Lapsia puistossa.

Göteborgin parhaat perheystävälliset menovinkit

Göteborg tarjoaa hauskoja hetkiä kaikenikäisille!

 

Vain Skandinavian toiseksi suurimmassa kaupungissa on mahdollista kierrellä apinoiden joukossa tiedekeskuksessa, käydä vuoristoradassa ja ajaa bussilla suoraan mereen – ja kaikki tämä ennen lounasaikaa. Göteborg on avarilla ulkoalueillaan, kymmenillä leikkipuistoillaan, viihtyisillä ravintoloillaan ja lukuisilla kiehtovilla paikoillaan yksi Euroopan parhaista perhekohteista kaupunkiloman viettoon.

 

Tähän lämminhenkiseen kaupunkiin tutustuminen on ilo kaikenikäisille lapsille – ja lapsenmielisille. Seuraavassa on esitelty muutamia kaupungin lukuisista loistavista menovinkeistä, tapahtumista ja kohteista perheille.

Header
Tutustumisen arvoiset Slottsskogenin metsät
Body

Slottsskogenissa on ilo kierrellä, sillä sieltä löytyy muun muassa suuri leikkipuisto Plikta sekä ilmainen eläintarha, jossa pääsee näkemään hirviä, pingviinejä ja muita eläimiä. Tämä 137 hehtaarin viheralue on Göteborgin suositun puistojärjestelmän kruununjalokivi ja täydellinen valinta, kun toiveissa on nauttia luonnosta kaupungista poistumatta. Alueella on verkosto helppokulkuisia metsäpolkuja sekä pensassokkelo, useita leikkipuistoja, minigolfrata, piknikpaikkoja, nuotiopaikkoja, upeita panoraamanäkymiä sekä tietenkin useita kioskeja, joista saa hotdogeja, jäätelöä ja vohveleita.

Image
”Plikta” on Slottsskogenin kaupunkipuistossa sijaitseva suosittu leikkipuisto.
Image caption
Tekijänoikeus: Superstudio D&D / Göteborg & Co
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Jännitystä ja hauskoja hetkiä Lisebergissä
Body

Vuonna 2023 sata vuotta täyttävä Liseberg ilahduttaa taatusti kaikenikäisiä kävijöitä. Tästä Skandinavian suurimmasta huvipuistosta löytyy taivaisiin kurottelevia vuoristoratoja, lapsille sopivia huvilaitteita sekä loistavaa ruokaa ja tivoleista tuttuja pelejä, ja järjestetäänpä puistossa myös konsertteja. Halusitpa saada adrenaliinin virtaamaan tai vain nauttia puiston ikonisten kanien esityksestä Kaninlandetissa, kannattaa lisäksi ehdottomasti käydä myös maailmanpyörä Liseberg Wheelissä, josta avautuu vertaansa vailla olevia näkymiä Göteborgiin. Lisäbonuksena puisto muuttuu halloweenin aikaan upean kammottavaksi paikaksi ja joulun alla yhdeksi Skandinavian parhaista joulumarkkinoista. 

Image
Göteborgin Lisebergin huvipuiston värikäs sisäänkäynti.
Image caption
Tekijänoikeus: Peter Kvarnström / Göteborg & Co
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Villin luonnon keskelle Universeumissa
Body

Trooppinen sademetsä täynnä apinoita Skandinavian sydämessä? Haita ja rauskuja uimassa korkean rakennuksen yläkerroksissa? Universeumin tiedemuseossa kaikki on mahdollista! Tässä sisätiloissa sijaitsevassa monikerroksisessa sademetsässä viihtyy koko perhe. Eikä villieläinten joukossa kierrellessä ja trooppisten kalojen uiskentelua akvaarioissa katsellessa edes huomaa, kuinka paljon siinä samalla oppii kaikkea uutta! Tästä maailmanluokan tiedemuseosta löytyy myös terveydelle, avaruusmatkailulle, teknologialle ja monelle muulle omistettuja näyttelyitä, mikä tekee siitä yhden kiehtovimmista opettavaisista elämyksistä, joita kaupungissa on tarjolla.

Image
Iloinen perhe meriakvaariossa lähellä akvaariota viettämässä aikaa yhdessä.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Sukellus esihistorialliseen aikaan Göteborgs Naturhistoriska Museumissa
Body

Kätevällä paikalla mäellä Slottsskogenin puistossa sijaitsevasta Göteborgs Naturhistoriska Museumista (Göteborgin luonnonhistoriallinen museo) löytyy erilaisia eläimiä maapallon 3,8 miljoonan kehitysvuoden ajalta. Museossa pääsee esimerkiksi näkemään fossilisoituneita dinosaurusten luurankoja, täytettyjä lintuja sekä paljon muuta maailman meristä, savanneilta ja vuorilta. Museo on myös Göteborgin ehkäpä kuuluisimman asukkaan, täysin säilyneen 16-metrisen valaanpoikasen, koti. Mutta toisin kuin urbaani myytti väittää, sen vatsassa ei ole kahvilaa. Samaa ei kuitenkaan voi sanoa lähistöllä sijaitsevasta Pliktan leikkipuistosta löytyvästä valaan jäljennöksestä, jonka vatsassa todellakin on pieni pöytä kahvihetken viettämistä varten. 

