Kaupunkimaisema, jossa näkyvät suuri satamakanava ja saksalainen kirkko (Christinae kyrka) iltahämärässä Göteborgissa Ruotsissa.

Göteborgin tärkeimmät museot

Joka puolella Göteborgin kaupunkia on esillä taidetta, historiaa ja paljon muuta

 

Göteborg on yksi Skandinavian rikkaimmista taiteen, kulttuurin, historian ja tieteen keskuksista. Historiallinen arkkitehtuuri, taiteellisen yksilöllisyyden korostaminen ja runsas katutaide varmistavat, että kävely tämän Ruotsin toiseksi suurimman kaupungin historiallisilla kaduilla tuntuu kuin kulkisi elävän taidegallerian läpi. 

 

Göteborgin monet museot ovat malliesimerkkejä kaupungin pitkäaikaisesta rakkaudesta taidetta ja historiaa kohtaan. Museoista löytyy niin ikivanhoja näyttelyesineitä kuin moderneja mestariteoksia; sekä esihistoriallisia olentoja että futuristista tiedettä – ja jopa joitakin apinoita. Tähän on koottu parhaat museoelämykset kaikenikäisille Göteborgissa – mukaan lukien joitakin kaupungin 400-vuotista historiaa vuonna 2023 juhlistavia erikoisnäyttelyitä. 

Göteborgin 400-vuotisjuhlanäyttelyt

Taide ja historia ovat vahvasti keskiössä kesällä 2023, kun Göteborg juhlistaa 400-vuotista historiaansa. Kaupungin museoissa, gallerioissa, julkisissa tiloissa ja tapahtumapaikoissa on esillä useita kaupungin historiaa juhlistavia erikoisnäyttelyitä. Näyttelyiden kohokohtiin lukeutuvat muun muassa Göteborgs Stadsmuseumin näyttelyt ”400 år av nöd och lust” sekä ”Grejen med Göteborg”, jossa pääsee tutustumaan museon rakastetuimpiin (ja vihatuimpiin) näyttelyesineisiin, Eriksbergshallenin näyttely ”A Genius Mind,” joka juhlistaa katutaideikoni Banksya, sekä monet muut.

 

Monet näyttelyistä ovat avoinna yleisölle vuoden 2023 loppuun asti. Kalenteri kaikista tapahtumista löytyy täältä

Göteborgin 400-vuotisjuhla
Göteborgs Stadsmuseum

Ruotsin Itä-Intian kauppakomppanian entisessä rakennuksessa sijaitseva Göteborgs Stadsmuseum (Göteborgin museo) on helppo tunnistaa kaupungin kanavien varrella sijaitsevien rakennusten joukosta. Museo esittelee, miten elämä on kehittynyt Ruotsin alueella esihistoriallisista ajoista nykyaikaan. Museosta löytyy kaikkea muodista musiikkiin ja entisaikojen viikinkiseikkailuista teollisiin innovaatioihin, ja se on paikka, jossa on esillä taidetta ja historiaa sulassa sovussa. 

Suuren satamakanavan luona sijaitsevat Stadsmuseum ja Christinae Kyrka Göteborgissa, Ruotsissa.
Göteborgs Konstmuseum

Göteborgs Konstmuseum (Göteborgin taidemuseo) toivottaa kävijät tervetulleiksi suuriin saleihinsa ikonisella suihkulähteellä, jota koristaa Poseidonin patsas. Museo on kaupungin taidekorttelin kohokohta. Museossa on esillä teoksia maailmankuuluilta mestareilta, kuten Picassolta, van Goghilta ja Rembrandtilta, sekä palkituilta ruotsalaisilta ja muunmaalaisilta taiteilijoilta. Museon lukuisat maalaukset, veistokset, seinävaatteet ja muut teokset ansaitsevat todellakin niiden saaman huomion, sillä museon kokoelma on yksi Pohjois-Euroopan parhaista. Vietettiinpä museossa tunti tai koko päivä, se on ehdoton käyntikohde kaikille taiteen ystäville. 

