Varsova

Tutustu Varsovaan ennen kuin siitä tulee kuuluisa!

 

Toki Varsova on suosittu kohde, mutta koska Krakova on saanut paljon enemmän huomiota turisteilta viime vuosina, Varsova on edelleen jäänyt hieman sivuun. Jos siis etsit jotain vähän erilaista, älä seuraa turistilaumoja – seuraa sen sijaan sydäntäsi Puolan hienostuneeseen ja kansainväliseen pääkaupunkiin.

 

Varsova on Puolan suurin kaupunki. Tämä laajalle levinnyt suurkaupunki sijaitsee Vistula-joen rannalla, joka on maan pisin joki. Varsovasta löytyy kuitenkin muutakin isoa ja huomionarvoista.

 

Olemme paljon vaikuttuneempia – ja yllättyneempiä – kaupungin rannoista! Varsova on kuitenkin 260 kilometrin päässä merestä. Tällaista jokea ei löydy muista Euroopan pääkaupungeista, ja sekä National Geographic että The Guardian -sanomalehti ovat julistaneet Varsovan rantojen kuuluvan kauneimpien kaupunkiympäristöjen joukkoon koko maailmassa. Vistulaa reunustavilla bulevardeilla on näköalaterasseja, ruokapaviljonkeja ja jokilaitureita, kun taas joen oikealla rannalla on Natura 2000, pesivien lintulajien suojelualue.

 

Vasemman rannan puolella on Multimedia Fountain Park -puisto. Siellä järjestetään vesiesityksiä joka iltapäivä sekä laservaloesityksiä joka perjantai- ja lauantai-ilta. Ilmapiiri on sähköä täynnä!

 

Jos haluat päästä joen yhdeltä puolelta toiselle, hyppää ilmaisen lautan kyytiin veden tason niin salliessa, tai varaa jokilaivakierros nähdäksesi kaupungin aivan erilaisesta vinkkelistä.

 

Lähellä sijaitsee Museum on the Vistula -museo, joka on Modernin taiteen museon väliaikainen koti, ja palkittu Varsovan yliopiston kirjasto. Vaikka et olisikaan lukutoukka, kannattaa silti käydä sen kattopuutarhassa nauttimassa aisteja hellivästä kokemuksesta.

 

Varsova on myös upea paikka perheille – täältä löytyy paljon lapsia kiinnostavia juttuja! Perinteiset museot hyödyntävät interaktiivisia elementtejä tehdäkseen oppimisesta mutkatonta – lapset eivät edes huomaa oppivansa uutta! Copernicus-tiedekeskuksessa opitaan kiehtovalla tavalla, miten ihmiskeho toimii, ja monien eri näyttelyiden joukosta löytyy myös robottishow. Nukkekotimuseo ei ole pelkästään tytöille, ja Lasten museo on kirjaimellisesti oma uuden oppimisen maailmansa. Näyttelyissä lapset pääsevät testaamaan erilaisia asioita käytännössä, kokeilemaan asuja ja luomaan omia tarinoitaan. Evoluutiomuseossa voit ottaa selfien valtavan matelijan luurangon kanssa ja tavata tarbosauruksen, T-Rexin vähemmän tunnetun sukulaisen.

 

Lapsille on myös omat kaupunkipyöränsä. Voit vuokrata pyörän jostakin Varsovan puistoista, ja ensimmäiset 20 minuuttia ovat ilmaiset, joten niitä voi kokeilla maksutta. Pyöräily on yksi parhaista tavoista bongailla merenneitoja. Ne ovat kaupungin symboli ja niitä löytyy monista paikoista ympäri kaupunkia.

 

Lapsille löytyy todella paljon tekemistä, mutta meiltä jäisi välistä jotain tärkeää, jos emme mainitsisi Varsovan vanhaakaupunkia. Se ei itse asiassa ole kovin vanha, sillä se rakennettiin tarkasti uudelleen sodan jälkeen, mutta eroa ei huomaa. Se on niin hyvin tehty, että UNESCO on lisännyt sen maailmanperintölistalleen. Seikkaile pitkin viehättäviä katuja toriaukiolle, missä voit nauttia taiteesta, ravintoloista ja kahviloista tai käydä hevosvaunuajelulla. Euroopan kaupunkeja vertaillessa Varsova on yksi parhaista paikoista saada rahalle vastinetta.

Tutustu Varsovaan ennen kuin siitä tulee kuuluisa!

 

Toki Varsova on suosittu kohde, mutta koska Krakova on saanut paljon enemmän huomiota turisteilta viime vuosina, Varsova on edelleen jäänyt hieman sivuun. Jos siis etsit jotain vähän erilaista, älä seuraa turistilaumoja – seuraa sen...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 70€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Polonia Palace Hotel

Majoituksen kuva

Radisson Blu Sobieski Hotel

Majoituksen kuva

Mamaison Hotel Le Regina Warsaw

Majoituksen kuva

Golden Tulip Warsaw Centre

Majoituksen kuva

Campanile - Warszawa Varsovie

Majoituksen kuva

Mercure Warszawa Grand

Majoituksen kuva

Chopin Boutique B&B

Majoituksen kuva

Hotel Gromada Warszawa Centrum

Majoituksen kuva

Metropol Hotel

Majoituksen kuva

Radisson Collection Hotel, Warsaw

Majoituksen kuva

MDM Hotel Warsaw

Majoituksen kuva

Hotel Bellotto

Majoituksen kuva

Mercure Warszawa Centrum

Majoituksen kuva

InterContinental Warsaw, an IHG Hotel

Majoituksen kuva

bonApartments

Majoituksen kuva

Raffles Europejski Warsaw

Majoituksen kuva

a&o Warsaw Wola - Hostel

Majoituksen kuva

Kapsuła Hostel Warszawa

Majoituksen kuva

Puro Warszawa Centrum

Majoituksen kuva

No.4 Residence

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 70€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.