Gdansk

Tutustu Gdanskiin – vaikutut varmasti!

 

Alle puolen tunnin päässä Gdynian-satamastamme sijaitseva Gdansk on aivan erilainen kuin useimmat olettavat! Se on kokenut muodonmuutoksen viimeisten sadan vuoden aikana. Se karisteli sodanaikaiset pölyt hartioiltaan 1950- ja 60-luvuilla ja muistuttaakin paljon enemmän moderneja hollantilaisia tai saksalaisia kaupunkeja. Sen sydän on kuitenkin ilmeisen puolalainen…

 

Gdansk, Gdynia ja Sopot muodostavat kolmikaupungin – kollektiivin, jossa jokaisella on kuitenkin aivan oma luonteensa historiallisten ja modernien rakennustensa ansiosta. Tutkittavaa on paljon, ja paras tapa ihastella lukuisia monumentteja on leppoisan kävelyn lomassa. Suurimman kaupungin Gdanskin keskustassa, joka rakennettiin uudelleen toisen maailmansodan jälkeen, ”pitkän aukion” (Długi Targ) värikkäät julkisivut lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen ottavat vierailijat vastaan. Istahda kahvikupposelle Neptunuksen suihkulähteen äärelle ja tarkkaile ohi kulkevia ihmisiä – rauhassa ilman kiireen häivää. Tämä on myös täydellinen paikka lounaalle. Et voi käydä Gdanskissa maistamatta paikallisia herkkuja. Ruoka on maukasta ja todella edullista, mikä voi olla huono uutinen kalorimääriä tarkkaileville!

 

Hyviä uutisia sinulle – useimmat turistit jättävät Gdanskin väliin. Muiden suunnatessa Varsovaan ja Krakovaan sinä voit siis tutustua Gdanskin vanhaankaupunkiin rauhassa ja käydä joissakin Puolan parhaista museoista. Aloita läntiseltä puolelta Kultaiselta portilta, piipahda perinteiseen puolalaiseen maitobaariin, nauti parhaista kaupunkinäkymistä pääkaupungintalon tornista tai tutustu Artus-tuomioistuimeen, joka on nykyään museo, mutta aikoinaan se oli kauppiaiden ja merkkihenkilöiden kohtaamispaikka. Kulje Długi Targin toisessa päässä sijaitsevan Vihreän portin läpi ja oletkin veden äärellä. Täällä voit nauttia viehättävästä kävelystä taidegallerioiden, kahviloiden ja matkamuistomyymälöiden lomassa. Jos haluat viettää enemmän aikaa merimaisemissa, Sopotista ja Gdyniasta löytyy joitakin Puolan parhaista Itämeren rannoista.

 

Vanhassakaupungissa horisonttia hallitsee Pyhän Marian kirkko, ja jos kiipeät sen vaikuttavaan torniin, sinut palkitaan upeilla näkymillä.

 

Gdansk tunnetaan myös meripihkasta, ja sitä myydäänkin joka puolella kaupunkia, etenkin Mariacka-kadulla, joka on yksi Gdanskin vaikuttavimmista kaduista. Pidä silmällä sadevettä suihkuttavia gargoulipäitä – ne ovat todella vaikuttava näky!    

 

Jos sinua kiinnostaa sosialismin historia, Gdanskista löytyy sekä Euroopan solidaarisuuskeskus että Toisen maailmansodan museo. Puola on käynyt läpi uskomattoman muutoksen viimeisten sadan vuoden aikana, ja sota vaikutti siihen syvästi. Museossa tämä tarina onnistutaan kertomaan opettavaisella ja kiehtovalla tavalla.

 

Jos haluat paeta kaupungista päiväksi, Malborkin linna on maailman suurin linna. Sinne pääsee helposti autolla Gdanskista – vietä mahtava päivä tutustuen vaikuttavaan historiaan.  

Tutustu Gdanskiin – vaikutut varmasti!

 

Alle puolen tunnin päässä Gdynian-satamastamme sijaitseva Gdansk on aivan erilainen kuin useimmat olettavat! Se on kokenut muodonmuutoksen viimeisten sadan vuoden aikana. Se karisteli sodanaikaiset pölyt hartioiltaan 1950- ja 60-luvuilla ja muistuttaakin paljon enemmän moderneja...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Holiday Inn Gdansk - City Centre, an IHG Hotel

Majoituksen kuva

Hotel Gdansk

Majoituksen kuva

Hanza Hotel

Majoituksen kuva

Hilton Gdansk

Majoituksen kuva

Grano Apartments Nowa Motława

Majoituksen kuva

Craft Beer Central Hotel

Majoituksen kuva

Novotel Gdansk Centrum

Majoituksen kuva

Mercure Gdansk Stare Miasto

Majoituksen kuva

Hotel Grano Gdańsk Spa & Wellness

Majoituksen kuva

Old Town - OldNova by Welcome Apartment

Majoituksen kuva

Baltic Gdansk

Majoituksen kuva

Apartinfo Island Apartments

Majoituksen kuva

Hampton by Hilton Gdansk Old Town

Majoituksen kuva

Liberum Residence

Majoituksen kuva

Hotel Artus

Majoituksen kuva

Q Hotel Grand Cru Gdańsk

Majoituksen kuva

Dom Muzyka

Majoituksen kuva

Chrobry Apartamenty Gdańsk Grodzka 10

Majoituksen kuva

Hotel Podewils in Gdansk

Majoituksen kuva

HOTEL ALMOND BUSINESS & SPA BY GRANO Gdańsk

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.