Nizza

Nizzan rantaviivat tarjoavat paljon muutakin kuin rantaloman. Historia, kulttuuri ja herkullinen ruoka ovat Nizza-kokemuksen ydintä

 

Kävele pitkin Promenade des Anglais -katua, joka on Nizzan kuuluisin Välimeren rantakatu. Promenade des Anglais tarkoittaa englantilaista kävelytietä, ja sen nimi juontuu englantilaisista aristokraateista, jotka matkustivat Nizzaan 1700-luvulla nauttiakseen lämpimämmästä ilmastosta. 

 

Vanhankaupungin kuuluisat punaiset katot ovat nähtävissä kaikista Nizzan osista. Keskusaukio on nimeltään Place Massena, jonka keskellä on Fontaine du Soleil. Lähteessä on viisi pronssipatsasta, jotka edustavat Maata, Marsia, Merkuriusta, Saturnusta ja Venusta. Keskellä on kreikkalaisen jumalan Apollon seitsemän metrin korkuinen patsas. Vanhassakaupungissa, kuten Pyhän Reparatan katedraalissa ja sen kirkkaanvärisessä kupolissa, on paljon nähtävää, ja rakennus on kaunis.

 

Nizzan katedraali sijaitsee Place Rossettin pienellä mutta kauniilla aukiolla. Näe Nizzan uudempaan osaan johtavan La Porte Faussen ylellinen koristelu. Käytävä on reunustettu marmorilla, ja sen katto näyttää aidosti kultaiselta! Vanhakaupunki on jalankulkijoille varattu alue, ja siellä on ilmaisia kävelykierroksia, joten liity mukaan äläkä jää paitsi vanhankaupungin tarjonnasta.

 

Toinen Nizzan pääkohde on Colline du Château -linna. Jos et halua kiivetä tämän 92 metriä korkean mäen huipulle, käytössä on hissi! Colline du Châteaun huipulta voit ihailla upeita näkymiä alla olevaan kaupunkiin, mukaan lukien näkymät kaupungin keskustan katedraalin raunioille ja Nizzan vanhaan satamaan. Käytä hyväksesi keinotekoisen vesiputouksen valokuvausmahdollisuuksia. Se sijaitsee näköalatasanteen alla, mistä avautuu kaunis panoraamanäköala kaupunkiin. 

 

Nizzassa voit hyödyntää Ranskan Rivieralla tarjottavia päiväretkiä. Tutustu Cannesin loistokkuuteen ja valoihin, joiden loistossa julkkikset ja seurapiirit kokoontuvat Cannesin elokuvafestivaaleille, uppoudu Monte Carlon loistoon tai pidä varikkotauko Monacossa.  

 

Rennon ilmapiirinsä ja monien löytämisen arvoisten helmiensä ansiosta voit pitää tauon arjesta ja hemmotella itseäsi rentouttavalla tauolla Nizzassa. 

Nizzan rantaviivat tarjoavat paljon muutakin kuin rantaloman. Historia, kulttuuri ja herkullinen ruoka ovat Nizza-kokemuksen ydintä

 

Kävele pitkin Promenade des Anglais -katua, joka on Nizzan kuuluisin Välimeren rantakatu. Promenade des Anglais tarkoittaa englantilaista kävelytietä, ja sen nimi juontuu englantilaisista...

Lue lisää Lue vähemmän

Purjehdi suoraan Rosslaresta Cherbourgiin

Nauti matkasta Ranskaan

Alkaen € 214 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Purjehdi suoraan Rosslaresta Cherbourgiin

Nauti matkasta Ranskaan

Alkaen € 214 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.