Wexford

Ihastuttava Wexford!

 

Wexford ei oikeastaan ole kaupunki, vaan Wexfordin piirikunnan tärkein alue. Sitä kutsutaan usein Irlannin aurinkoiseksi kaakoksi, koska aurinko paistaa siihen enemmän kuin missään muualla maassa. Ja tämä on vain yksi syy, miksi se on vuoden 2020 paras irlantilainen lomakohde. Jos se saa paikallisten hyväksynnän, se on tarpeeksi hyvä meillekin. Seuraa väkijoukkoja ja matkusta Wexfordiin – kaikille riittää tilaa!

 

Wexfordissa on mitä upeimmat puitteet säästä nauttimiseen! Wexfordin 250 kilometrin rantaviivaan kuuluu jopa seitsemän sinilippurantaa, mukaan lukien Ballinesker, jossa Steven Spielberg laukasi aseensa elokuvassa Pelastakaa sotamies Ryan. Kilmore Quayssa ja New Rossissa on myös 13 vihreän rannikon rantaa ja kaksi satamaa. Curraloe Beach on koko maan pisin ranta, Saltee Islands -saaret ovat kesäisin lunnien suosiossa (nekin rakastavat aurinkoa!) ja Hook Peninsula -niemimaa on suosittu vesiurheilijoiden keskuudessa. Täällä on myös melko vaikuttava majakka, jota Lonely Planet kuvailee ”kaikkien majakkojen isoisäksi” ja äänesti maan ykkösmajakaksi.

 

Sisämaassa on yhtä paljon nähtävää. Olitpa sitten innokas puutarhuri tai vain arvostat hyvin hoidettua nurmikkoa, Wexford Garden Trail on todellinen ilo silmälle. Sieltä löytyy yli 20 upeaa kohdetta, mukaan lukien Johnstown Castle & Gardens ja John F. Kennedy Arboretum.  

 

Tutustu Irlannin historiaan 9 000 vuoden ajalta Ferrycarrigin National Heritage Park -puistossa. Yli 14 hehtaarin suuruiselta alueelta löytyy esihistoriallisia leirintäalueita, ympyränmuotoisia linnoituksia, palaneita fulacht fiadh -kumpuja, crannogeja ja viikinkitaloja. Näe Irlanti esi-isien silmin. Historian harrastajat voivat myös oppia lisää Irlannin monipuolisesta historiasta vierailemalla kohteessa Dunbrody Famine Ship ja kulttuurikeskuksessa National 1798 Rebellion Centre.

 

Hyvien sääolojen ansiosta Wexford tunnetaan myös mehukkaista mansikoistaan, joita voit löytää matkan aikana tienvarrelta, paikallisilta perhetiloilta tai, jos satut paikalle oikeaan aikaan, jokavuotisesta Strawberry Festival -tapahtumasta.  

 

Kun lopulta saavut Wexfordin kaupunkiin (matkan varrella todella on paljon nähtävää!), voit tutustua vanhan kaupungin muureihin ja keskiaikaisiin kaistoihin ja nauttia irlantilaisten vieraanvaraisuudesta. Kun nälkä tai jano iskee, ravintoloista ja baareista löytyy erinomaisia paikallisia tuotteita. Maakunta tunnetaan myös jäätelöstään ja paikallisesta oluestaan.

 

Wexfordissa on yllättävintä se, että siellä sijaitsee Irlannin kansallisooppera. Wexford Festival Opera on maailmankuulu tapahtuma, joka houkuttelee sekä koti- että ulkomaisia kävijöitä. Siellä esitetään myös komediaa, kabareeta, sirkusta, tanssia, elokuvaa, teatteria, musiikkia ja nukketeatteria – joten pane toimeksi ja tule Wexfordiin! Se on ympärivuotinen kohde.

Ihastuttava Wexford!

 

Wexford ei oikeastaan ole kaupunki, vaan Wexfordin piirikunnan tärkein alue. Sitä kutsutaan usein Irlannin aurinkoiseksi kaakoksi, koska aurinko paistaa siihen enemmän kuin missään muualla maassa. Ja tämä on vain yksi syy, miksi se on vuoden 2020 paras irlantilainen...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Irlantiin

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Talbot Hotel Wexford

Majoituksen kuva

Crown Quarter

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Irlantiin

Alkaen 169.00€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.