Voinko matkustaa, jos olen raskaana?

Raskaana olevien naisten matkustamiselle laivoillamme ei ole mitään rajoituksia missään vaiheessa raskautta, poikkeuksena Rosslare–Cherbourg- ja Harwich - Hook of Holland -reitit (katso alla). Matkustajien tulee kuitenkin olla tietoisia siitä, että heidän velvollisuutensa on varmistaa, että he voivat matkustaa.

 

Matkavakuutus ei ehkä ole voimassa, joten raskaana olevien matkustajien tulee ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöönsä vakuutusturvan selvittämiseksi.

 

Tietyissä erityisolosuhteissa pidätämme oikeuden kieltää pääsyn laivallemme tai vaatia lääkärintodistuksen raskauden vaiheesta riippumatta.

 

Rosslare–Cherbourg-reitillä enintään 28. raskausviikolla olevat naiset voivat matkustaa rajoituksetta. 28–31. raskausviikon aikana tarvitaan lääkärintodistus, jossa vahvistetaan, että voit matkustaa. Tällä reitillä ei sallita matkustusta 32. raskausviikosta eteenpäin.

 

Harwich - Hook of Holland -reitillä voi matkustaa 36. raskausviikolle asti. Jos odotat useampaa kuin yhtä vauvaa, saat matkustaa vain 34 raskausviikolle asti. Kysy ennen matkalle lähtöä neuvoa lääkäriltä. Suosittelemme myös matkavakuutusta.