Voinko matkustaa, jos olen raskaana?

Raskaana olevien naisten matkustamiselle laivoillamme ei ole mitään rajoituksia missään vaiheessa raskautta, poikkeuksena Rosslare–Cherbourg- ja Harwich–Hook of Holland -reitit (katso alla). Matkustajien tulee kuitenkin olla tietoisia siitä, että heidän velvollisuutensa on varmistaa, että he voivat matkustaa.

 

Matkavakuutus ei ehkä ole voimassa, joten raskaana olevien matkustajien tulee ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöönsä vakuutusturvan selvittämiseksi.

 

Tietyissä erityisolosuhteissa pidätämme oikeuden kieltää pääsyn laivallemme tai vaatia lääkärintodistuksen raskauden vaiheesta riippumatta.

 

Rosslare–Cherbourg-reitillä saa matkustaa rajoituksetta raskausviikolle 28 asti. Raskausviikoilla 28–31 olevat tarvitsevat lääkärintodistuksen, joka vahvistaa, että he voivat matkustaa. Reitillä ei sallita matkustusta raskausviikosta 32 eteenpäin.

 

Harwich–Hook of Holland -reitillä voi matkustaa raskausviikolle 36 asti. Jos odotat useampaa kuin yhtä vauvaa, saat matkustaa vain raskausviikolle 34 asti. Kysy ennen matkalle lähtöä neuvoa lääkäriltä. Suosittelemme myös matkavakuutusta.