Loiren laakso

Hämmästy Ranskan puutarhassa!

 

Varaa matka Loiren laaksoon lumoavaa lomaa varten. Satumaisen sijaintinsa, lukuisten linnojensa ja upeiden maisemiensa ansiosta ei ole ihme, että se tunnetaan Ranskan puutarhana.

 

Loiren rannoilla sijaitseva Orléans on yksi Ranskan vanhimmista kaupungeista. Sillä on kiehtova historia, ja sen ytimessä on ranskalainen sankaritar Jeanne d’Arc – kuuluisa Orléansin neitsyt – vapautti kaupungin 8. päivänä toukokuuta 1429. Kävele Orléansin kaduilla ja tutustu kuuluisalle pyhimyksille osoitettuihin lukuisiin kunnianosoituksiin. Maison de Jeanne d’Arc on mallinnos talosta, jossa hän asui, ja herättää eloon ikonisen sankarin tarinan vuorovaikutteisten kokemusten ja esitysten, kuten piirroselokuvan, avulla. Matkaa Jeanne d’Arc:n mukaan nimetylle tielle, joka johtaa Sainte-Croix’n katedraaliin. Se on upea goottilainen arkkitehtuurin näyte, joka on erityisen näyttävä yöllä.

 

Alueen tutustumisen arvoisiin museoihin kuuluu Musée Historique et Archéologique de l’Orléanais (jossa voit ihailla harvinaista gallialais-roomalaisten pronssipatsaiden kokoelmaa), Musée des Beaux-Arts (taidemuseo) ja nykytaiteen ystäville FRAC Centre, joka on lempinimeltään… Les Turbulences! Sinun kannattaa käydä katsomassa syy siihen! Kun olet alueella, piipahda Hôtel Groslot’ssa, viehättävässä renessanssirakennuksessa, jolla on oma Jeanne d’Arc -patsaansa.

 

Loiren laakson herkulliset ruoat hämmästyttävät. Lisää ateriaasi hieman maustetta paikallisella sahramilla, joka kerätään käsin syksyllä. Tiesitkö, että sahramikilon tuottamiseen kuluu jopa 150 000 kukkaa?

 

Jos pidät suolaisista ruoista, maista Fouace Angevinea. Se on pieni uunissa paistettu sämpylä, joka on täytetty sienillä, voilla, valkoisilla pavuilla tai pateella. Makeanhimoisten kannattaa kokeilla kinuskilla päällystettyjä grillattuja manteleita Pralines de Montargis. Nauti!

 

Vain puolentoista tunnin matkan päässä Pariisista sijaitsevat Loiren laakson linnat sijoittuvat 280 kilometrin matkalle uskomattomissa maisemissa, ja alueella on 23 upeaa linnaa tutkittavaksi. Astu ajassa taaksepäin renessanssikotien ja keskiaikaisten linnoitusten keskellä ja kävele niiden ihmeellisissä, valoisissa puutarhoissa, joissa kukkii kaikenlaisia kukkia ja vihanneksia. Jos pidät jostakin hieman romanttisemmasta, käy Jardin de Roquelinin ”tuhansien ruusujen puutarhassa” ja Les Chemins de la rose de Doué-­la-­Fontaine -puutarhassa.

 

Loiren laakson majesteettisuuteen voi tutustua monin eri tavoin: kävele Grande Randonniella (pitkän matkan jalankulkureitti), rentoudu ja katsele maailman menoa junavaunun mukavuudessa tai nouse laivan kyytiin ja nauti rennosta risteilystä!

 

Jos haluat todella taianomaisen loman, joka jättää ikuisia muistoja, pakkaa auto ja tutustu Loiren laakson ihmeisiin!

Hämmästy Ranskan puutarhassa!

 

Varaa matka Loiren laaksoon lumoavaa lomaa varten. Satumaisen sijaintinsa, lukuisten linnojensa ja upeiden maisemiensa ansiosta ei ole ihme, että se tunnetaan Ranskan puutarhana.

 

Loiren rannoilla sijaitseva Orléans on yksi Ranskan vanhimmista kaupungeista. Sillä on...

Lue lisää Lue vähemmän

Purjehdi suoraan Rosslaresta Cherbourgiin

Nauti matkasta Ranskaan

Alkaen € 259 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Purjehdi suoraan Rosslaresta Cherbourgiin

Nauti matkasta Ranskaan

Alkaen € 259 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.