Johner Bildbyra AB
+46 8 644 83 30
info@johner.se
sales@johner.se
Göteborgs Naturhistoriska Museum

Kätevällä paikalla mäellä Slottsskogenin puistossa sijaitsevasta Göteborgs Naturhistoriska Museumista (Göteborgin luonnonhistoriallinen museo) löytyy erilaisia eläimiä maapallon 3,8 miljoonan kehitysvuoden ajalta. Museossa pääsee esimerkiksi näkemään fossilisoituneita dinosaurusten luurankoja sekä suuria ja pieniä eläimiä maailman meristä, savanneilta ja vuorilta. Museo on myös Göteborgin ehkäpä kuuluisimman asukkaan, täysin säilyneen 16-metrisen valaanpoikasen, koti. 

Iloisen näköiset äiti ja tytär museossa tutustumassa menneitä vuosisatoja esitteleviin näyttelyihin.
Universeum

Universeumissa tiede herää henkiin. Kävijät pääsevät ylittämään uskaliaita köysisiltoja ja tutustumaan sisätiloissa sijaitsevaan monikerroksiseen sademetsään, josta löytyy myös apinoita ja tukaaneja, tai vierailemaan upeassa akvaariossa, jossa hait uiskentelevat aivan pään yläpuolella kulkevissa läpinäkyvissä altaissa. Museossa pääsee myös itse tekemään monenlaista, ja sieltä löytyy esimerkiksi avaruuden tutkimiselle, terveydelle ja monelle muulle omistettuja interaktiivisia näyttelyitä. Museo tarjoaa niin hauskan elämyksen, että saattaa aivan unohtua, kuinka paljon siinä samalla oppii kaikkea uutta. Tämä eläintarhan, laboratorion ja leikkipuiston yhdistelmä on kaikin puolin mahtava paikka. 

Iloinen perhe meriakvaariossa lähellä akvaariota viettämässä aikaa yhdessä.
Volvo Museum

Volvo on olennainen osa Göteborgin identiteettiä, ja tämän legendaarisen autovalmistajan museo on ehdoton käyntikohde sekä autoharrastajille että niille, jotka eivät tiedä autoista paljoakaan. Museosta löytyy yli sata esimerkkiä Volvon historiasta – mukaan lukien autoja, busseja, rekkoja ja muita – ja museo keskittyy yhtiön lukuisiin ympäristöön ja turvallisuuteen liittyviin innovaatioihin. Museo on pian siirtymässä huippumoderneihin tiloihin lähelle Lisebergiä, joten nyt on täydellinen aika kokea alkuperäinen Volvo-museo ennen kuin – siitäkin – tulee osa yhtiön historiaa.

OLYMPUKSEN DIGIKAMERA
Maritiman

Maritiman-museo tarjoaa ainutlaatuisen ja interaktiivisen tavan tutustua siihen, millainen vaikutus merellä ja merenkululla on ollut Göteborgiin – ja Göteborgilla mereen. Tässä ikonisella ranta-alueella sijaitsevassa ”elävässä museossa” pääsee tutustumaan sukellusveneen sisätiloihin, kiipeämään hävittäjän kyytiin ja paljon muuta – ja samalla oppimaan elämästä Skandinaviassa meren äärellä. Museossa odottaa hauska ja opettavainen elämys, joka herättää historian henkiin. 

Näkymä satamaan Göteborgin kaupungissa.
Världskulturmuseerna

Göteborg on kansainvälinen yhteisö, ja Världskulturmuseerna (Maailmankulttuurien museo) tarjoaa keinon tutustua eri puolilta maailmaa peräisin olevien kansojen saavutuksiin ja perinteisiin ja juhlistaa niitä. Museo sijaitsee upeissa moderneissa tiloissa lähellä Lisebergiä, ja se tarjoaa näyttelyiden ohessa usein myös festivaaleja, musiikkia, ruokaa ja muuta. Näin päästään sukeltamaan eri kulttuureihin täysin ainutlaatuisella tavalla ja oppimaan samalla niiden vaikutuksesta Göteborgiin ja sen ympäristöön. 

Äiti ja lapsi katselemassa vanhoja amforia museossa.

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.