Kaunas

Kulttuurin suhteen Kaunas on omaa luokkaansa!

 

Vuoden 2022 Euroopan kulttuuripääkaupungista ei jää paljoa puuttumaan. Liettuan toiseksi suurin kaupunki on ehkä myös sen aidoin kaupunki. Arkkitehtuuriltaan se on merkittävä suurelta osin koskemattomien sotien välisten rakennustensa vuoksi, joille on myönnetty Euroopan kulttuuriperintömerkki. Sen sijainti Liettuan kahden suurimman joen yhtymäkohdassa ja maan tärkeimpien teiden risteyksessä tekee siitä tärkeän viestintäkeskuksen. Ja entä kulttuurisesti? Ihan vain aluksi, kaupungissa on seitsemän yliopistoa. Tämä tekee siitä fiksun kaupungin millä tahansa mittarilla…

 

Kaunas on elämän ja oppimisen keskus – lukukausien aikana sieltä löytyy 35 000 opiskelijaa. Ja siellä missä on opiskelijoita, siellä on myös kirjava kahvila- ja ravintolakulttuuri. Opiskelijat ovat myös kukoistavan kulttuurielämän elinehto, johon sisältyy festivaaleja ja tapahtumia opereteista moderniin tanssiin ja kaikenlaiseen musiikkiin. Sen katutaide on kehittynyt ei-toivotusta laittomasta piirustelusta Kaunasin muotoilun ominaispiirteeksi. Voit vaeltaa kaduilla ilmaiseksi ja ihastella. Uskomme, että se tekee sinuun vaikutuksen.

 

Koska Kaunasista löytyy runsaasti historiaa ja tietoa, siellä on myös paljon museoita ja gallerioita. Voit tutustua kaikkeen kansanmusiikin historiasta Liettuan kuninkaallisiin, matkustaa ajassa vuoden 1929 art deco -huoneistoon, selata nykytaidetta, oppia suuresta sodasta tai vierailla atomibunkkerissa.

 

Kaunasin sotahistoriasta on edelleen paljon todisteita, ja kaupunkia ympäröi edelleen linnoitus – itse asiassa useita! Historian ystävät kutsutaan tutkimaan suunnitelmia tehdä Kaunasista jättimäinen linnoitus ja kuinka nämä suunnitelmat epäonnistuivat. Voit osallistua opastetulle kierrokselle 9. linnakkeessa, jossa saat käsityksen mielenkiintoisesta ja omaleimaisesta arkkitehtuurista ja vierailet fasismin uhreille omistetulla uskomattomalla muistomerkillä.

 

Koska Kaunas on kiistatta sisämaassa, saatat olla yllättynyt siitä, että siellä on myös pari rantaa! Lampėdžiai on yksi paikallisten suosikeista ajan viettoa ja uimista varten, ja siellä voit myös leiriytyä. Vuokraa kajakki, pyörä, kanootti tai wakeboard-lauta – wakeboard-puistossa on yksi Euroopan pisimmistä radoista – tai tutustu seikkailupuistoon. Täydellinen aktiivisiin kesäpäiviin.

 

Liettuan kylpemisen ja saunahoitojen perinteet ovat peräisin muinaisilta ajoilta, ja edut ulottuvat stressin lievittämisen lisäksi kokonaisvaltaisiin terveyshyötyihin. Tällä hetkellä Kaunas on saavuttamassa erinomaisen maineen kylpylä- ja hyvinvointikohteena. Vierailijat kaikkialta Euroopasta matkustavat täällä sijaitseville terveysklinikoille hakemaan erilaisia hoitoja ja toipumaan hyödyntäen monia eri puolilla kaupunkia työskenteleviä terveyskeskuksia ja kylpylöiden hyvinvointiasiantuntijoita. Mikä voisi olla rentouttavampaa kuin päivä lämpimissä vesissä asiantuntevan hieronnan jälkeen?

 

Voit pidentää oleskeluasi verottamatta kukkaroa liikaa: Kaunasin hotellimajoituksen hinta-laatusuhde on Euroopan parhaimmistoa. Tutustu kaupunkiin, joka on kompakti, vihreä, puhdas ja eloisa, ja nauti kulttuurista täällä ollessasi. Olemme varmoja, että lähdet virkistyneenä.

Kulttuurin suhteen Kaunas on omaa luokkaansa!

 

Vuoden 2022 Euroopan kulttuuripääkaupungista ei jää paljoa puuttumaan. Liettuan toiseksi suurin kaupunki on ehkä myös sen aidoin kaupunki. Arkkitehtuuriltaan se on merkittävä suurelta osin koskemattomien sotien välisten rakennustensa vuoksi, joille on myönnetty Euroopan...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Liettuaan

Alkaen € 99 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Majoituksen kuva

Best Western Santakos Hotel

Majoituksen kuva

Amberton Cozy Hotel Kaunas

Majoituksen kuva

Hotel Kaunas

Majoituksen kuva

Radisson Hotel Kaunas

Majoituksen kuva

Moxy Kaunas Center

Majoituksen kuva

Victoria hotel Kaunas

Majoituksen kuva

Algiro Hotel

Majoituksen kuva

Best Baltic Kaunas Hotel

Majoituksen kuva

Ibis Styles Kaunas Centre

Majoituksen kuva

King Mindaugas Apartments

Majoituksen kuva

Queen Barbora Central Lofts

Majoituksen kuva

Piano Apartments

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Liettuaan

Alkaen € 99 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.