Baijeri

Prost Baijerille!

 

Baijerin vapaavaltioksi virallisesti kutsuttu Baijeri on alue Lounais-Saksassa. Alue on täynnä markkinoita, luontoa, herkullista ruokaa ja juomaa – se tarjoaa paljon tekemistä!

 

Baijeri tunnetaan kaikkialla maailmassa Oktoberfest-tapahtumastaan. Maailman suurin olut- ja matkafestivaali järjestetään Münchenin suurimmalla messualueella nimeltään Theresienwiese. 16–18 päivän ajan vieraat voivat nauttia huvittelunähtävyyksistä, baijerilaisesta ruoasta ja oluesta. Miksi et hyödyntäisi kokemustasi täydellisesti ja sijoittaisi perinteisiin asuihin, kuten tirolilaishame dirndliin, jossa on liivin alla oleva pusero sekä korkealla vyötäröllä oleva hame ja esiliina.  Esittele sääriäsi pukeutumalla nahkaisiin Lederhosen-polvihousuihin! Kiinnostavaa tietoa Oktoberfestistä – se on maailman ainoa festivaali, jossa on lapsia viihdyttävä noin 60 kirpusta muodostuva kirppusirkusryhmä.

 

Maailman suurimmalla olutfestivaalilla ei ole yllätys, että Baijerissa on monia luostaripanimoita, jotka vaihtelevat perinteisestä nykyaikaiseen tyyliin. Niin paljon tutkittavaa, että saat tuoppisi täyteen hetkessä! Weltenburgin luostari sijaitsee Tonavan rotkossa, ja sen sanotaan olevan perustettu vuonna 600. Panimon tähti on Weltenburger Kloster Barock Dunkel, ja tämä palkittu kermainen olut on voittanut Gold Award -palkinnon World Beer Cup -kilpailussa Yhdysvalloissa kolme kertaa! Freisingissä sijaitseva Baijerin osavaltion panimo Weihenstephan on tunnettu maailman vanhimpana oluenvalmistajana, joka on edelleen toiminnassa ja valmistaa 16:ta erilaista olutta.

 

Paras aika tutustua Baijeriin on jouluna, sillä alue tunnetaan upeista joulumarkkinoistaan. Kempten: pitkä ostosyö järjestetään adventin ensimmäisenä lauantaina Hildegardplatzilla St. Lorenzin (Pyhä Lauri) kirkon edessä. Tämä myöhäisillan ostoskokemus on erityinen, sillä siihen kuuluu tulenpuhallusta ja kuorolaulua. Dossenbergerhof Gönzburgin vanhassakaupungissa muuttuu joulukyläksi 1.–5. päivänä joulukuuta. Nauti taiteilijoiden ja musiikkiryhmien esityksistä katsellen käsintehtyjä tuotteita. Käynti maailmankuuluilla Nürnbergin joulumarkkinoilla on ehdoton välttämättömyys, sillä kojuissa on paljon käsintehtyjä tuotteita, jotka sopivat mahtaviksi lahjoiksi. Kun olet paikalla, kokeile Nürnbergin Lebkuchenia (piparkakku) ja Altstadofin kotipanimon valmistamaa Nürnbergin punaista olutta.

 

Jos pidät ulkoilusta, Baijeri on oikea valinta. Kiinnostaisiko lumikenkäily Baijerin metsien läpi tai murtomaahiihto Großer Arberin ja Brotjacklriegelin huippujen välissä? Nautitpa sitten nopeasta vauhdista tai hitaasta liikkeestä, voit nauttia monista Baijerin joista, hypätä laivaan tai lauttaan, ja jos et pidä jalkojesi kastumisesta, voit kävellä joen joenrannalla.

 

Erlangen voi olla Baijerin pienin kaupunki, mutta seikkailuista siellä ei ole pulaa. Saksan ”komiikkapääkaupunkina” tunnetun paikkakunnan patsaat ja taiteet saavat kiinnitettyä huomiosi.

 

Kun olet Baijerin pääkaupungissa, tutustu vuoden 1972 kesäolympialaisia varten rakennettuun Olympiapark-puistoon. Gärtnerplatzviertel on vilkas alue, jossa on currywurstin (höyrystettyjä ja paistettuja porsaanmakkaroita curryketsupin kanssa) kaltaisia herkullisia saksalaisia ruokalajeja tarjoilevia ravintoloita ja lukuisia pop-up-muoti-, huonekalu- ja vinyylilevymyymälöitä, jotka odottavat löytämistään.

 

Tiesitkö, että BMW on yli 100-vuotias? Vieraile BMW-museossa ja tutustu jatkuvasti uutta iloa ajamiseen tuovan dynaamisen tuotemerkin historiaan.

 

Millä tahansa rytmillä nautitkin elämästä, olipa kyseessä sitten vauhdikas festivaali, paikallisten taiteiden löytäminen, pienpanimo-oluiden maistelu tai ulkoilu luonnossa, Baijerissa on jotakin jokaiseen makuun. 

Prost Baijerille!

 

Baijerin vapaavaltioksi virallisesti kutsuttu Baijeri on alue Lounais-Saksassa. Alue on täynnä markkinoita, luontoa, herkullista ruokaa ja juomaa – se tarjoaa paljon tekemistä!

 

Baijeri tunnetaan kaikkialla maailmassa Oktoberfest-tapahtumastaan. Maailman suurin olut- ja matkafestivaali järjestetään Münchenin suurimmalla messualueella...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Saksaan

Alkaen € 194 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja hytti

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.