Cork

Tervetuloa Corkiin!

 

Irlannin suurimman läänin itäosassa sijaitseva Cork on maan toiseksi suurin kaupunki ja merellinen paratiisi, joka on jo monien vuosien ajan houkutellut vierailijoita ympäri maailmaa tuomaan kaupunkiin kansainvälistä makua – tietenkin selkeällä irlantilaisella korostuksella! Corkin kreivikunnassa on myös 1 000 kilometrin pituinen rantaviiva, joka kattaa sekä Wild Atlantic Way -tien että Irlannin muinaisen idän. Minne matkasi sinut kuljettaakin, tekemistä ja nähtävää kyllä riittää…

 

Irlannin ruokapääkaupungiksi tituleerattu Cork tunnetaan toreistaan, joista kuuluisin on kauppahalli English Market. Rick Stein on arvioinut sen Ison-Britannian ja Irlannin parhaaksi toriksi. Tämä kaupungin sydämessä sijaitseva vanha tori on tuoreiden raaka-aineiden paratiisi ja erinomainen aamiais- ja lounaspaikka. Kaupungista löytyy tietenkin muitakin toreja: Coal Quay Market, Douglas Farmers’ Market ja Mahon Pointin tori, joissa kaikissa pääsee ostamaan erittäin tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja gourmet-tuotteita. Kyllä kulinaristin kelpaa!

 

Jos etsit jotakin erilaista, Mother Jones -kirpputori on vintage-vaatteiden, huonekalujen, kirjojen, kodinesineiden ja käsitöiden aarreaitta. Siellä pääsee usein nauttimaan musiikista ja viihteestä.

 

Paras tapa tutustua Corkiin on kulkemalla jalkaisin tai vuokraamalla kaupunkipyörä. Joen eteläpuolella sijaitsee Elizabeth Fort -linnoitus, jossa voit kävellä muureja pitkin, nähdä upeat kanuunat ja nauttia upeista kaupunkinäkymistä linnakkeilta.  Lännessä hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsee linnamainen Cork Gaol, joka toimi vankilana 1800-luvulla. Nykyään siellä voi kokea historiallisen elämyksen aidon näköisten vahanukkien ja audiovisuaalisen esityksen avulla, jotka kuvastavat menneiden aikojen elämää ja yhteiskuntaa. Tätä elämystä ovat kehuneet kaikenikäiset vierailijat eri puolilta maailmaa.  

 

Corkista löytyy kosolti viihdykettä myös lapsiperheille niin kaupungissa kuin sen ulkopuolella. Lapset ihastuvat Fota-saaren eläinpuistoon, joka on yksi Irlannin suosituimmista perhenähtävyyksistä. Villieläimiä ja luontoa vaalivassa puistossa pääset katselemaan läheltä sen asukkaita, jotka käyskentelevät vapaasti noin 40 hehtaarin alueella.

 

Vain 20 minuutin ajomatkan päässä Corkista luoteessa sijaitsee kuuluisa Blarney Castle & Gardens, yksi Irlannin hienoimmista linnoista, joka on ehdottomasti nähtävä ajomatkasi aikana. Se on yksi Irlannin kallisarvoisimmista kohteista, eikä vähiten sen takia, että sieltä löytyy legendaarinen ”kaunopuheisuuden kivenä” tunnettu Blarney Stone. Kiveä ovat suudelleet kirjallisuuslegendat ja filmitähdet eri puolilta maailmaa, joten siinä on oltava taikaa!

 

Matkustaessasi hieman kauemmas Corkin Atlantin rannikkoa pitkin kohtaat ihastuttavia merenrantakyliä ja -kaupunkeja. Niistä yksi on Kinsale, jossa kelpaa käydä kävelyllä kahvin tai jäätelön kera. Kameralle tulee käyttöä! Jos taas suuntaat Corkista lounaaseen, hyppää autolautan kyytiin Passage Eastissa. Se kuljettaa sinut Cobhiin, joka oli Titanicin viimeinen satama sen kohtalokkaalla neitsytmatkalla. Katso lisätietoja Titanic Experience -sivustolta.

Tervetuloa Corkiin!

 

Irlannin suurimman läänin itäosassa sijaitseva Cork on maan toiseksi suurin kaupunki ja merellinen paratiisi, joka on jo monien vuosien ajan houkutellut vierailijoita ympäri maailmaa tuomaan kaupunkiin kansainvälistä makua – tietenkin selkeällä irlantilaisella korostuksella! Corkin kreivikunnassa on myös...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Irlantiin

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

The Address Cork

Majoituksen kuva

Leonardo Hotel Cork

Majoituksen kuva

Clayton Hotel Cork City

Majoituksen kuva

Maldron Hotel Shandon Cork

Majoituksen kuva

The Kingsley

Majoituksen kuva

The Dean Cork

Majoituksen kuva

Destiny Student - Broga House Cork

Majoituksen kuva

Hayfield Manor

Majoituksen kuva

Imperial Hotel

Majoituksen kuva

Creedons Traditional Welcome Accommodation

Majoituksen kuva

Ashley Hotel

Majoituksen kuva

The Montenotte Hotel

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Irlantiin

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.