Matkusta lauttamatkalla – Liettua odottaa!

Tutustu Liettuan erilaisiin maisemiin!

 

Liettua saattaa olla pienikokoinen, mutta se tarkoittaa vain sitä, että se on pieni helmi. Siellä on silti paljon nähtävää ja tehtävää, ja maa on vieraanvarainen – juuri sitä, mitä tarvitset seikkailtuasi päivät tasamaastossa, metsissä, järvillä ja muissa maisemissa. Latvian tavoin Liettuassa on muutamia valkoisia hiekkarantoja, jotka ovat suosittuja kesällä. Mutta eräs Liettualle ominainen maantieteellinen piirre, jonka jakaa vain Kaliningradin alue, on Kuurinkynnäs…

 

Upean Kuurinkynnään pohjoisin puolisko on periaatteessa Liettuassa, mutta se ei ole siihen yhteydessä maateitse, joten siellä vieraillaksesi sinun täytyy ottaa nopea lautta Klaipėdasta Smiltyneen. Suosittelemme ottamaan auton lautalle nähdäksesi mahdollisimman paljon 100 km:n niemimaasta – vaihtoehtoisesti voit vuokrata pyörän Nidasta saapuessasi. Nidassa sijaitsee Parnidis-dyyni, jolle voit kiivetä ihailemaan upeita näkymiä. Kuurinkynnäs on UNESCO:n maailmanperintökohde ainutlaatuisen ekosysteeminsä ja uskomattoman luonnonkauneutensa vuoksi.

 

Nidasta löytyy myös Thomas Mannin kulttuurikeskus, Liettuan vierailluin museo. Se on muistomerkki kuuluisalle saksalaiselle kirjailijalle ja foorumi kulttuurisille ja tieteellisille kohtaamisille, jotka edistävät hyvää naapuruutta, humanismia ja kosmopoliittisuutta.

 

Klaipėda on satamakaupunki, ja sen vanhakaupunki on täynnä saksalaistyylisiä 1700-luvun puurakennuksia, ja siellä on myös uusklassinen draamateatteri, jossa järjestetään konsertteja ympäri vuoden. Mukulakivinen Teatteriaukio on täydellinen paikka ihmisten katseluun, sillä sinne kokoontuu väkijoukkoja nauttimaan kauniista päivästä kaupungilla. Klaipėdassa on myös suosittu Liettuan merimuseo, joka on ainoa laatuaan Baltian maissa ja jossa on yli 100 000 olentoa ja näyttelyä – mukaan lukien pingviinejä ja delfinaario.

 

Liettuan pääkaupunki Vilna on kätkeytynyt kaakkoisalueelle. Se on Itä-Euroopan suurin vanha barokkikaupunki, ja siellä on kaikki, mitä tarvitset mukavaan oleskeluun matkustaessasi tähän historialliseen kaupunkiin, jonka tunnelma on ainutlaatuisen moderni.

 

Vain hieman länteen päin ja lähes keskeltä Liettuaa löydät Kaunasin kaupungin, joka on vuoden 2022 Euroopan kulttuuripääkaupunki. Tämä on jännittävää aikaa kaupungille, jolla on vahva 52 viikon kulttuurikalenteri täynnä taidetapahtumia. Tämä merkitsee uuden luovan aikakauden alkua. Ei voisi olla parempaa aikaa tutustua Kaunasin kaupunkiin!

 

Liettua on myös suosittu hyvän ruoan ystävien keskuudessa, jotka tulevat nauttimaan ainutlaatuisesta makuvalikoimasta. Kepta Duona, eli paistetut leipätangot – tietenkin valmistettu kuuluisasta ruisleivästä – ovat loistava baarivälipala. Cepelinait ovat lihatäytteisiä perunanyyttejä – täydellistä lohturuokaa – ja voimme myös suositella Kibinaita, ihanteellista välipalaleivonnaisia, jonka voit ostaa ruokakärrystä tai leipomosta. Juuston ystäville Liettua on kuin paratiisi – kun yhdistät sen paikallisen hunajan kanssa, saat taivaallisen yhdistelmän. Tai jos pidät makeasta, sinun on kokeiltava Šakotista, perinteistä puolalais-liettualaista kakkua, joka paistetaan kerroksittain vartaassa.

Tutustu Liettuan erilaisiin maisemiin!

 

Liettua saattaa olla pienikokoinen, mutta se tarkoittaa vain sitä, että se on pieni helmi. Siellä on silti paljon nähtävää ja tehtävää, ja maa on vieraanvarainen – juuri sitä, mitä tarvitset seikkailtuasi päivät tasamaastossa, metsissä, järvillä...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Liettuaan

Alkaen € 131 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Satamien sijainnit

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Ventspilsin satama sijaitsee alle kilometrin päässä kaupungin keskustasta vanhassa osassa Ventajoen varrella. Satamaan pääsee helposti autolla E22-moottoritieltä, ja kaukoliikenteen linja-autot saapuvat Ventspilsin linja-autoasemalle, joka on vain 7 minuutin kävelymatkan päässä satamasta.

Liepājan satamaan pääsee helposti A9-tieltä idästä tai A11-tieltä Latvian eteläosasta, ja se on alle 30 minuutin kävelymatkan päässä Liepājan rautatieasemalta.

Valitut kohteet

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Liettuaan

Alkaen € 131 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.