Puola laivalla – aloita automatkasi!

Monien kokemusten maa!

 

Viralliselta nimeltään Puolan tasavalta on kaunis maa, josta löytyy erilaisia kaupunkeja, vaihtelevia maisemia niin sisämaassa kuin rannikolla, ja taatusti yksi lämpimimmistä vastaanotoista Euroopassa. Matkusta kanssamme Ruotsin Karlskronasta, jolloin Gdynia on ensimmäinen etappi automatkallasi, josta tulee varmasti ikimuistoinen…

 

Puolan maisemareitit ovat vertaansa vailla. Olitpa liikkeellä sitten autolla tai jalkaisin, rannikkoa riittää tutkittavaksi satoja kilometrejä, ja matkalle mahtuu myös joitakin maailman upeimmista rannoista. Gdynia on suosittu kohde kesäisin, ja siellä on myös yksi maan parhaista rannoista.

 

Vaikka Puolaa pidetäänkin yleisesti tasaisena maana, siellä on kuitenkin useita vuoristoja, mukaan lukien Tatravuoret, Karpaatit, Sudet Bieszczady ja Świętokrzyskie. Näistä tunnetuimmat Tatravuoret ulottuvat Puolan ja Slovakian halki, ja niiden korkein huippu on Gerlach. Zakopanen kaupunki sijaitsee vuoriston juurella Puolan eteläosassa, ja se on suosituin kohde kesäisin kiipeilijöiden ja vaeltajien sekä talvisin laskettelijoiden ja lumilautailijoiden keskuudessa. Täältä pääsee Kasprowy Wierchille ja Gubałówkalle ilmaköysirataa pitkin ja funikulaarilla. Zakopane on tunnettu myös ainutlaatuisesta arkkitehtuuristaan – viehättävistä puusta rakennetuista alppimajoista, jotka on pääasiassa rakennettu viime vuosisadan vaihteessa – sekä uskomattomasta torista, jolla voit maistella paikallisia ruokalajeja.

 

Yllättävää kyllä, Puolasta löytyy Keski-Euroopan ainoa aavikko. Błędów-aavikko Krakovan ja Katowicen välissä tunnetaan Puolan Saharana. Siellä voi ratsastaa, vaeltaa tai vain ottaa valokuvia – alueelta löytyy opetuksellisia reittejä, piknik-alueita ja näkötorneja, joista voi napata täydellisen valokuvan.

 

Puolassa on vaikuttavat 16 maailmanperintökohdetta, joista jotkin sijaitsevat Krakovassa, Varsovassa, Wieliczkassa ja Białowiezan metsässä. Puolassa vieraillessaan useat tekevät myös pyhiinvaelluksen Auschwitz-Birkenaun keskitysleirille, joka on elävä muistomerkki ja museo. Se on kiinnostava kohde historioitsijoille, humanitaarisista asioista kiinnostuneille ja kenelle tahansa muulle, joka haluaa ymmärtää paremmin sodanjälkeistä Eurooppaa ja maailmaa kokonaisuutena. 

 

Puola on koti myös yhdelle maailman suurimmista linnoista, Malborkin linnalle, joka sijaitsee Gdanskin lähellä ja kuuluu myös UNESCOn maailmanperintökohteisiin.

 

Puolan-automatkan varrelle mahtuu myös upeita kaupunkeja. Kaikista niistä löytyy vaikuttavaa arkkitehtuuria ja elämää täynnä olevia aukioita, mutta kaikilla niillä on kuitenkin omanlaisensa puolalainen sielu. Nykyään Varsova on laajalle levinnyt metropoli, jossa puolalainen kulttuuri sekoittuu kansainvälisiin vaikutteisiin tarjoten parhaat puolet molemmista. Se on Puolan suurin kaupunki, mutta vanhassakaupungissa sekä sen kirkossa ja linnassa vallitsee kuitenkin rauhallinen tunnelma.

 

Ruokaintoilijat rakastavat Puolan hyvin omintakeista ruokakulttuuria, jossa kotona valmistettu ruoka kohtaa kalorit! Puolalaiset herkut ovat runsaita ja lihapainotteisia, mukaan lukien Pierogi-nyytit, Bigos-paisti, Kielbasa-makkara, Oscypek-savujuusto ja Paczki eli puolalaiset donitsit. Tulet myös huomaamaan, että Puolassa on todella edullista syödä ulkona, tehdä ostoksia ja yöpyä – zlotyille saa todellakin vastinetta!

Monien kokemusten maa!

 

Viralliselta nimeltään Puolan tasavalta on kaunis maa, josta löytyy erilaisia kaupunkeja, vaihtelevia maisemia niin sisämaassa kuin rannikolla, ja taatusti yksi lämpimimmistä vastaanotoista Euroopassa. Matkusta kanssamme Ruotsin Karlskronasta, jolloin Gdynia on ensimmäinen etappi automatkallasi, josta tulee varmasti...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Satamien sijainnit

Map showing the routes to and from Poland

Stena Linen Gdynian-satama sijaitsee Puolan koillisosassa noin 40 km Gdanskista pohjoiseen. Satamaan pääsee helposti S6-moottoritien kautta, ja sinne on hyvät julkisen liikenteen yhteydet.

 

Ilmoitus jalan tai polkupyörän matkustaville: Karlskronassa meneillään olevien rakennustöiden vuoksi jalan tai polkupyörän kanssa matkustavat kuljetetaan terminaalimme ja lautan välillä linja-autolla. Karlskronaan Gdyniasta saapuvien matkustajien poistumisprosessi voi kestää jopa tunnin. Ota tämä huomioon matkustaessasi. Henkilökuntamme kuljettaa polkupyörät laivaan ja siitä pois, ja ne ovat noudettavissa terminaalista saavuttaessa. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.  

Valitut kohteet

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.