Image
Iloisen näköiset äiti ja tytär museossa tutustumassa menneitä vuosisatoja esitteleviin näyttelyihin.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Oppimista ja leikkimistä Alfons Åberg Kulturhusissa
Body

Alfons Åbergs Kulturhus on interaktiivinen oppimis- ja leikkimiskeskus, jonka innoituksena on toiminut ruotsalaisen kirjailijan Gunilla Bergströmin kuuluisin luomus Alfons Åberg eli Mikko Mallikas. Mikko Mallikkaan tavoin hänen mukaansa nimetty kulttuuritalo edustaa sellaisia arvoja kuin ystävällisyys, ilo ja uteliaisuus. Se on interaktiivinen tila, jossa on rinnakkain mahdollisuuksia oppimiselle, tarinankerronnalle, esityksille ja mielikuvitukselle. Vierailuun kannattaa yhdistää myös käynti viereiselle Trädgårdsföreningenin alueelle, jonka keskeltä löytyy ”salainen” leikkipuisto. Näin saadaan kaksi loistavaa kulttuurielämystä yhdellä kertaa!

Image
Alfons Åberg Kulturhus
Image caption
Tekijänoikeus: Superstudio D&D / Göteborg & Co
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Mailat heilumaan
Body

Göteborgista löytyy lukuisia suuria ja pieniä puistoja, ja useissa niistä on myös minigolfratoja, joissa kannattaa piipahtaa pelaamassa kierros ja nauttimassa samalla jäätelöä. Ratoja löytyy esimerkiksi Hedenin puiston jalkapallokenttien vierestä, läheltä Slottskogenin pientä järveä ja monista muista paikoista. 

Image
Suloinen esikouluikäinen tyttö pelaamassa minigolfia perheensä kanssa. Iloinen taaperoikäinen lapsi pitämässä hauskaa ulkoilma-aktiviteeteissa. Kesäistä urheilua lapsille ja aikuisille ulkoilmassa. Perhelomat tai -lomakohteet.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Vesille vievä Ocean Bus
Body

Kuten useimmat kiertoajelubussit, myös hain näköiseksi maalattu Ocean Bus huristelee useimpien Göteborgin ikonisimpien alueiden ja nähtävyyksien ohi. Pian kuitenkin selviää, ettei kyseessä olekaan mikään tavanomainen kiertoajelu, sillä Ocean Bus ajaa seuraavaksi suoraan Götajokeen – ja yhtäkkiä bussimatkasta tuleekin risteily! Ocean Bus on ainutlaatuinen tapa nähdä kaupunkia eri vinkkeleistä ja kokea erityisen kiehtova kiertoajelu.  

Image
Lapsia linja-autossa.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Kanavien kiertelyä Paddan-retkellä
Body

Göteborg on kuuluisa monista asioista, mutta erityisen ylpeitä kaupungissa ollaan sen historiallisista kanavista ja ”isävitseistä”. Nämä kaksi yhdistyvät Paddan-retkellä, jonka yhteydessä pääsee kiertämään kaupungin kanavia ja rantoja vitsejä ja letkautuksia kertovan oppaan johdolla. Päivä vesillä on aina hyvä valinta, ja Paddan tekee kokemuksesta myös lapsille paitsi opettavaisen, myös erityisen hauskan. 

Image
Kuva kanavasta keskusta-alueella Göteborgissa Ruotsissa.
Image caption
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Laduille Skidomessa
Body

Haluatko kokea talven ihmemaan vuoden ympäri? Skidomessa on aina talvi ja lunta odottamassa kaikenikäisiä hiihtäjiä. Hyvässä kunnossa pidettyjen latujensa ja pienten mäkiensä ansiosta Skidome on täydellinen paikka viilentymiseen kesällä tai sateisen päivän viettoon talvella. Skidome tarjoaa talvisen kokemuksen kaiken tasoisille hiihtäjille. Tarjolla on myös hiihtotunteja, ja suksivuokrauksen ansiosta mukana ei edes tarvitse kantaa omia välineitä, jotta tästä ainutlaatuisesta nähtävyydestä pääsee nauttimaan.

Image
Skidome Göteborgissa.
Image caption
Tekijänoikeus: Dino Soldin / Göteborg & Co
Related article
Nopeat faktat
Facilities
Header
Aika juhlistaa 400-vuotiasta Göteborgia
Body

Göteborgs Jubileumsfirande valtaa Frihamnenin alueen 2.–5. kesäkuuta muun muassa livemusiikilla, tanssilla ja näyttelyillä. Luvassa on kaikkea popmusiikista klassiseen musiikkiin, kuninkaallisen perheen vierailu sekä monia erilaisia makoisia herkkuja, joten kyse on taatusti yhdestä kesän suurimmista perhetapahtumista. Ja mikä parasta, tapahtuma on täysin ilmainen ja avoin kaikenikäisille. Hyvää syntymäpäivää Göteborg! 

 

Napsauta tästä päästäksesi näkemään kaikki Göteborgin 400-vuotisjuhlavuoden perheystävälliset tapahtumat.

Image
Göteborgin 400-vuotisjuhla
Image caption
Tekijänoikeus: Happy Visuals / Göteborg & Co
Related article
Nopeat faktat
Facilities

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.