Riika

Riika on todella ainutlaatuinen paikka.


Puhuessaan Riiasta ihmiset eivät kuvaile sitä pääkaupunkina vaan ”kruununjalokivenä”. Kaikki täällä on omalla tasollaan: arkkitehtuuri, kulttuuri, vieraanvaraisuus, vastaanotto! Tämä on vanha kaupunki, jolla on nuori sielu, joten se on eloisa ja täynnä seuraelämää vilkkaiden yökerhojensa ja trendikkäiden ruokapaikkojensa ansiosta. Kaiken lisäksi se on pieni ja kompakti, joten siihen on helppo tutustua kävellen. Lisäksi se on yksi edullisimmista kohteista Euroopassa. Näin ollen Riialla on todellakin paljon tarjottavaa.


Riika on oikea kulttuurin kehto ja se tulee selväksi jo pelkästään katsomalla sen arkkitehtuuria. Siellä on lukuisia museoita, kirkkoja ja konserttisaleja sekä keskiaikainen vanhakaupunki. Paikallisten keskuudessa nimellä Vecrīga tunnettu vanhakaupunki on pyhitetty jalankulkijoille, ja sen tunnelma on viehättävän rento. Tämän UNESCOn maailmanperintölistalta löytyvän ja Euroopan perintömerkin omaavan paikan tyylien moninaisuus ihastuttaa arkkitehtuurin ystäviä.


Riian kapeimmalla kadulla Rozenalla vierailu on hauska kokemus, sillä voit koskettaa vastakkaisia seiniä vain kurkottamalla kätesi. Tai kiipeä Pyhän Pietarin kirkon torniin ihailemaan kaupunkinäkymiä. Talvella voi pitää hauskaa luistinradalla. Kesällä Livu-aukio vilisee elämää kauppojen, taidegallerioiden, baarien ja illanviettopaikkojen ansiosta. Jos pysähdyt kahville, sinun täytyy tilata Vecrīga, joka on vanhankaupungin mukaan nimetty tuulihattujälkiruoka.


Historiallisia ja kansainvälisiä vaikutteita näkyy joka kadunkulmassa. Latvialla on myrskyisä historia, mutta tämä on kaupunki, joka on löytänyt itsensä. Vecrīgan itäpuolelta kaupungin kauniista Bastejkalna-puistosta löytyvä vapauden monumentti kohoaa 42 metrin korkeuteen ja sen huippua koristaa kuparinen vapauden veistos. Se on itsenäisyyden hengen symboli ja se rahoitettiin ympäri maailmaa asuvien latvialaisten lahjoituksilla.


Et voi käydä Riiassa vierailematta keskustorilla. Sen paviljongit rakennettiin 1920-luvulla lentokonesuojiksi saksalaisille zeppeliineille. Nykyään ne toivottavat tervetulleiksi jopa 100 000 kävijää päivässä, ja se onkin yksi Itä-Euroopan suurimmista ja suosituimmista toreista. Valikoima on käytännössä loputon, ja voit kuljeskella vanhoissa varastohalleissa tutustuen niiden taide- ja viihdetarjontaan. Tai jos haluat tehdä todella edullisia ostoksia ilman välikäsiä, Gaizina-kadulla on iltatori, jossa voit ostaa tuotteita suoraan maanviljelijöiltä.


Riiasta löytyvät myös Latvian parhaat ruokailuelämykset. Ruokalistaa määrittävät sesongin mukaiset ja kotoperäiset ainekset sekä maan eurooppalaisten naapureiden vaikutteet. Ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ovat runsaat nyytit, savustettu kala ja borssikeitto. Pikkelssi ja hapankaali ovat paikallisia perustuotteita, ja harmaat herneet ovat paljon maukkaampia kuin miltä ne kuulostavat – niitä tarjoillaan lisukkeena tai pikkunaposteltavana. Toinen Riian erikoisuus on Latvian kansallisviina: musta balsami on vodkaan pohjautuva, yrttientäyteinen likööri, jolla on sanottu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Voimme kokeilla kaikkea kerran…

Riika on todella ainutlaatuinen paikka.


Puhuessaan Riiasta ihmiset eivät kuvaile sitä pääkaupunkina vaan ”kruununjalokivenä”. Kaikki täällä on omalla tasollaan: arkkitehtuuri, kulttuuri, vieraanvaraisuus, vastaanotto! Tämä on vanha kaupunki, jolla on nuori sielu, joten se on eloisa ja täynnä seuraelämää...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 131 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Majoituksen kuva

Wellton Riverside SPA Hotel

Majoituksen kuva

Rixwell Gertrude Hotel

Majoituksen kuva

Wellton Riga Hotel & SPA

Majoituksen kuva

Wellton Centrum Hotel & Spa

Majoituksen kuva

Hanza Hotel

Majoituksen kuva

Neiburgs Hotel

Majoituksen kuva

Monte Kristo Hotel

Majoituksen kuva

Rija VEF Hotel

Majoituksen kuva

Monika Centrum Hotels

Majoituksen kuva

Hotel Saida - Quality Hostel

Majoituksen kuva

Kolonna Hotel Brigita

Majoituksen kuva

Opera Hotel

Majoituksen kuva

Dome Hotel

Majoituksen kuva

Aparthotel Plaza KG

Majoituksen kuva

Revelton Suites Riga

Majoituksen kuva

Easyrooms Dzirnavu

Majoituksen kuva

aparthotel Amella

Majoituksen kuva

City Westa Hotel

Majoituksen kuva

Stabu Sēta Residence

Majoituksen kuva

Mosaic Hotel

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 131 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.