Gdynia

Gdynia lumoaa!

 

Gdyniasta löytyy kaikkea: valkohiekkaisia rantoja, kauniita rannikkomaisemia, vaikuttavaa modernistista arkkitehtuuria ja kaupunkikulttuuria, johon kuuluu loistavia paikkoja syömiseen, juomiseen ja tanssimiseen. Jos vierailet Puolassa ensimmäistä kertaa, Gdynia antaa sinulle hyvän maistiaisen siitä, mitä tällä uskomattomalla maalla on tarjottavana. Se on myös täydellinen paikka automatkan alku- tai päätepisteeksi.

 

Gdynia on pohjoisin kolmikaupungin kaupungeista, joihin lukeutuvat myös Sopot ja Gdansk. Se on myös yksi Puolan nuorimmista kaupungeista – alle sata vuotta sitten Gdynia oli pieni kalastajakylä. Kaupunki nykyisessä muodossaan rakennettiin pääosin toisen maailmansodan jälkeen, ja johtavat arkkitehdit ja kaupunkisuunnittelijat visioivat sen avantgardistisena ”merestä nousevana kaupunkina”. Sen keskusta on yksi harvoista kaupunkikeskustoista maailmassa, joka on toteutettu modernistiseen tyyliin. Jos arkkitehtuuri on sinun juttusi, tulet olemaan täällä elementissäsi!

 

Paras tapa aistia kaupungin tunnelmaa on kävellä ympäriinsä ja upottautua kaupungin merenkulkuhistoriaan. Gdynia Maritime Legend Route -reitti on suosittu turistien keskuudessa, ja siihen kuuluu yli 300 vuotta vanhoja näyttelyitä. Toisen maailmansodan aikainen hävittäjä ORP Błyskawica on ankkuroitu tänne, ja se on vanhin laatuaan maailmassa. Voit käydä ihastelemassa myös Dar Pomorzaa, kaunista vuonna 1909 rakennettua puolalaista purjealusta. Gdynian satamassa järjestetään myös vuosittainen elokuvafestivaali, jonka ansiosta kaupunki on saanut lempinimen ”Puolan Cannes”. Ajoita matkasi oikein ja saatat nähdä filmitähtiä!

 

Gdynian kalenterin todellinen kohokohta on kuitenkin vuosittainen heinäkuussa järjestettävä merifestivaali. Sen aikana järjestetään veneretkiä Gdanskinlahdelle, jahtien yöparaati, laivakierroksia, näyttelyitä ja konsertteja – kyseessä on siis melkoinen spektaakkeli!

 

Tämä on myös luonnonystävien ja perheiden kaupunki. Seikkailkaa meren äärellä Kępa Redłowskan luonnonsuojelualueella ja Orłowski Cliff -näköalapaikalla. Täällä voi nauttia rauhallisista kävelyistä tai vaativammista vaelluksista. Jos olet liikkeellä lasten kanssa, Marszewon metsän kasvitieteellisessä puutarhassa perheen pienimmille löytyy kiinnostavaa tekemistä opettavaisten aktiviteettien parissa, joissa tutustutaan myös kestävään kehitykseen.

 

Rannalta löytyy myös leikkikenttä, ja perheet voivat nauttia Itämeren näkymistä jostakin useista rantakahviloista- ja ravintoloista. Kaunis laituri ja kävelykatu houkuttelevat rentouttaville kävelyille. Experyment-tiedemuseo ja akvaario tarjoavat puolestaan lisää mieltä avartavia kokemuksia, joihin lapset taatusti ihastuvat!

 

Kaupungin upeimmat näkymät avautuvat kiivettyäsi jyrkän mäen Kamienna Góralle, ja näköala on kaiken vaivan arvoinen.    

 

Gdynian satamassa on jätetty monet jäähyväiset Puolalle, ja maastamuuttomuseossa tutkitaan maastamuuttajien reittejä ja juhlistetaan heidän lahjojaan maailmalle.  

 

Gdynia tarjoaa kuuluista puolalaista vieraanvaraisuutta, mutta jos sinua kiinnostavat erityisesti aidot ruokailukokemukset, tutustu Culinary Centre Route -reittiin. Sen ovat luoneet ruoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvat henkilöt, ja sen avulla löydät parhaat paikalliset herkut.

Gdynia lumoaa!

 

Gdyniasta löytyy kaikkea: valkohiekkaisia rantoja, kauniita rannikkomaisemia, vaikuttavaa modernistista arkkitehtuuria ja kaupunkikulttuuria, johon kuuluu loistavia paikkoja syömiseen, juomiseen ja tanssimiseen. Jos vierailet Puolassa ensimmäistä kertaa, Gdynia antaa sinulle hyvän maistiaisen siitä, mitä tällä uskomattomalla maalla on tarjottavana...

Lue lisää Lue vähemmän

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Majoituksen kuva

Mercure Gdynia Centrum

Majoituksen kuva

Hola Gdynia

Majoituksen kuva

Hotel Gdynia Boutique

Majoituksen kuva

Sea Premium Apartments

Majoituksen kuva

Hotel Gdynia Boutique

Majoituksen kuva

Apartamenty Pomorski Park Technologiczny

Majoituksen kuva

Roxy by Q4Apartments

Matkusta Stena Linella

Nauti matkasta Puolaan

Alkaen 83.20€, yksi suunta, yksi henkilöauto ja kuljettaja

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.