Autumn walk in Vastastan.

Paras tapa kokea Länsi-Ruotsi

Ruotsi on maa, joka on täynnä historiaa aina viikinkiajalle asti ja on loistava kohde kaikille seikkailunjanoisille. Ruotsin länsiosa, jonka länsirannikkoon paikalliset viittaavat ”parhaana rannikkona”, ei ole tähän poikkeus. Länsi-Ruotsin ihastuttavat saaristot ja kuvankaunis maaseutu yhdistettynä herkulliseen ruotsalaiseen ruokaan tekevät siitä todellakin kultaisen porttikäytävän Skandinaviaan.

 

Matkusta lautalla Fredrikshavnista tai Kielistä Göteborgiin tai Gretnasta Halmstadiin ja pääset maahan, joka on täynnä uskomattomia näköaloja ja seikkailuja niin nuorille kuin vanhemmillekin. Alla olemme listanneet muutamia paikkoja, jotka tekevät tästä osasta maata niin erityisen. Kannattaa kuitenkin poistua tavallisilta reiteiltä ja vaeltaa ihan omilla poluillasi.

Header
Göteborg
Body

Saavuitpa tänne tai Halmstadiin, Göteborg on ehdoton nähtävyys kaikille Ruotsin länsirannikolla käyville. Tässä Ruotsin toiseksi suurimmassa kaupungissa on Skandinavian suurin huvipuisto Liseberg sekä useita Michelin-palkittuja ravintoloita. Käy kävelemässä Haga-kaupunginosan mukulakivikaduilla, nauti fikasta eli tyypillisen ruotsalaisesta kahvi- ja leivoshetkestä tai istu satamassa ja katsele laivoja. 

Image
City of Gothenburg street architecture view, Vastra Gotaland County of Sweden
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Bohusin rannikko
Body

Göteborgista pohjoiseen mentäessä matkan varrella on Bohusin rannikkoalue. Se on tunnettu luonnonkauneudestaan ja on täynnä paikkoja, joihin ruotsalaiset kokoontuvat ottamaan aurinkoa, uimaan Kattegatissa tai nauttimaan ulkoilmasta. Muista käväistä Hunnebostrandissa, viehättävässä kaupungissa veden äärellä, jossa kiteytyy täydellisesti Ruotsin länsirannikon erityisyys.

Image
Hunnebostrand, Sweden
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Falkenberg ja Varberg
Body

Oletko matkustamassa Göteborgista etelään tai Halmstadista pohjoiseen? Tervetuloa Falkenbergin ja Varbergin upeisiin merenrantakaupunkeihin. Täältä löytyy sekä hiekkarantoja että kaupunkikeskustoja, joissa voit tehdä ostoksia sekä nauttia ruoasta ja juomista sydämesi kyllyydestä. Kannattaa myös käydä Båstadissa, joka sijaitsee Halmstadista etelään. Sieltä löytyy pitkä ja koskematon ranta, joka on täydellinen aurinkoisten päivien aktiviteetteihin.

Image
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Jämtland
Body

Paikalliset kutsuvat Jämtlandia ”Jämtlandin tasavallaksi”. Se on paikka, jossa astut ajassa taaksepäin. Alun perin 1100-luvulla se oli itsenäinen alue, ja sen asukkaat ylpeästi (ja vitsikkäästi) pitävät kiinni tästä paikallishistoriasta. Glösasta ja Frösöstä voi löytää riimukiviä aina viikinkiajalta alkaen. Vaikka Jämtlandista löytyy luonnoneläimiä kuten hirviä, kauriita ja jopa karhuja, vaeltaminen ja marjojen poimiminen ovat silti hyvin suositeltavia aktiviteetteja. 

Image
Beautiful landscape of river and mountains ,Sweden
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Sälen
Body

Jos pidät laskettelusta, Ruotsissa on upeita vuoria, joilla laskettelu on puhtaan riemukas kokemus ja houkuttelee yli 2 miljoonaa laskettelijaa joka vuosi. Monet menevät pohjoiseen Säleniin – ja hyvästä syystä. Talviaikaan nämä vuoret ovat täydellisiä sekä kokeneille laskettelijoille että aloittelijoille. Kesäaikaan siellä on kauniita vaellus- ja kalastusalueita. 

Image
Hundfjället in Sälen, Sweden
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities
Header
Vänern ja Vättern
Body

Jos haluat suunnata sisämaahan, tee retki Vänernin ja Vätternin järville. Ne sijaitsevat lähekkäin ja ovat Ruotsin ja itse asiassa Euroopan unionin suurimmat järvet. Järvialueella voit vuokrata kanootteja, kajakkeja ja SUP-lautoja sekä muita vedessä liikkuvia hauskuuksia koko perheelle. Jos toiveissasi on rentouttavampi loma, pakkaa mukaan pikniklounas ja nauti Ruotsin suurimpien järvien mäntymetsien näkymistä. 

Image
Schloss Läckö in Västergötland auf der Insel Kallandsö im Vänern gehört zu den Barockschlössern Schwedens.
Image caption
Related article
Quick Facts
Facilities

Nopeat faktat

Distance GBG - Jämtland

Image
Title
Etäisyys Göteborgista Jämtlandiin
Description

Tämä ajomatka Göteborgista Glösaan on pidempi 822 kilometrin matka, johon kuluu noin 10 tuntia. Muista, että voit vapaasti suunnitella oman automatkasi! Jos olet valmis seikkailuun, suosittelemme Jämtlandiin ajamista. 

Distance GBG - Vänern

Image
Title
Etäisyys Göteborgista Vänerniin
Description


Jos ajat Göteborgista Vänerniin, matkaan kuluu noin 90 minuuttia Vänernin lähimpänä olevaan kohtaan tai 3 tuntia kaukaisimpaan kohtaan. Vastaavasti matka Vätterniin vie 2 tuntia tai 3,5 tuntia. 

Total distance of the west coast

Image
Title
Ruotsin länsirannikon pituus kokonaisuudessaan
Description


Haluatko viettää loman rannikolla? Ei ongelmaa, sillä loma 140 kilometrin pituisella rannikolla on epäilemättä täynnä upeita aktiviteetteja ja nähtävyyksiä.

Try local cuisine

Image
Title
Kokeile paikallista ruokaa
Description


Ruotsin suurissa kaupungeissa saattaa olla Michelin- ja fine dining -ravintoloita, mutta kannattaa myös kokeilla paikallista ruokaa! Saatat yllättyä, kuinka loistavia aterioita paikallinen ruokakulttuuri voi tarjota.

Selected destinations for this guide

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.