Latviaan laivalla – paras tapa matkustaa!

Jätä kaikki vanha taa ja suuntaa Latviaan.

 

Liettuan ja Viron välissä sijaitseva Latvia on todella aliarvostettu matkakohde. Se on hyvä uutinen niille, jotka haluavat välttää turistimassat. Tässä pienessä maassa on vain kaksi miljoonaa asukasta, joista noin kolmannes asuu pääkaupungissa Riiassa. 

 

Latvian maisemat ovat todellinen yllätys uudelle vierailijalle. Puolet maasta on metsän peitossa, ja siellä on upeita kansallispuistoja. Latviassa on myös rannikkoa 500 kilometrin pituudelta, joten ei ole mitään hyvää tekosyytä olla upottamatta varpaita hiekkaan.

 

Latvian suurimmassa ja vanhimmassa kansallispuistossa Gaujassa on 90 000 hehtaarin alueella metsää, jyrkänteitä, luolia, linnoja ja kirkkoja, vesi- ja tuulimyllyjä, luonnonlähteitä ja upeita maisemia. Se on täydellinen paikka vaeltamiseen, pyöräilyyn, veneilyyn ja talvella myös lasketteluun. Ihaile mahtavia näkymiä Gauja-joen laaksoon köysiradalta käsin, tai jos etsit jännitystä elämääsi, kesällä voit kokeilla vaijeriliukua tai benjihyppyä. Kun olet takaisin tasaisella maalla, ota kengät pois ja nauti paljasjalkapoluista.

 

Matkusta keväällä, jolloin kukkivat kirsikkapuut muuttavat maisemat melkein täysin valkeiksi, tai ihastele ruskaa ja täysin erilaista tunnelmaa syksyllä. Latvialla on jotain tarjottavaa jokaisena vuodenaikana.

 

Kesäisin latvialaiset ja turistit suuntaavat meren rannalle. Itämeren rannikolta löytyy valkohiekkaisia rantoja, dyynejä, jyrkänteitä ja hiekkakivikallioita. Jos haluat päästä surffaamaan, käy Pavilostassa. Tämä pikkukaupunki on ulkoilma- ja vesiurheiluintoilijoiden paratiisi, ja paikallinen savustettu kala maistuu erityisen hyvältä aaltojen syleilyssä vietetyn päivän päätteeksi.  

 

Jos rantaelämä ei ole sinun makuusi, mutta pidät vedestä, Livu Aquapark -vesipuisto on sinulle oikea paikka. Se on yksi suurimmista laatuaan Pohjois-Euroopassa, ja sieltä löytyy alueita polskutteluun, liukuihin ja rentoutumiseen, mukaan lukien saunat ja kylpyläosasto. 

 

Perheen kanssa seikkailevien kannattaa käydä Tervete-luonnonpuistossa, More Safari -puistossa, ABpark-huvipuistossa ja Tarzāns-seikkailupuistossa Siguldassa, joka on Baltian maiden suurin ulkoilmapuisto.

 

Latvian rehevä maaseutu tarjoaa myös paljon ravintoa. Paikalliset keräävät luomuaineksia, joihin kuuluu kaikkea mahdollista koivunmahlamehusta marjoihin ja sieniin. 

 

Latviassa on todella rikas ruokakulttuuri. Paikallinen perustuote on ruisleipä, jota löytyy monilla eri resepteillä valmistettuna sekä suolaisena että makeana. Latvialla on oma versionsa valkosipulileivästä, joka perinteisesti nautitaan kylmän olutlasillisen kera. Pitkän rannikkonsa ansiosta latvialaisilta ruokalistoilta löytyy paljon erilaisia kalaruokia. Sisämaahan suunnattaessa valikoimasta löytyy lihapatoja ja vihanneksia. Tulet huomaamaan, että Latviassa syödään sesonkien mukaisesti ja ainekset ovat siten aina tuoreita. Latviasta löytyy myös maailman pohjoisin viinitila – kippis sille! 

Jätä kaikki vanha taa ja suuntaa Latviaan.

 

Liettuan ja Viron välissä sijaitseva Latvia on todella aliarvostettu matkakohde. Se on hyvä uutinen niille, jotka haluavat välttää turistimassat. Tässä pienessä maassa on vain kaksi miljoonaa asukasta, joista noin kolmannes asuu pääkaupungissa...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 99 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Satamien sijainnit

Map showing the routes to and from Latvia
Map showing the routes to and from Latvia

Liepājan satamaan pääsee helposti A9-tieltä idästä tai A11-tieltä Latvian eteläosasta, ja se on alle 30 minuutin kävelymatkan päässä Liepājan rautatieasemalta.

Ventspilsin satama sijaitsee alle kilometrin päässä kaupungin keskustasta vanhassa osassa Ventajoen varrella. Satamaan pääsee helposti autolla E22-moottoritieltä, ja kaukoliikenteen linja-autot saapuvat Ventspilsin linja-autoasemalle, joka on vain 7 minuutin kävelymatkan päässä satamasta.

Valitut kohteet

Valitse reittisi…

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 99 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.