Derry ~ Londonderry

Tutustu ainutlaatuiseen Derry ~ Londonderryyn!

 

Jos et ole koskaan vieraillut kaupungissa, ihastut siihen takuulla! Jos taas olet, tiedät jo, mikä erottaa Derry ~ Londonderryn muista Ison-Britannian kaupungeista: ihmiset.

 

Sekä Belfastista että Dublinista pääsee helposti tähän hieman syrjäiseen kaupunkiin, ja voit rauhassa ihailla maisemia matkan varrella. Emme raaskisi mainostaa kaupunkia liikaa, koska tahtoisimme pitää sen kokonaan itsellämme. Tiedämme kuitenkin, että tulet viihtymään. Tämä kaupunki on pieni ja kompakti, mutta se vetää vertoja suurkaupunkilomalle, sillä tekeminen ei lopu kesken!

 

Historian ja kulttuurin harrastajilla on oikeat kissanpäivät tarinoita pursuavassa kaupungissa, jolla on rikas historia. Tarjolla on erilaisia kävelykierroksia, joista suosituimpiin kuuluu Derry Girls -teemainen kierros. Kyseinen ohjelma nosti kaupungin maailmanmaineeseen Channel 4 -kanavalla. Jotkut taas haluavat tutustua tämän legendaarisen kaupungin vivahteikkaaseen historiaan – ja siitä kertovat ihastuttavalla korostuksella monenkirjavat paikalliset, jotka tuntevat kaupungin kauttaaltaan.

 

Vuonna 2013 Ison-Britannian ensimmäiseksi kulttuurikaupungiksi nimetty Derry ~ Londonderry on taiteen ystävän paratiisi. Vierailijoita saapuu tutustumaan kuuluisiin seinämaalauksiin, joita löytyy aina kävelymatkan päässä. Päivisin voit kuljeskella kaupungin muureja pitkin ja illalla rentoutua Millennium Forumissa, jossa riittää viihdettä komediasta pantomiimiin.

 

Kaupungin rakastettu kulttuurimaailma on avoin kaikille. Tulet huomaamaan, kuinka kaupunki muuntautuu aina lokakuisin maailman Halloween-pääkaupungiksi – huimaa mutta totta! Silloin kaikki saapuvat katselemaan uskomatonta näytöstä.

 

Katukaupoista ja ostoskeskuksissa löytyvät kaikki suositut merkit. Jos kuitenkin etsit jotakin erilaista, sitä tarjoaa Independent Derry! Tämä luova järjestö tukee paikallisia tuottajia ja toimittajia sekä tarjoaa kuluttajille palkintoja ja alennuksia – katso linkki ja lataa sovellus ennen matkaasi.

 

Siitä puheen ollen kaupungissa on myös runsaasti luovasti valmistettuja ja herkullisia aterioita. Etsitpä mukavaa perheravintolaa, romanttista illallispaikkaa, katuruokaa tai kotiin vietäviä paikallisia herkkuja, täältä löydät taatusti jotakin budjettiisi ja makuusi sopivaa. Pohjois-Irlanti on tunnettu ruoan laadusta ja tuoreudesta, ja tämä kaupunki sijaitsee mitä otollisimmalla paikalla pellon ja kalastuspaikan välissä. Taattua tuoreutta joka päivä.   

 

Derry ~ Londonderrystä pääsee mainiosti tutustumaan luoteisalueisiin. Suuntaa itään pohjoisrannikon maisemareittiä pitkin: maailmankuulun reitin varrella näet Giant’s Causewayn ja monia muita nähtävyyksiä. Piipahda Portrushissa jäätelöllä ja tutustu Royal Portrush -golfklubiin, jossa järjestettiin Britannian 148. avoin golfturnaus. Jos taas suuntaat länteen, vastassasi on Wild Atlantic Way.

 

Kaikkien näiden ihastuttavien nähtävyyksien ansiosta käynti Derry ~ Londonderryssa voi olla vasta alkua eeppiselle ajomatkalle! Saavu Belfastiin tai Dubliniin ja aloita ajelusi.     

Tutustu ainutlaatuiseen Derry ~ Londonderryyn!

 

Jos et ole koskaan vieraillut kaupungissa, ihastut siihen takuulla! Jos taas olet, tiedät jo, mikä erottaa Derry ~ Londonderryn muista Ison-Britannian kaupungeista: ihmiset.

 

Sekä Belfastista että Dublinista pääsee helposti tähän hieman syrjäiseen kaupunkiin...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Irlantiin

Alkaen 165.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

City Hotel Derry

Majoituksen kuva

Da Vinci's Hotel Derry

Majoituksen kuva

The Lawrence

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Irlantiin

Alkaen 165.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.