View of Stockholm's old town in Sweden

Koe aidosti ruotsalainen automatka

Maa täynnä historiaa aina viikinkiajoilta asti. Ruotsi on paikka, joka kaikkien seikkailunjanoisten täytyy nähdä. Ruotsin pohjoisosat eivät ole poikkeus. Tiheät kuusimetsät ja huikea 3 000 km pitkä rannikko ovat tämän alueen luonnollisia kohokohtia, mutta Nynäshamnista pohjoiseen oleva pääkaupunki Tukholma tarjoaa jokaiselle jotain.

 

Matkusta Ventspilsistä Nynäshamniin ja pääkaupunki on todella helposti saavutettavissa. Matkusta pohjoiseen Taalainmaan ja Medelpadin metsäisiin maakuntiin, suuntaa etelään Gotlantiin tai aja koko matka länsirannikolle. Kuten kaikilla automatkoilla, rohkaisemme menemään kiertoteitä! Älä pelkää tehdä tästä seikkailusta täysin omanlaisesi.

Tukholma

Jokaisen Ruotsissa vierailevan on ehdottomasti nähtävä Ruotsin pääkaupunki. Vain tunnin päässä Nynäshamnista pohjoiseen löydät kaiken, mitä sydämesi halajaa. Siellä on Gröna Lundin huvipuisto, kuninkaallinen palatsi, jossa voit katsoa vahdinvaihtoa, valtava Vasa-museo, joka sisältää maailman parhaiten säilyneen 1600-luvun laivan, ABBA-museo ja paljon paljon muuta. Kävele vanhan kaupungin kaduilla ja ihaile sen 1200-luvun rakennuksia, nauti illallista veden äärellä ja käy kanaalikierroksella. Tukholma todellakin ansaitsee pääkaupungin tittelinsä.

Hugging couple in love traveling together in Stockholm romantic vacations urban lifestyle architecture colorful houses european Sweden landmarks
Mälaren-järvi

Mälaren-järvi sijaitsee Tukholman rajalla länteen päin. Järven ympärillä on lukuisia paikkoja uida, käydä piknikillä tai vain nauttia auringonpaisteesta. Kannattaa käydä myös tutustumassa järven ympärillä oleviin linnoihin, kuten Drottningholmin linnaan, Gripsholmin linnaan ja Skoklosterin linnaan, ja ottaa paljon valokuvia!

Sloop rigged yacht with inflatable boat sailing at sunset. Panoramic aerial view of the forest lakeshore. Moonrise, glowing clouds. Mälaren lake, Sweden. Summer vacations, nature, sailing, cruise
Uppsala

Tukholman pohjoispuolella on Uppsalan kaupunki. Kaupungin kasvitieteelliset puutarhat, Uppsalan yliopisto ja Uppsalan linna sekä monet kahvilat ja ravintolat tekevät Uppsalasta upean paikan päivävierailua varten. Jos haluat päästä kosketuksiin sisäisen viikinkisi kanssa, suosittelemme kolmen kuningaskummun katsastamista. Muinaisten jumalten Thorin, Freyrin ja Odinin ruumiiden sanotaan olevan näiden kumpujen sisällä.

Very beautiful and cozy town in Sweden.  Uppsala
Höga Kusten

Jatka matkaa pohjoiseen ja saavut pian Höga Kusteniin eli Korkearannikolle. Tämä rannikkoalue sijaitsee jopa 300 metriä merenpinnan yläpuolella ja on vaeltajan unelma. Alueella on tietenkin valtateitä, joilla pääsee ajamaan tämän henkeäsalpaavan maiseman läpi, mutta vaeltaessa löytyy todellista kauneutta. Korkearannikon reitti on 128 km pitkä, mutta Skule-vuorella ja Skulen kansallispuistossa on myös lyhyempiä päiväreittejä.

Red houses at sunset in the fishing village of Norfaellsviken, Höga Kusten, Sweden
Härjedalen

Osoita kompassi länteen ja suuntaa Härjedalenin maakuntaan, uskomattoman majesteettisiin maisemiin. Alue sijaitsee Skandien vuoriston juurella ja on hiihtäjien suosima talviaikaan ja sopii loistavasti ulkoiluun ympärivuotisesti. Sitä usein kutsutaan kalastajan unelmaksi, sillä tämän taianomaisen alueen monissa järvissä ja joissa on paljon nieriöitä ja taimenia.

SONY DSC
Gotlanti

Jos haluat suunnistaa etelään pohjoisen sijaan, suosittelemme matkustamaan Tukholmasta etelään ja menemään Gotlannin saarelle. Koko Visbyn kaupunki, sen kuuluisa kehämuuri ja 1200-luvun talot ovat suojeltuja maailmanperintökohteena. Eri puolilta saarta löytyy riimukiviä, valtavien katedraalien raunioita ja rauhallista maaseutua, jotka todella erottavat Gotlannin muista kohteista.

Visby, Gotland, Sweden
TUNNISTE
  • Coast & nature

Nopeat faktat

Distance from Stockholm to Uppsala

Image
Title
Etäisyys Tukholman ja Uppsalan välillä
Description

Matkaan Tukholmasta Uppsalaan kuluu noin tunti liikenteestä riippuen. Matkan varrella olevassa Sigtunan kaupungissa on suuri määrä viikinkiajan riimukiviä!

Distance from Uppsala to The High Coast

Image
Title
Etäisyys Uppsalasta Korkearannikolle
Description

Tämä ajomatka Uppsalasta Korkearannikolle on pidempi 400 kilometrin matka, johon kuluu noin 4,5 tuntia. Muista, että voit vapaasti suunnitella oman automatkasi! Jos olet valmis seikkailuun, suosittelemme ajamista Korkearannikolle.

How to get to Gotland

Image
Title
Gotlantiin matkustaminen
Description

Jos suunnittelet matkaa Gotlantiin, sinne voi matkustaa vain lautalla. Muista varata liput etukäteen, sillä ne saatetaan myydä loppuun!

Try some local cuisine

Image
Title
Kokeile paikallista ruokaa
Description

Ruotsin suurissa kaupungeissa saattaa olla Michelin- ja fine dining -ravintoloita, mutta kannattaa myös kokeilla paikallista ruokaa! Saatat yllättyä, kuinka loistavia aterioita paikallinen ruokakulttuuri voi tarjota.

Tähän oppaaseen valitut kohteet

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.