Liepāja

Lomaile rocktähden tavoin Liepājassa!

 

Latvian länsirannikolla Itämeren äärellä sijaitseva Liepāja on maan kolmanneksi suurin kaupunki, joka on tunnettu monesta eri syystä. Yksi niistä on sen ranta, ja toinen sen aikaisemmin armeijan käytössä ollut satama, joka on nykyään vilkas kauppasatama. Mutta parhaiten se tunnetaan ehkä kulttuurielämästään sekä pop- ja rock-piireistään. Se on myös valokuvaajien mieleen – kuvittele itsesi tänne, niin saat selville, miksi se on niin suosittu!

 

Liepājan Blue Flag -ranta on ollut suosittu aina 1860-luvulta lähtien, jolloin se kiinnitti Venäjän tsaarin huomion. Nykyään rannalta löytyy palveluita, joiden ansiosta kaikki voivat nauttia siitä, ja kimaltelevan valkoisen hiekan joukosta löytyy silloin tällöin meripihkan palasia myrskyn jäljiltä, joten pieni ”haravointisessio” voi olla paikallaan!

 

Heti rannan vieressä sijaitsee Seaside Park, joka on yksi Latvian suurimmista puupuistoista. Se on suunniteltu seikkailemista varten, ja se on nautinnollinen yhdistelmä vehreää luontoa ja arkkitehtuuria. Tutustu Ghost Treehen, joka on legendaarisen rockbändin Līvin muistomerkki, jugendtyyliseen suihkulähteeseen, joutsenlampeen ja Latvian suurimpaan rumpusettiin! Puistosta löytyy myös Latvian muusikoiden Alley of Fame sekä konserttilava. Saatat siis päästä kuuntelemaan konserttia, jos satut paikalle oikeaan aikaan.

 

Kun nyt puhutaan musiikista, vieraile pyhän kolminaisuuden katedraalissa syyskuussa, jolloin siellä järjestetään kansainvälinen urkumusiikin festivaali, ja katedraalissa on myös maailman suurimmat uudistamattomat mekaaniset urut. Katedraalin 55 metriä korkean tornin huipulta aukeavat kaupungin parhaat maisemat.

 

Liepāja tunnetaan myös laivastosatamastaan Karostasta. Tämä kansainvälisesti merkittävä kohde, joka oli aikoinaan olennainen osa Neuvostoliiton sotakoneistoa, muodostaa noin kolmanneksen koko kaupungista. Nykyään se on paradoksaalinen ja ainutlaatuinen paikka, johon suuntaavat niin luovan alan ihmiset kuin turistitkin. Pohjoisten linnakkeiden pitkät, hylätyt maanalaiset labyrintit ovat suosittuja matkailijoiden keskuudessa – kaikkein uskaliaimmat seikkailevat täällä taskulampun valon turvin! Tai kävele pohjoista aallonmurtajaa pitkin ja ihastele upeita merimaisemia – auringonlaskut täällä hellivät sielua ja keräävät tykkäyksiä Instagramissa.

 

Jotkut tulevat tänne viettääkseen yön vankilassa, joka onkin aivan omanlaisensa hotellielämys! Tämä on ainoa sotilasvankila Euroopassa, joka toivottaa vierailijat tervetulleeksi, mutta huomaathan: yksikään vanki ei ole koskaan onnistunut pakenemaan, lounas tarjoillaan vankilan ruokalassa neuvostotyylisten työntekijöiden napakalla otteella, ja täällä pidetään kovaa kuria! Jos et ole vakuuttunut yöpymisestä, voit vain tutustua selleihin ja näyttelyyn, jossa kerrotaan Liepājan historiasta sen itsenäistymiseen saakka.

 

Hieman perinteisemmistä kohteista pitävät matkailijat löytävät silti paljon tekemistä Liepājasta. Katuruokakojut pitävät nälän loitolla laiskoina rantapäivinä, ja iltaisin voit suunnata tyylikkäisiin ravintoloihin. Useimmilta ruokalistoilta löytyy kaupungin omaleimaisin ruokalaji menciņš, johon kuuluu savustettua turskaa, perunoita ja sipulia. Suosittelemme valitsemaan ravintolan tai kahvilan merinäköalalla voidaksesi nauttia ainutlaatuisesta Liepāja-kokemuksesta.

 

Purjehdimme Liepājaan suoraan Pohjois-Saksan Travemündestä.

Lomaile rocktähden tavoin Liepājassa!

 

Latvian länsirannikolla Itämeren äärellä sijaitseva Liepāja on maan kolmanneksi suurin kaupunki, joka on tunnettu monesta eri syystä. Yksi niistä on sen ranta, ja toinen sen aikaisemmin armeijan käytössä ollut satama, joka on nykyään vilkas kauppasatama...

Lue lisää Lue vähemmän

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 99 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Majoituksen kuva

Liva Hotel

Majoituksen kuva

Amrita Hotel

Majoituksen kuva

Promenade Hotel Liepaja

Valitse reittisi...

Nauti matkasta Latviaan

Alkaen € 99 yksisuuntainen, auto, kuljettaja ja istumapaikka

Tutustu useampaan kohteeseen

Asiakaspalvelu

Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko apua varauksesi kanssa? Katso usein kysytyistä kysymyksistä vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.