Riika

Riika on todella ainutlaatuinen paikka.


Puhuessaan Riiasta ihmiset eivät kuvaile sitä pääkaupunkina vaan ”kruununjalokivenä”. Kaikki täällä on omalla tasollaan: arkkitehtuuri, kulttuuri, vieraanvaraisuus, vastaanotto! Tämä on vanha kaupunki, jolla on nuori sielu, joten se on eloisa ja täynnä seuraelämää vilkkaiden yökerhojensa ja trendikkäiden ruokapaikkojensa ansiosta. Kaiken lisäksi se on pieni ja kompakti, joten siihen on helppo tutustua kävellen. Lisäksi se on yksi edullisimmista kohteista Euroopassa. Näin ollen Riialla on todellakin paljon tarjottavaa.


Riika on oikea kulttuurin kehto ja se tulee selväksi jo pelkästään katsomalla sen arkkitehtuuria. Siellä on lukuisia museoita, kirkkoja ja konserttisaleja sekä keskiaikainen vanhakaupunki. Paikallisten keskuudessa nimellä Vecrīga tunnettu vanhakaupunki on pyhitetty jalankulkijoille, ja sen tunnelma on viehättävän rento. Tämän UNESCOn maailmanperintölistalta löytyvän ja Euroopan perintömerkin omaavan paikan tyylien moninaisuus ihastuttaa arkkitehtuurin ystäviä.


Riian kapeimmalla kadulla Rozenalla vierailu on hauska kokemus, sillä voit koskettaa vastakkaisia seiniä vain kurkottamalla kätesi. Tai kiipeä Pyhän Pietarin kirkon torniin ihailemaan kaupunkinäkymiä. Talvella voi pitää hauskaa luistinradalla. Kesällä Livu-aukio vilisee elämää kauppojen, taidegallerioiden, baarien ja illanviettopaikkojen ansiosta. Jos pysähdyt kahville, sinun täytyy tilata Vecrīga, joka on vanhankaupungin mukaan nimetty tuulihattujälkiruoka.


Historiallisia ja kansainvälisiä vaikutteita näkyy joka kadunkulmassa. Latvialla on myrskyisä historia, mutta tämä on kaupunki, joka on löytänyt itsensä. Vecrīgan itäpuolelta kaupungin kauniista Bastejkalna-puistosta löytyvä vapauden monumentti kohoaa 42 metrin korkeuteen ja sen huippua koristaa kuparinen vapauden veistos. Se on itsenäisyyden hengen symboli ja se rahoitettiin ympäri maailmaa asuvien latvialaisten lahjoituksilla.


Et voi käydä Riiassa vierailematta keskustorilla. Sen paviljongit rakennettiin 1920-luvulla lentokonesuojiksi saksalaisille zeppeliineille. Nykyään ne toivottavat tervetulleiksi jopa 100 000 kävijää päivässä, ja se onkin yksi Itä-Euroopan suurimmista ja suosituimmista toreista. Valikoima on käytännössä loputon, ja voit kuljeskella vanhoissa varastohalleissa tutustuen niiden taide- ja viihdetarjontaan. Tai jos haluat tehdä todella edullisia ostoksia ilman välikäsiä, Gaizina-kadulla on iltatori, jossa voit ostaa tuotteita suoraan maanviljelijöiltä.


Riiasta löytyvät myös Latvian parhaat ruokailuelämykset. Ruokalistaa määrittävät sesongin mukaiset ja kotoperäiset ainekset sekä maan eurooppalaisten naapureiden vaikutteet. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ovat runsaat nyytit, savustettu kala ja borssikeitto. Pikkelssi ja hapankaali ovat paikallisia perustuotteita, ja harmaat herneet ovat paljon maukkaampia kuin miltä ne kuulostavat – niitä tarjoillaan lisukkeena tai pikkunaposteltavana. Toinen Riian erikoisuus on Latvian kansallisviina: musta balsami on vodkaan pohjautuva, yrttientäyteinen likööri, jolla on sanottu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Voimme kokeilla kaikkea kerran…

Riika on todella ainutlaatuinen paikka.


Puhuessaan Riiasta ihmiset eivät kuvaile sitä pääkaupunkina vaan ”kruununjalokivenä”. Kaikki täällä on omalla tasollaan: arkkitehtuuri, kulttuuri, vieraanvaraisuus, vastaanotto! Tämä on vanha kaupunki, jolla on nuori sielu, joten se on eloisa ja täynnä seuraelämää vilkkaiden...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 86 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Majoituksen kuva

Grand Poet Hotel by Semarah

Majoituksen kuva

Wellton Riga Hotel & SPA

Majoituksen kuva

Monika Centrum Hotels

Majoituksen kuva

Rixwell Old Riga Palace Hotel

Majoituksen kuva

AC Hotel by Marriott Riga

Majoituksen kuva

Rixwell Konventa sēta Design Hotel

Majoituksen kuva

Radisson Hotel Old Town Riga

Majoituksen kuva

Radisson Blu Elizabete Hotel

Majoituksen kuva

Neiburgs Hotel

Majoituksen kuva

Radisson Blu Daugava Hotel

Majoituksen kuva

Avalon Hotel & Conferences

Majoituksen kuva

Radisson Blu Ridzene Hotel

Majoituksen kuva

Metropole Hotel by Semarah

Majoituksen kuva

Mercure Riga Centre

Majoituksen kuva

Pullman Riga Old Town

Majoituksen kuva

Grand Palace Hotel - The Leading Hotels of the World

Majoituksen kuva

Rixwell Elefant Hotel

Majoituksen kuva

Relais Le Chevalier

Majoituksen kuva

Bellevue Park Hotel Riga

Majoituksen kuva

Park Inn by Radisson Residence Riga Barona

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 86 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.