Jūrmala

Ihanaa rantaelämää Jūrmalassa!

 

Lähellä Riikaa (pääkaupunkia) sijaitseva Jūrmala on Latvian ainoa virallinen lomakohde – sen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti ”meren äärellä”. Se on hyvin tunnettu hoitavasta mudastaan, mineraalipitoisestä vedestään, metsästään ja 25 kilometrin pituisesta hiekkarannastaan. Huhkittuasi pitkän päivän rannalla voit suunnata kaupungin keskustaan lasilliselle ja illalliselle…

 

Jūrmala on paikan erityisyyden oivaltaneiden suosikkipaikka, ja se on ollut kylpyläkohde 1700-luvulta lähtien. Se yhdistää maaseudun, kaupungin ja rannikon parhaat puolet. Kaupunkia luonnehtivat sen kilometrejä pitkät valkoiset kvartsiittihiekkarannat ja vehreät metsät, joiden luonnollisesti palauttava vaikutus hellii sieluasi. Lisää tähän yhdistelmään Itämereltä kantautuva raikas ja terveellinen ilma, niin ainekset täydelliseen lomaan ovat koossa. 

 

Seitsemän Jūrmalan kylpyalueista on Blue Flag -standardin mukaisia, ja niitä reunustavat koivu- ja mäntymetsät. Keväällä ja syksyllä aarteenetsijät ilmestyvät rannalle keräämään rantaan huuhtoutunutta meripihkaa.

 

Kuten varmasti osaatkin odottaa, Jūrmalasta löytyy kattava valikoima kylpylöitä ja kylpylähotelleja, joista monet toivottavat tervetulleiksi myös perheet. Jomas iela -niminen katu on Jūrmalan sydän. Tätä kävelykatua reunustavat sievät puumökit ja jugendrakennukset, joissa on kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Se on täydellinen paikka istahtaa alas ja tarkkailla ihmisiä maistellen samalla perinteisiä paikallisruokia ja olutta.

 

Jūrmalassa on yli 400 esimerkkiä historiallisesta puuarkkitehtuurista. Yhden kauneimmista löydät Jūras iela -kadulta, joka on suosittu turistien kävelyreitti. Vähemmän tunnettu, mutta yhtä lailla kiinnostava on ulkoilmamuseo, jossa voit matkata ajassa taaksepäin perinteiseen kalastajakylään, kokeilla köydenvalmistusta ja ihastella kalastusaluksia 1800- ja 1900-luvuilta. Sen jälkeen voit jatkaa Ragakāpa-luonnonpuistoon ja nauttia kävelystä tuulen muodostamalla dyynillä – maisemat pääsevät oikeuksiinsa näköalapaikoilla ja ekopolulla.

 

Erikoista kyllä, Jūrmalassa on oma metsäpuisto kaupungin sisällä: Dzintari on suojelualue, josta löytyy kolme eri leikkipuistoa, näköalatorni, kävely- ja rullaluistelureittejä, skeittipuisto ja katukoripallokenttä. Talvella täällä voi kokeilla jopa murtomaahiihtoa.  

 

Jos vesiaktiviteetit ovat enemmän sinun juttusi, sinua kiinnostanee tieto siitä, että Jūrmalassa on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista vesipuistoista. Livu Aquaparkista löytyy jokaiselle jotakin: pikkulapset voivat polskutella, hurjapäät voivat seikkailla vesiliukumäissä, joihin lukeutuu esimerkiksi ”The Kamikaze”, ja aikuiset voivat nautiskella rennosta vesiterapiasta!

 

Kesällä Jūrmalasta kulkee juna Riikaan 30 minuutin välein. Matka kestää 30 minuuttia.

Ihanaa rantaelämää Jūrmalassa!

 

Lähellä Riikaa (pääkaupunkia) sijaitseva Jūrmala on Latvian ainoa virallinen lomakohde – sen nimi tarkoittaa kirjaimellisesti ”meren äärellä”. Se on hyvin tunnettu hoitavasta mudastaan, mineraalipitoisestä vedestään, metsästään ja 25 kilometrin pituisesta hiekkarannastaan. Huhkittuasi pitkän päivän rannalla voit suunnata...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 69 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Majoituksen kuva

SemaraH Hotel Lielupe SPA & Conferences

Majoituksen kuva

Hotel Jurmala Spa & Conference Center

Majoituksen kuva

Hotel Elīna

Majoituksen kuva

KURSHI Hotel & SPA

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 69 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.