historiallista Lyypekin hansakaupunkia, ja se sijaitsee Travejoen varrella Lyypekinlahden luona noin 20 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Satamaan on hyvät opasteet A1-moottoritieltä.

Valitut kohteet

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen 79.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.