Göteborgin 400-vuotisjuhlanäyttelyt

Aika juhlistaa 400-vuotiasta Göteborgia!

Valmistaudu hauskuuden täyteiseen kesään Ruotsin toiseksi suurimman kaupungin juhliessa

 

Kuten sanonta kuuluu: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Göteborg juhlistaa viimein kaksi vuotta myöhässä 400-vuotisjuhliaan vuonna 2023. Tätä suurta merkkipaalua varten kaupunki on suunnitellut kesän täyteen konsertteja, näyttelyitä, festivaaleja, juhlia ja paljon muuta – joista ei takuulla kannata jäädä paitsi!

 

Valitse lauttamme Kielistä tai Frederikshavnista, niin saavut suoraan kaupungin sydämeen. Terminaalimme sijainti on mitä mainioin, joten pääset astumaan tai ajamaan ulos aluksesta suoraan kaiken hauskuuden keskelle. 

 

Merkkivuotta juhlistetaan 2. kesäkuuta ja 3. syyskuuta välisenä aikana 2023. Kesä on muutenkin täydellistä aikaa tutustua Göteborgin ainutlaatuiseen taiteeseen ja kulttuuriin, erinomaiseen ruokaan, upeisiin ulkoalueisiin ja lämminhenkisiin kaupunginosiin, ja kun juhlavuoden tapahtumat tuovat vielä oman lisäsävyksensä kaikkeen, nyt jos koskaan on hyvä aika rakastua tähän Ruotsin toiseksi suurimpaan kaupunkiin. 

 

Napsauta tästä päästäksesi näkemään juhlavuoden kaikki tapahtumat ja tutustu alla joihinkin näiden kauan odotettujen juhlien kohokohtiin.

Göteborgin 400-vuotisjuhlanäyttelyt

Ajankohta: Useita päivämääriä 31. joulukuuta asti 2023

 

Taide ja historia ovat vahvasti keskiössä läpi koko Göteborgin juhlavuoden. Kaupungin museoissa, gallerioissa, julkisissa tiloissa ja tapahtumapaikoissa on esillä useita näyttelyitä, jotka juhlistavat Göteborgin kulttuuria edellisten neljän vuosisadan ajalta. Näyttelyiden kohokohtiin lukeutuvat muun muassa Göteborgs Stadsmuseumin näyttelyt ”400 år av nöd och lust” sekä ”Grejen med Göteborg”, jossa pääsee tutustumaan museon rakastetuimpiin (ja vihatuimpiin) näyttelyesineisiin, Eriksbergshallenin näyttely ”A Genius Mind,” joka juhlistaa katutaideikoni Banksya, ja monet muut. Monet näyttelyistä ovat avoinna yleisölle vuoden loppuun asti. Kalenteri kaikista näyttelyistä löytyy täältä.

Göteborgs stadsmuseum. Tutustu kiehtovaan esihistorialliseen aikaan, elämään 1800-luvulla, modernin teollisen Göteborgin syntyyn sekä Ruotsin ainoaan näytteillä olevaan viikinkilaivaan Äskekärrsskeppetiin.
Göteborgs Jubileumsfirande

Ajankohta: 2.–3. kesäkuuta 2023

 

Juhlavuoden juhlallisuudet alkavat näyttävästi Göteborgs Jubileumsfiranden merkeissä, joka on kaupungin nopeasti kehittyvällä Frihamnenin alueella järjestettävä ilmainen ja kaikenikäisille suunnattu musiikki- ja kulttuurifestivaali. Festivaaleilla nähdään suuri joukko erilaisia esiintyjiä jokaiseen makuun, muun muassa Göteborgin sinfoniaorkesteri, paikallinen indierocktrubaduuri Jens Lekman, poptähti Sarah Klang, elektronista musiikkia soittava duo Hooja sekä monia muita. Lisäksi tapahtuma sisältää Ruotsin kuninkaallisen perheen vierailun, erinomaista ruokaa, tanssia ja paljon muuta. Näitä vuosipäiväjuhlia ei kannata jättää väliin!

Göteborgs Jubileumsfirande
Eriksbergs Kulturhamnsfestival

Ajankohta: 26.–27. elokuuta 2023

 

Veden äärellä sijaitseva trendikäs Eriksbergin alue on viime vuosina muuttunut ja kehittynyt paljon – menettämättä kuitenkaan rikasta merenkulkuun liittyvää perintöään. Eriksbergs Kulturhamnsfestival on merenkulkua juhlistava purjehdustapahtuma, joka täyttää sataman aluksilla ja laiturit monipuolisella ohjelmalla ja musiikilla. Festivaali on loistava tapa tutustua tähän yhteen kaupungin eloisimmista ruoan, kulttuurin ja hauskanpidon keskuksista. 

Eriksbergs Kulturhamnsfestival
Göteborgs Kulturkalas

Ajankohta: 1.–3. syyskuuta 2023

 

Göteborgs Kulturkalas (Göteborgin kulttuurifestivaali) muuttaa kaupungin aukiot ja kadut aina kesän lopussa kaikkea kulttuuriin liittyvää juhlistavaksi suureksi juhlaksi. Tämän ilmaisen tapahtuman aikana nostetaan valokeilaan kaikenlaisia taiteen muotoja – kuten livemusiikkia, tanssia, elokuvia, katutaidetta, käsitöitä, komediaa, runoutta ja paljon muuta. Tänä vuonna festivaali järjestetään Göteborgin 400-vuotisjuhlan yhteydessä, ja pääfestivaaliin ja kaupunkia ympäröivällä alueella järjestettäviin lukuisiin oheistapahtumiin odotetaan saapuvan lähes 700 000 kävijää. 

Göteborgs Kulturkalas
Göteborgin juhlaparaati

Ajankohta: 2. syyskuuta 2023

 

Mitä olisivat syntymäpäivät ilman paraatia? Göteborgin vuosijuhlan viimeinen viikonloppu alkaa tyylillä juhlaparaatin myötä. Paraati kulkee kaupungin keskustan läpi Gustav Adolfs Torgilta Götaplatsenille, ja siihen kuuluu kaupungin pitkää ja kaunista historiaa esittelevää tanssia ja musiikkia sekä liikkuvia lavoja.

Juhlaparaati
Göteborgsvarvet Marathon

Ajankohta: 3. syyskuuta 2023

 

Göteborgsvarvet Marathon on yksi Skandinavian suosituimmista juoksutapahtumista. Se tarjoaa osallistujille mahdollisuuden kiertää kaupunkia katutasolla kymmenien tuhansien muiden juoksijoiden kanssa ja kiitää kaupungin nähtävyyksien ja kanavien ohi joen molemmin puolin. Vuoden 2023 tapahtuma on ajoitettu Göteborgin vuosijuhlan yhteyteen, joten tiedossa on aivan erityisen upea kokemus sekä osallistujille että katsojille.

Göteborgsvarvet Marathon
TUNNISTE
  • Gothenburg

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.